Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@K.Black Ano, u nás je to taky tak, když skončí pediatr a než začne pohotovost, je tam „okno“. Samozřejmě pokud je to ohrožení života, voláš si záchranku, případně asi dětské oddělení v nemocnici, zbytek musí počkat. A tohle mi opravdu nepřipadá jako ohrožení života, takže je normální počkat do pěti. Taky jsem kolikrát váhala, jestli jít nebo to vydrží do rána.
@vokishka ano je tam okno, ale nikdy se nestane že by dítě nikdo neošetřil, prostě se jede na emergency a tam buď ošetří nebo odešlou na kliniku která je pro ten určený zdravotní problém ORL, Chirurgie atd. takže to že někomu nezbývá nic jiného než čekat je blbost. Když se tobě udělá nějak zle například v 15.30, a tvůj dr má do 15 tak se buď necháš odvézt a nebo voláš rychlou, samozřejmě podle závažnosti.
@K.Black Aha…takže jsem měla zavolat záchranku nebo běhat po půlce nemocnice i když malý nebyl na umření. To jsem ráda, že mi někdo tak skvěle poradil. Kdybych viděla, že to je zlý, tak volám nebo jedu. Mám pocit, že to tady je aby se maminky maminek ptaly, nebo si vyměňovaly zkušenosti. Jestli jste porodila a hned jste věděla jak se v každé situaci zachovat tak blahopřeji…jste super máma. Já i přesto, že mám dítě průduškáře, astmatika a autistu s vývojovou dysfázií, který je věčně po špítalech a psychol. vyšetřeních asi dobrá máma nejsem když jsem si dovolila napsat diskuzi ve chvíli kdy malý pospával. Jsem opravdu ráda, že mi někdo vysvětlil jak fungují pohotovosti, protože sama jsem to nevěděla. Na něco jsem se v úvodu diskuze ptala a ve vašem prvním příspěvku žádnou odpověď nevidím, tak nevím, proč jste přispívala. Tak jestli už jste si rypla a poučila nás dostatečně, tak můžete jít v klidu spát. Dobrou noc
@petulka500 právě proto, že jsi napsala co všechno malému je, na co všechno trpí, jsem reagovala tak jak jsem reagovala, a rozhodně jsem nepsala nic o špatné mámě. Dobrou noc.
Ahojky jak se malému daří doufám že už líp z komentářů ktré jsou tak urýpané a plné nepochopení si nic nedelej jsi určitě dobrá máma a pro svého synka ta nejlepší
Zakladatelko v tvem pripade bych dala malemu leky na snizeni teploty a pockala. U nas pohotovost taky jede az od 17 hodin, ale je mozno dojit na detske oddeleni, kde si clovek treba 2 hodiny pocka, nez na nej dojde rada… Takze co je lepsi, zustat ty tri hodiny s ditetem doma v klidu a teple a pak jet pred patou na pohotovost, abych tam byla prvni anebo sedet dve hodiny na detskem a chytit tam dalsi tri nemoce? Ja mam dve deti a obcas teda taky nevim, jak se zachovat. Nastesti u nas jsem nikdy nenarazila na „spatneho doktora“ co se tyce deti ovsem dospela pohotovost, to budu radeji umirat do dalsiho rana, aby mi pan doktor misto atb nenapsal projimadlo…
. Kvuli horecce a bolesti v krku bych zachranku nevolala, Pokud teda dite nema nejake neurologicke problemy nebo neobvykle reakce na tele ci v chovani…
@katula9 Dopadlo to tak, že krk byl pak v pohodě…teda malý už si nestěžoval, ale ta teplota mů vůbec neklesala, ale naopak stoupala. Když měl 40,3 tak jsem mu udělala zábal a ten pomohl, ale celou noc blouznil, asi že byl přehřátý nebo něco a pořád chtěl at mám otevřené oči a objímám ho, tak jsem celou noc nespala a ráno jsem zavolala naší dr. Máme jí hned vedle baráku, tak řekla ať příjdem. Vyměnila mu antibiotika, za nějaké co rychleji nastupují a říkala, že tam je pravděpodobně zápal plic, ale že nás nebude honit na RTG a že ty antibiotika zaberou i na ten zápal plic a že máme přijít druhý den na kontrolu. Udělala to tak, protože malý nemocnici nezvládá. Křičí tam, nejí, protože on jí jen svá vybraná jídla a vlastně téměř nic mu tam nevyhovuje, protože on neznámé prostředí blbě snáší a taky že jí máme fakt pár kroků od domu. Sice včera měl ještě večer zase 40 teploty, ale dnes už je lepší. Dnešní kontrola byla taky relativně ok a dnes už mi připadá, že už je takový živější, i když teplotka se zase rozjíždí, ale přes víkend prý už by mělo být dobře. No už aby to bylo, protože bobek ještě neměl ani mikuláše. ![]()
Ahoj holky. Nechtěla jsem zakládat novou diskusi, tak dotaz pokládám sem.
Malá (2 roky) má už od pondělka asi nějakou virózu. V pondělí měla teplotu kolem 38,5, další dny už bez teploty, ale kašle, má rýmu, a průjem už 4. den. Mám teď dilema, zda jet s ní k dr., nebo ne. Děsím se toho, že bude víkend, svátek, a nejvíce mě vlastně děsí ten průjem. Užívá Enterol, ale zatím žádný zázrak.
Díky za rady všem.
Příspěvek upraven 18.04.14 v 07:30
@sad 1
Ked sa toho desis, tak jed..neviem kolko je malej.. ![]()
Ja bych jela, alebo asponcinkla pediatrovi, uz po 2 dnoch prujmu a teploty…
@miisenka budou jí 2 roky. Teplotu právě měla jen jeden den, ale průjem už 4. den
jinak je celkem v pohodě, jen uřvanější
@sad 1 píše:
@miisenka budou jí 2 roky. Teplotu právě měla jen jeden den, ale průjem už 4. den![]()
![]()
jinak je celkem v pohodě, jen uřvanější
hmm..a nemozes svojej doktorke zavolat a poradit sa s nou, ci tam chodit alebo ne?
Ja by som ale stejne asi jela, budu 3 dni volna a vis jak to byva..zakon schvalnosti..
@sad 1 -
určitě bych DNES jela k DOKTORCE. ![]()
Taky mě vždycky děsí představa jakýchkoliv svátků, volna atd. - po stránce nemocí
… Jako naschvál vždycky někdo onemocní. ZNÁM a soucítím!!
Ať je dcerka brzy v pořádku!!
naše dr. by zřejmě udělala výtěr ze zadečku a poslala na rozbor…pamatuju, že synek míval okolo dvou, tří let taky ty průjmy…
@miisenka píše:
hmm..a nemozes svojej doktorke zavolat a poradit sa s nou, ci tam chodit alebo ne?
Ja by som ale stejne asi jela, budu 3 dni volna a vis jak to byva..zakon schvalnosti..
no rozum mi právě napovídá to co tobě, tak tam zkusím zavolat, a uvidím, asi pojedu. Díky. Já si přijdu jak pitomec, že se nemůžu rozhodnout a ptám se tu na takové prkotiny…
@hkac neprospěje to je pravda, já to jen nechápu no
@petulka500 aha, takže do 17 hodin nikde dítě neošetří jo? myslím že pohotovosti fungují všude stejně, u nás mám pocit taky od 17 hodin, a chceš mi říct že teda dejme tomu od 14 co končí pediatr do 17 hodin nikde dítě neošetří jo? tomu snad sama nevěříš