Otázka na pediatra: silná rýma a Pamycon

2099
6.4.15 11:29

Je tu prosim pediatra?

Dcerka ma uz skoro tyden docela silnou rymu, chtela bych se zeptat, kdy pediatry nasazuji Pamycon? Jsem zdravotnik, ale nechce se mi s malou zitra k dr. Protoze se bojim, ze tam chytne jeste neco horsiho.. Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
6.4.15 11:32

Malá ho dostala jednou, ale to z ní fakt lezly úplně zelený bubliny. Nepíšeš věk, s miminem bych pro něj možná šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2099
6.4.15 11:36

Jejda omlouvam se. Bude mit 15m. Obcas ma nazloutle, ne vzdy a nekdy i huste. Lecim Sinupretem, Nasivinem.

Příspěvek upraven 06.04.15 v 15:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
6.4.15 11:42

Nám ho vždycky dr. Předepisovala na zelenou a žlutou rýmu…na bezbarvou nám stačil nasivin, ale rýma u prcku může trvat déle…důležité je odsavat nebo pořád smrkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
6.4.15 11:43

Mě rýma začíná znervózňovat až tak po 10 dnech nebo pokud je vyloženě zelená hustá. Jinak bych neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
6.4.15 11:46
@KristyM píše:
Dcerka ma uz skoro tyden docela silnou rymu, chtela bych se zeptat, kdy pediatry nasazuji Pamycon? Jsem zdravotnik, ale nechce se mi s malou zitra k dr. Protoze se bojim, ze tam chytne jeste neco horsiho.. Dekuji.
''
Zkus Sterimar s měd do nosíku a Fenistil dvakrát deset kapek před odpoledním spaním a na noc. A co půjde, odsát.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
6.4.15 11:48

@KristyM nejsem pediatr, ale s rýmou mám bohaté zkušenosti u svého 16m syna. 5. den je nic, rýma u nás trvá minimálně týden, spíše 10dní. Pamycon dostal syn jen když měl vyloženě zelenou hustou rýmu dýl než 10dní a stejně nám nepomohl. Ted už ani zelenou rýmu tolik neřeším, naučila jsem ho smrkat a tak jde rýma ven. Pokud tedy rýma trvala déle jak těch 10-14dnů a byla zelená, tak jsem k dr šla ;) Jinak synovi pomáhá Vincentka a Sinupret.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
6.4.15 11:51

Syn mel za poslední 2 měsíce 2× rýmu a pokaždé mu trvala 14 dni, 10 dni jsme odsavali min. 5× denně a pak už to bylo lepší. U dr jsme nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
6.4.15 12:00

No, tak dcera 9 měs. se už měsíc trápí s rýmou. Nejdřív vodnatá, ta přešla v zelenou, která nešla prostě vyléčit. Dr.mi dala Pamycon. No, po týdnu zlepšení. Po dobrání Pamyconu 2 dny klid a opět rýma. První den vodnatá a doteď, už 9.den taková žlutá, zelená, jak kdy. Odsávám, stříkám Sterimar s mědí, kapu Nasivin… a nic :-( asi budu muset k dr. nechápu, co se děje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
6.4.15 12:05

Sterimar s medi je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
6.4.15 14:13

Pediatr se tu vyskytuje v utajeni, myslela jsem, ze ti zprostredkuji reakci, ale to snad ani nestoji za to, na tohle ma odpoved kazdej :-) Na zelenou pamycon kdykoli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
6.4.15 14:37

@evulkanov jo, tohle jsme měli taky - pořád se to opakovalo. nechala jsem udělat výtěr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2099
6.4.15 15:35

Dekuji za reakce. Je mi jasne, ze Pamycon jako atb se na bakt. Infekci dava vzdy. Setkala jsem se ale, ze se davlo na velmi hustou rymu a jelikoz nevidim po nekolika dnech absolutne zadny progres, proto ten dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2099
6.4.15 15:39

Jelikoz mala nemuze spat, pit, odsavala bych imrvere, ptz ji to porad chrci.. tak jsem znat znat pripadnou dalsi indikaci nasazeni Pamyconu. Kamaradce ho dal dr, kdyz mela takhle sedlou rymu, proto dotaz, kt se nekomu muze zdat „hloupy“ nebo smesny ;) nerada bych, aby ji to sedlo do usi, kdyz nemam v planu k dr. Jit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
6.4.15 16:13

@KristyM jsem ten, koho hledáš :-D dělám to skoro dvacet let a Pamycon NESNÁŠÍM. Důvody jsou následující:

• zelená rýma neznamená automaticky nemoc vyvolávající bakterie - zelená barva je výsledným procesem odumírání bílých krvinek, které bojují S JAKOUKOLI infekci, včetně plísní a virů, na které Pamycon jakožto antibiotikum neučinkuje.
  • Pokud vezmeš ster, vypěstují ti tam s největší pravděpodobností 1-4 druhy bakterií: zlatého stafylokoka, který se neléčí, pokud nedělá hnisave infekce na kůži; pneumokoka, kterého má v krku 60% děti do 5 let a nic jim nedělá; branhamelu, kterou tam máme všichni, a hemofila, kterého tam má většina lidí a který dělá takové to bolení krku nebo nosohltanu a který se léčí jen při teplotě, ale to pak celkově antibiotiky, aby se neusadil v dutinách.
  • Málokdo umí kapky do nosu kapnout tak, aby zůstaly v nose děti, je k tomu třeba určitá poloha, do které dítě jen těžko dostaneš. Takže většina nosních kapek proteče nosem do krku a dítě je spolkne. Framykoin jsou LOKÁLNÍ antibiotika, které jsou při užití vnitřně toxické. Takže spolykaná lahvička nosních kapek tohoto složení batoleti asi bůhvíjak fajn neudělá.
  • 99% rýmy je viroveho původu. Viry udělají zánět na sliznici, zvýší tvorbu hlenu, zničí povrchové buňky, ty se musí odloupat, a všechno dohromady s mrtvýma virama, mrtvýma bílýma krvinkama, hlenem a prachem dělá zelený sopel. PAmycon tam udělá jen to, že zlikviduje pár bakterií, které tam samy o sobě ničemu moc nevadí - ony se jen trochu víc mnozí v situaci, kdy místní imunita má stručně řečeno má na práci něco jiného než je držet v rozumném počtu.

Sterimar s mědi má schopnost ničiť kromě bakterií i viry a plísně, navíc není toxický. Fenistil udělá zázračnou službu miminum, které se dusí ucpaným nosem, protože užitý vnitřně snižuje otok sliznic a na rozdíl od kortikoidu neovlivňuje imunitu.
Tolik moje zkušenost ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+