Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
tuto neděli odlétáme se synem poprvé k moři (8.měsíců) a já nevím jak je to s jídlem a pitím do letadla, resp. na cestu. Paní v cestovce minějak nebyla schopná odpovědět
.. Jestli jsem si to dobře zjistila, tak jídlo pro dítě mít můžu a pití také, max. Prý budou chtít abych to ochutnala?.. Neletěli jste někdo teď v poslední době?? Kdyžtak se prosím podělte o zkušenosti ![]()
Malému jsem chtěla vzít koj. vodu Rajec 0,7 litru, přesnídávku, sunar (prášek) a čaj v lahvičce. Projde to??
Děkuji a hezký den ![]()
Ahoj. Já si myslím, že projde. Když jsme letěli, tak jsem ochutnala pití a pustili mě dál. ![]()
A tu přesnídávku si myslím když budeš mít v neporušeným obalu, tak to bude taky bez problému.
Já měla v tašce křupky a ani je nechtěli vidět. ![]()
Leteli jsme nekolikrat, male jsem pro prcka susenky, bombony, UM, piti a vzdycky v pohode… max budou chtit piti ochutnat pred nimi..
Ahoj já jsem letěla před týdnem s patnácti měsíčními dvojčátky a měla jsem pro ně v příručním zavazadle vodu originál zabalenou, piškoty, tyčinky a bez problému nás tam s tím pustili ani jsem nemusela nic ochutnávat. V letadle jak roznášeli jídlo tak kluci dostali každý svůj balíček kde byla přesnídávka, kuře s rýži ve skle (příkrm od 4. měsíce) a malou skleničku džus mrkev s ovocem také originál zabalenou.
Takže s tím jídlem se neboj, přeji šťastnou cestu ![]()
Normalne jsem brala flasku na vodu, i ovocnou stavu.. dokonce krabicky s kasemi. Nic nebyl problem (z Prahy vubec, nikdo to neresil), z Recka jsem musela ochutnavat vodu, trochu divne na mne koukali, musela jsem je trochu popostrcit, ale proslo to.
Můžou chtít aby si ty nebo dítě ochutnala ale problém by být neměl
@BeruuundaA píše:
Ahoj já jsem letěla před týdnem s patnácti měsíčními dvojčátky a měla jsem pro ně v příručním zavazadle vodu originál zabalenou, piškoty, tyčinky a bez problému nás tam s tím pustili ani jsem nemusela nic ochutnávat. V letadle jak roznášeli jídlo tak kluci dostali každý svůj balíček kde byla přesnídávka, kuře s rýži ve skle (příkrm od 4. měsíce) a malou skleničku džus mrkev s ovocem také originál zabalenou.
Takže s tím jídlem se neboj, přeji šťastnou cestu
Tak to se vsadim, ze jsi urcite neletela chartrovym letem z CR!
@kačka25 píše:
Tak to se vsadim, ze jsi urcite neletela chartrovym letem z CR!
Ja ano.. leteli jsme s CSA Holidays a presne tohle jsme pro malou dostali.
Když to zdůvodníš pitím pro dítě, projde ti i lahev 1,5l
jen budeš muset ochutnat. přesnídávky a příkrmy je potřeba mít originál zabalené (takže ne domácí), pak není vůbec problém. jen nějaké to rozumné množství na cestu.
hezkou dovolenou!
Předloni jsem letela do Řecka a po odbavení jsme si mohli koupit pití, teď čtu, ze i po odbaveni lze vzit pouze do 100 ml, v letadle již občerstvení od lonska zrušili (zdarma), jak to je teda? Dekuji