Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@juji K tomu nemám co dodat… Já i když jsem sama neměla pomalu co do papuly tak jsem si na psa sehnala prachy když umíral a to nebylo připlatit 200kč za pohotovost ale v řádech desetitisíců… ![]()
Dáváš mu na to něco?
Namáčím mu to do řepíkového čaje a mažu vazelínou. A peníze nemám prootže studuju a z pár brigád platím nájem. Matka mi na podzim sebrala úspory a na nikoho se už nemůžu obrátit. Chápu že si klepete na čelo, že jsem hrozná panička, ale holt se všechno podělalo v tu nejhorší chvíli jakou mohlo.
@juji Tak jak to chceš zaplatit zítra? když píšeš, že zítra tam s ním půjdeš a pokud by šel pod kudlu chtěli by 2tis za jednu??
Jednoduše, zpozdím se s nájmem. A právě proto jsem se ptala tady, jestli je ta operace nejzazší řešení. Teď můžu doufat, že není a že to nebude stát víc než 5tisíc.
@juji píše:
Prosím o rychlou radu…
Myslím, že má zánět nehtových lůžek, může to být infekce, plísně, houby nebo tím, že vzhledem k přerostlým drápům jsou drápky mechanicky namáhány…
Měli jsme malé plemeno knírače, nikdy mu nebyly zastříhávány drápy, protože se mu stačili mechanicky obrušovat častým pobýváním venku…měl vždy délku tak 5-8mm
@juji To se bez vyšetření nedozvíš, ale říct že je nutná operace když ani psa neviděl je na hlavu padlé ![]()
@juji píše:
Pohotovost si nemůžu dovolit připlácet. Do zítřka musí vydržet. Taky mě to trápí.
To snad nemyslíš vážně ne
? Proč máš psa když na něho nemáš? Tak tohle nikdy nepochopím a je mi z toho fakt na zvracení.
Až si tvé dítě rozsekne hlavu nebo něco, tak taky budeš čekat do zítřka páč nebudeš mít na pohotovost? ![]()
Ty drapky jsou fakt ale husty. Jestli mu je striha vzdy jen veterinar a chodis k nemu jen na ockovani, tak to je tak jednou rocne? Ja psovi striham drapky cca jednou za 2 mesice, tedy jen predni tlapky, ty zadni si zahadne zvlada obrousit, ale predni ne. Preci kdyz je ma takto zatocene tak nemuze poradne doslapovat, to mu tam prekazi. A klesticky na drapky stoji par korun ![]()
@Alises píše:
To snad nemyslíš vážně ne? Proč máš psa když na něho nemáš? Tak tohle nikdy nepochopím a je mi z toho fakt na zvracení.Až si tvé dítě rozsekne hlavu nebo něco, tak taky budeš čekat do zítřka páč nebudeš mít na pohotovost?
Nesuďtě me prosím. Pejska jsem si nechala, protože je to moje všechno a nechtěla jsem ho nechat se svojí matkou - alkoholičkou. Peníze jsem měla až do listopadu, kdy mi je z účtu vybrakovala právě matka. Teď dva měsíce skoro nespím, abych vydělala na nájem (a abych hlavně nemusela vydělávat sexem) a do tohoto mi prostě onemocněl pes, takže i když za pohotovost připlatím „jen“ pár stovek, tak bude lepší, když zítra dám klasickou taxu a těch „pár“ stovek budu mít na další léčbu. Holt ne všichni jsou dokonalí jako Vy, milá Alises.
@Jolynka píše:
Ty drapky jsou fakt ale husty. Jestli mu je striha vzdy jen veterinar a chodis k nemu jen na ockovani, tak to je tak jednou rocne? Ja psovi striham drapky cca jednou za 2 mesice, tedy jen predni tlapky, ty zadni si zahadne zvlada obrousit, ale predni ne. Preci kdyz je ma takto zatocene tak nemuze poradne doslapovat, to mu tam prekazi. A klesticky na drapky stoji par korun
Na stříhání chodíme pravidelně, každých osm týdnů. Dělá nám to veterinář nebo jeho „sestřička“. Jinak to očkování máme dvakrát do roka.
@juji odkud jsi? Pokud jsi z Prahy mohu ti dat kontakt na veterinu, kam chodim ja, maji osetreni i o vikendu bez priplatku.
Mohou to být osiny. Projevuje se to přesně takhle. Pokud nejsou na povrchu nebo už se rozpadají, je nutné je vyříznout.
Hele, některý veterinář je ochotný na peníze počkat, pokud má rozum a nejde mu jen o prachy. Nebo ti to dá na splátky.
My u našeho dlužíme od pátku, pač nemohli najít, kolik vlastně za ty léky chcou ![]()
Já bych tam asi zajela a poprosila ho, ať mi to dá třeba na dvě splátky. Taky je možné, že ti dá jen nějakou mastičku a taková darda to nebude.
Ono když se s tím bude čekat, může se to zhoršit a tím i prodražit. A nebo taky ne, třeba to do zítra vydrží, no.
Holky zakladatelku plne chapu, uz takhle ma o pejska starost, tak ji to nedelejte jeste tezsi. Pokud na svem psovi nejsou dalsi jine priznaky, ze nechce zrat, pit, nema teply suchy cumec, prujem nebo jen nelezi tak si myslim, ze to do zitrka vydrzi..at to dobre dopadne ![]()
Můžu se přidat s dotazem já? Od 26.12 léčíme kocourka se zánětem močáku a protože náš veterinář neměl pohotovost, jeli jsme relativně daleko.. Teď by jsme potřebovali, aby ho doléčil „náš“ veterinář, kam zvládnu dojít i sama.. Je běžné předávat zprávy o diagnóze a léčbě, nebo bude muset kocourek projít znovu všemi vyšetřeními? ![]()