Je tu prosím hematolog?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.7.25 15:57

Tak máme první vyšetření za sebou. @Doctus
Paní doktorka moc sdílná nebyla a přišla zpráva plná nějakých výsledků, které jsem si nechala přeložit od kamarádky.
Příčina je tedy nezjištěna. Celkem mě zajímá, co nás čeká dál. Zda se ještě něco vyšetřovat bude a pokud ano tak jestli se dá říct co. Jestli to pro mladě znamená nějaké omezení, jestli je třeba bezpečné očkování. Jestli se při stabilním stavu frekvence kontrol sníží?

• Citovat
  • Upravit
9748
7.7.25 19:59
@Anonymní píše: Více

Spíše je to na sledování. Nejdůležitější skutečnost je ta, že byla vyloučena hemoblastóza.

Jedná se leukopenii nejspíše postinfekční na imunitním podkladě, toto u dětí běžně trvá měsíce, maximálně až +/- dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.25 20:28

@Doctus první takovy výsledek byl už před 3lety. Leukocyty byly 2,38.

• Citovat
  • Upravit
9748
7.7.25 20:30
@Anonymní píše: Více

Ono to může trvat setrvale 2 roky bez normalizace. Leukopenie s neutropeniemi bývají u dětí často reaktivně po virových infekcích, jelikož se nedělá každému nemocnému dítěti krevní obraz, tak většina takto „postižených“ o tom neví. Zvykle se normalizuje během 2 až 3 týdnů. Těchto epizod může být během roku několik, ale vždy se krevní obraz normalizuje.

Vzácněji trvá imunitně podmíněná postinfekční leukopenie s neutropenií déle, a to bez průběžné normalizace krevního obrazu. Viděl jsem ve hlavičce FN Motol, lepší pracoviště pro dětskou hematologii jste si přát ani nemohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.25 20:47

Díky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat