Jezdecká školička
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jezdecká školička
Ahoj, ráda bych se s vámi, co o tomto tématu něco víte, pobavila ohledně informací okolo. Koním se věnuji celý život a mí rodiče také, bohužel ale se soukromou školičkou přímo zkušenosti nemáme. Výběh s přístupem do potoka je, boxy by byly také, jízdárna není problém udělat. Nějaký záchod by také šel. Místo se nachází uprostřed trojúhelníku třech měst, takže poloha také super. 3 poníci by byli pro začátek domluvení. Jediné s čím si příliš nevím rady je, když to budu mít pouze zatím jako přivídělek a relaxaci, zda se tyto služby (svezení, lekce) dají nabízet bez toho, aniž bych to měla jako firmu. Pokud později budou menší tábory, tak to už předpokládám, že musí být. Popřípadě kdybych později chtěla dělat pouze tohle, to už bude potřeba zavést stáj a všechno papírování okolo. Ale když to mám pouze na rozjezd, je nutné nějaké papírování? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Rozhodně je nutné papírování a spíš bych do toho vůbec nešla. Dneska se dítěti něco stane a rodiče tě stáhnou z kůže, i kdyby šlo o známé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych chtěla nějaký podepsaný souhlas. A od určitého věku. Popřípadě aby tam byli rodiče. Poníci jsou milionoví. Samozřejmě, že se může stát cokoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera do jedné takové chodí. Trenérky mají jezdeckou i trenérskou licenci ( to by mě jako rodiče zajímalo, ať máš), všechny děti musejí mít uzavřeno úrazové pojištění, klub taky nějaké základní pojištění má, ale stejně rodiče na přihlášce podepisují, že berou na vědomí, že se jedná o práci se živými zvířaty a že se nějaká nehoda přihodit může. Z praktických věcí ještě nějakou místnost jako klubovnu a přihrádky pro děcka na jezdecké věci.
Odkud jste? Klidně do SZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak si myslím, že na IČO bys to provozovat měla… přece ty výdělky musíš někde vykázat a danit… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cherril píše:
Ahoj, ráda bych se s vámi, co o tomto tématu něco víte, pobavila ohledně informací okolo. Koním se věnuji celý život a mí rodiče také, bohužel ale se soukromou školičkou přímo zkušenosti nemáme. Výběh s přístupem do potoka je, boxy by byly také, jízdárna není problém udělat. Nějaký záchod by také šel. Místo se nachází uprostřed trojúhelníku třech měst, takže poloha také super. 3 poníci by byli pro začátek domluvení. Jediné s čím si příliš nevím rady je, když to budu mít pouze zatím jako přivídělek a relaxaci, zda se tyto služby (svezení, lekce) dají nabízet bez toho, aniž bych to měla jako firmu. Pokud později budou menší tábory, tak to už předpokládám, že musí být. Popřípadě kdybych později chtěla dělat pouze tohle, to už bude potřeba zavést stáj a všechno papírování okolo. Ale když to mám pouze na rozjezd, je nutné nějaké papírování? Děkuji
Tak určitě musíš mít založenou společnost jak ti tady píší a co tady ještě nepadlo, tak pokud budeš mít byť jednoho koně - poníka, musíš mít registrovanou stáj.
A jako provozovatel musíš mít jezdeckou licenci nebo jiné oprávnění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, že to takhle v oddílech je, táta v jednom z nich pracoval. Hned bych to nechtěla jako oddíl, pokud by chtěl někdo chodit pravidelněji, tak tak bude chodit. Mám jezdickou licenci a trenérskou si budu v nejbližší době dodělávat. Jinak jsem z olomouckého kraje. To pojištění je super. Zajímalo mě právě, pokud lidé budou chodit nezávazně kdykoliv, ač na jedno svezení nebo lekci, zda už hned z toho musím dělat firmu. Děkuji za názory. Spoustu lidí nabízí ježdění a žádnou vlastní stáj nemá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cherril Pokud za to budeš brát peníze, pak ano, založ firmu. Jinak riskuješ, že se po tom někdo začne pídit. To by sis určitě nelajsla. Jinak strašně moc držím palce! ![]()
A teda ten areál, kde by to probíhalo, je tvůj?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Udělat si živnosťák není žádná věda, ne?
Jinak jezdecká licence je fajn, postačuje, ideální by byl cvičitelák.
A googli, na netu je toho dost. Tohle rozjet nepůjde jen tak na základě místní diskuze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, že se budeme rozvíjet a půjde to pomalu kupředu. Zatím jsem se chtěla zeptat tady na pár informací. U čeho si nejsem jistá.
A ano, rodiče by byli schopni pomáhat. Máma přes papírování a třeba i výcvik, má cvičitelák. A táta má trenéra, ale ten by mi spíše pomohl jen se startem, zajistil nějaké věci, ale koním se chce věnovat už jen okrajově. Takže to vše bude na mě. A moc děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit