Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Klid, prosimte, vsak ty bazofily jsou jen kousicek nas normou. a absolutni pocty jsou v normalu. malignita vypada jinak. bud v klidu, zitra se dozvis, ze se drama nakona.
Nepracuju jako hematolog, ale mám z hematologie státnice.
Neplaš hned…tohle nejsou nijak výrazně zhoršené hodnoty.
Zvýšené lymfocyty i bazofily mohou být klidně i po zánětu, což by klidně mohlo mít spojitost s tím očkováním. Objevují se i u alergických reakcích. Porod je také obrovská zátěž pro organismus.
Počkej v klidu na vyšetření od svého lékaře. Pravděpodobně to nic nebude, ale tady tě nikdo víc asi neřekne, když máš jen výsledky z krevního dif.
@lucky one píše:
Klid, prosimte, vsak ty bazofily jsou jen kousicek nas normou. a absolutni pocty jsou v normalu. malignita vypada jinak. bud v klidu, zitra se dozvis, ze se drama nakona.
Dekuju za odpověď…
@Anonymní píše:
Nepracuju jako hematolog, ale mám z hematologie státnice.Neplaš hned…tohle nejsou nijak výrazně zhoršené hodnoty.
Počkej v klidu na vyšetření od svého lékaře. Pravděpodobně to nic nebude, ale tady tě nikdo víc asi neřekne, když máš jen výsledky z krevního dif.
Zvýšené lymfocyty i bazofily mohou být klidně i po zánětu, což by klidně mohlo mít spojitost s tím očkováním. Objevují se i u alergických reakcích. Porod je také obrovská zátěž pro organismus.
Děkuju za odpověď… právě ve středu mě čeká druhá část vakcíny, tak nevím jestli tady s tím co tam v té krvi mám, tam mám jít…
@Lama Lama píše:
Normální krevní obraz. jsem hematolog
Dekuju ti za odpověď.. nechtěla sem působit hystericky, ale popravdě už hystericka jsem, neboť mám zodpovědnost za děti a mám u blízkých dvě AML.Od té doby jsem doslova už šílená z tohoto onemocnění… proč sem šla na krev byl důvod další vakcíny co mě čeká jak už sem zmínila, ale hlavni důvod byl ten, že se od porodu v noci potím, a mám návaly horka přes den, ze začátku dost silně teď už mnohem méně… přičítala jsem to hormonům, ale nekojim, a gyndarka mě řekla že si mám zajít na krev, že z hormonů to už nebude..tak sem udělala, hormony jsem si dělala v tomhle krevním vyšetření taky a jsou v normě… Proto mě to jaksi rozhodilo a říkám si jestli na tu vakcínu jít a neodložit ju… ještě si říkám jestli to nemůže tak rozhodit psychika.
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit?
Příští týden mám jít do VFN na plánovanou gynekologickou operaci (prekoncepční laparoskopická cerkláž čípku). V rámci přípravy před operací jsem si u kamarádky v práci nechala odebrat krev, a ta mi poslala výsledek: HODNĚ malý MCV a MCH (viz foto). Žádné potíže nepociťuji, o víkendu jsem např. bez problémů vyšla na místní nejvyšší horu. Nicméně jsem těsně po silné MS - a moje “ zdravé” stravování je v posledních cca 3 měsících nazpět opravdu bída (hodně stresuji kvůli dvěma neřešitelným zdravotním problémům v rámci nejbližší rodiny a k tomu jednomu úmrtí).
Tak bych se chtěla zeptat: může se tím vysvětlit můj výsledek KO, nebo nee? ![]()
Moc děkuji za Vaše odpovědi.
Dcera má dlouhodobě nízko leukocyty. 2022 2,38, 2024 3,39, 2025 2,7. Změnily jsme doktorku a ta poprvé neřekla že to je z rýmy a chce to řešit. Na jednu stranu fajn, ale já jsem šílená strachy. Je vůbec možné, že to neznamená nic strašného
Tolik AI. Určitě to nemusí být vážné, neplaš.
Nízký počet leukocytů (bílých krvinek) u dětí, známý jako leukopenie nebo neutropenie, může být způsoben různými faktory, včetně virových infekcí, bakteriálních infekcí, některých léků, autoimunitních onemocnění, nebo dokonce i vážnějších onemocnění jako je leukémie. V případě, že se jedná o přetrvávající stav, je důležité konzultovat lékaře (pediatera), aby zjistil příčinu a doporučil vhodnou léčbu.
@Anonymní píše: Více
Každá významnější leukopenie u dětí si zaslouží kontrolu v čase, v případě opakování patologických nálezů je vhodné vyšetření dětským hematologem. Určitě nejde ty dlouhé roky např. o leukémii, to by dítě bez léčby vypadalo trochu jinak.
Dělaly se odběry vždy při infektu nebo těsně po něm? Kontrolovalo se to s odstupem?
Dcera má hodně rýmy, ale důvodem odběru bylo 2022 bolesti břicha(celkem asi dva roky), 2024(bolesti hlavy- přestaly, ale teď je má cca týden znovu) 2025 kontrola po zlomenine obratle(dříve měla nízko Vít D. Jedny před půlrokem v nemocnici, leukocyty byly nízko ale kolik nevím. Vždy se to svedlo na rýmu a mě ani nenapadlo pochybovat(teda jednou jo, ale Mudr řekl, že to je ok)
@Anonymní píše: Více
Určitě se objednat na dětskou hematologii do nejbližší fakultní nemocnice. Opakované leukopenie vyžadují podrobné vyšetření. U chřipek nebo COVIDu leukopenie bývají, tam je to vcelku i typické (leukopenie, monocytóza, CRP jak kdy). Tam by se absence kontroly dala tolerovat. V ostatních případech je to od PLDD hodně odvážný postup nechat to plynout..
Ahoj, může mi někdo prosím poradit? Jsem šílená strachy co to může být, neboť v rodině máme rakovinu u více členů…může mě někdo říct co by mohl znamenat tahle vychýlena trojkombinace v diferenciálu? Ty bazofily píšou všude, že zvýšení rovna se leukémie. Mám dva měsíce po porodu a měsíc po očkování na Covid. Nechala jsem si vzít krev jako samoplatce k Mudr se chystam zítra. Mockrat děkuji.