Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Spíše je to na sledování. Nejdůležitější skutečnost je ta, že byla vyloučena hemoblastóza.
Jedná se leukopenii nejspíše postinfekční na imunitním podkladě, toto u dětí běžně trvá měsíce, maximálně až +/- dva roky.
@Anonymní píše: Více
Ono to může trvat setrvale 2 roky bez normalizace. Leukopenie s neutropeniemi bývají u dětí často reaktivně po virových infekcích, jelikož se nedělá každému nemocnému dítěti krevní obraz, tak většina takto „postižených“ o tom neví. Zvykle se normalizuje během 2 až 3 týdnů. Těchto epizod může být během roku několik, ale vždy se krevní obraz normalizuje.
Vzácněji trvá imunitně podmíněná postinfekční leukopenie s neutropenií déle, a to bez průběžné normalizace krevního obrazu. Viděl jsem ve hlavičce FN Motol, lepší pracoviště pro dětskou hematologii jste si přát ani nemohli.
Tak máme první vyšetření za sebou. @Doctus
Paní doktorka moc sdílná nebyla a přišla zpráva plná nějakých výsledků, které jsem si nechala přeložit od kamarádky.
Příčina je tedy nezjištěna. Celkem mě zajímá, co nás čeká dál. Zda se ještě něco vyšetřovat bude a pokud ano tak jestli se dá říct co. Jestli to pro mladě znamená nějaké omezení, jestli je třeba bezpečné očkování. Jestli se při stabilním stavu frekvence kontrol sníží?