Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcerka ma uz skoro tyden docela silnou rymu, chtela bych se zeptat, kdy pediatry nasazuji Pamycon? Jsem zdravotnik, ale nechce se mi s malou zitra k dr. Protoze se bojim, ze tam chytne jeste neco horsiho.. Dekuji.
Malá ho dostala jednou, ale to z ní fakt lezly úplně zelený bubliny. Nepíšeš věk, s miminem bych pro něj možná šla.
Jejda omlouvam se. Bude mit 15m. Obcas ma nazloutle, ne vzdy a nekdy i huste. Lecim Sinupretem, Nasivinem.
Příspěvek upraven 06.04.15 v 15:33
Nám ho vždycky dr. Předepisovala na zelenou a žlutou rýmu…na bezbarvou nám stačil nasivin, ale rýma u prcku může trvat déle…důležité je odsavat nebo pořád smrkat
Mě rýma začíná znervózňovat až tak po 10 dnech nebo pokud je vyloženě zelená hustá. Jinak bych neřešila.
@KristyM píše:''
Dcerka ma uz skoro tyden docela silnou rymu, chtela bych se zeptat, kdy pediatry nasazuji Pamycon? Jsem zdravotnik, ale nechce se mi s malou zitra k dr. Protoze se bojim, ze tam chytne jeste neco horsiho.. Dekuji.
@KristyM nejsem pediatr, ale s rýmou mám bohaté zkušenosti u svého 16m syna. 5. den je nic, rýma u nás trvá minimálně týden, spíše 10dní. Pamycon dostal syn jen když měl vyloženě zelenou hustou rýmu dýl než 10dní a stejně nám nepomohl. Ted už ani zelenou rýmu tolik neřeším, naučila jsem ho smrkat a tak jde rýma ven. Pokud tedy rýma trvala déle jak těch 10-14dnů a byla zelená, tak jsem k dr šla
Jinak synovi pomáhá Vincentka a Sinupret.
Syn mel za poslední 2 měsíce 2× rýmu a pokaždé mu trvala 14 dni, 10 dni jsme odsavali min. 5× denně a pak už to bylo lepší. U dr jsme nebyli.
No, tak dcera 9 měs. se už měsíc trápí s rýmou. Nejdřív vodnatá, ta přešla v zelenou, která nešla prostě vyléčit. Dr.mi dala Pamycon. No, po týdnu zlepšení. Po dobrání Pamyconu 2 dny klid a opět rýma. První den vodnatá a doteď, už 9.den taková žlutá, zelená, jak kdy. Odsávám, stříkám Sterimar s mědí, kapu Nasivin… a nic
asi budu muset k dr. nechápu, co se děje…
Pediatr se tu vyskytuje v utajeni, myslela jsem, ze ti zprostredkuji reakci, ale to snad ani nestoji za to, na tohle ma odpoved kazdej
Na zelenou pamycon kdykoli ![]()
@evulkanov jo, tohle jsme měli taky - pořád se to opakovalo. nechala jsem udělat výtěr ![]()
Dekuji za reakce. Je mi jasne, ze Pamycon jako atb se na bakt. Infekci dava vzdy. Setkala jsem se ale, ze se davlo na velmi hustou rymu a jelikoz nevidim po nekolika dnech absolutne zadny progres, proto ten dotaz.
Jelikoz mala nemuze spat, pit, odsavala bych imrvere, ptz ji to porad chrci.. tak jsem znat znat pripadnou dalsi indikaci nasazeni Pamyconu. Kamaradce ho dal dr, kdyz mela takhle sedlou rymu, proto dotaz, kt se nekomu muze zdat „hloupy“ nebo smesny
nerada bych, aby ji to sedlo do usi, kdyz nemam v planu k dr. Jit..
@KristyM jsem ten, koho hledáš
dělám to skoro dvacet let a Pamycon NESNÁŠÍM. Důvody jsou následující:
Sterimar s mědi má schopnost ničiť kromě bakterií i viry a plísně, navíc není toxický. Fenistil udělá zázračnou službu miminum, které se dusí ucpaným nosem, protože užitý vnitřně snižuje otok sliznic a na rozdíl od kortikoidu neovlivňuje imunitu.
Tolik moje zkušenost ![]()