Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My máme rozdíl 2 roky 10 měsíců. To je takový pohodlný rozdíl pro rodiče, kdy starší dítě už je samostatnejsi a zároveň děti jsou pořád ještě na celkem stejném levlu, pokud jde o školku, kroužky, zábavu. Ale myslím, že je to blbý rozdíl pro děti. To starší ještě potřebuje v době narození sourozence mámu co nejvíc, už umí projevovat žárlivost, ale nerozumí, že mladší dítě spoustu věcí nechápe, neumí. V tomhle je výhoda větší věkový rozdíl nebo skorodvojcata, kde ty děti vyrůstají spolu opravdu od nejranejsiho věku.
Ale záleží taky na tom starším dítěti, jaký je to typ dítěte. Naše starší není typ „máma“. Nezajímají ji ani mladší děti ani mimina ani panenky. No jsem zvědavá, jak to bude vypadat ta 5 let
ale miluju je nejvíc na světě obě, moje berušky
i když se rvou a ječí ![]()
Za mě v pohodě. Mám dvě holky. Když se narodila druhá, první dceři bylo 5 let.. Když jsem otěhotněla, nadšená zrovna nebyla, jak mi ale začalo růst břicho, tak to začala vnímat mnohem lépe, pořád mi nosila ovoce apod. Když se narodila, plakala, když ji měla v náručí a od té doby mi hrozne rada pomáhala.. Teď je dceři 9 a druhé cerstvé 4 roky, jo je pravda, ze jak uz je i druha vetsi, tak ae obcas pohádají, nebo provokují, ale za par minut se spolu zase válejí v posteli, češou se apod a je to v pohodě. Za mě určitě moje nejlepsi rozhodnuti v zivotě, pořídit ji sourozence. Mají se moc rádi. Občas mi ale leze na mozek to kecání, obě jsou až moc mluvné, porad same otazky a za cely den jsem fakt vyšťavená a prijdu si na 60
Mimochodem, je mi 29
Ale jo, neměnila bych a jsem rada, ze mam dvě.