Jihoceska, VUT, VŠE
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jihoceska, VUT, VŠE
Ahoj, rozhoduji se jestli jit na ekonomickou vysokou skolu do ČB, Brna nebo do Prahy. Nezalezi mi na tom kolik toho najezdim, mam to vse podobne. Dostala jsem se na tri stejne obory, prohlizela jsem si sylaby, ale vsechny jsou temer totozne. Radsi bych vysokou skolu, ktera bude lehci, aby mi to nezabralo tolik casu a mohla pri studiu i pracovat. Studoval nekdo na nejake z techto skol? Dekuji
Příspěvek upraven 06.04.22 v 18:52
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nestudovala - ale logicky, čím větší město, tím víc pracovních nabídek pro studenty, takže pokud už nemáš něco domluveného jinde, tak bych volila Prahu. Co se týče kvality vzdělání, tak to bude asi podobné. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Praha. Vice pracovnich nabidek a na skolu v zivotopisu pohlizeli vzdy s plusovymi body. Rozvrh si muzes udelat lepe podle sebe. Vice vypsanych hodin na predmety, to lepe zkombinujes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem v ČB studovala dálkově obor Účetnictví a finanční řízení podniku (to byl na ekonomce nejtěžší obor) a také nás to dálkově dodělalo jen pár.
Ostatní obory nebyly tak náročné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
VSE ma jen jeden pokus u zkousky a ja jsem velkej stresar. Pokud k tomu navic budu vedet, ze nebudu moci mit behem zkouskovyho dalsi termin, urcite to nedopadne dobre a bojim se, ze si budu muset nejake predmety tahat do dalsiho rocniku. Kdybyste nahodou meli i nejake rady jak se vyporadat se socialni fobii, stresem, byla bych vam moc vdecna. Nejvetsi problem mi dela mluvit a muze se jednat o jakekoliv tema, i prestoze necemu rozumim, vysypu ze sebe par slov nenavazujicich do vet. Je to asi dane i tim, ze mam nizke sebevedomi a jsem perfekcionista zaroven, a proto z pripadneho neuspechu tolik vyvadim, zacnu se stresovat, zamrzne mi mozek, zapomenu na vsechny slova co znam a tim padem je i vysledek naprosto mizerny a cely obeh se opakuje. Uvazovala jsem i nad navstevou terapie, ale nechci tim zatezovat rodice a sama na to penize zatim nemam. Asi si potrebuji zvyknout na neco co mi neni zrovna komfortni a treba to postupem casu na vysoke odezni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
VSE - muzes si sestavit rozvrh podle sebe, predmety na sebe temer nenavazuji, takze je jedno, kdy si je zapises. Posledni rok pak treba nemusis mit zadny predmet krome statnic. Taky neni stanoveno, ze musis udelat nejdriv statnice nebo bakalarku/diplomku. Vetsina studentu u studia pracuje, nekolik spoluzaku i normalne full time. Je to opravdu hodne variabilni a flexibilni. Narocnost zalezi na konkretnim oboru, ale neni to nejtezsi. Velka nevyhoda je, jak uz tu bylo napsano, ze mas na zkousku jen jeden pokus. Na druhou stranu te to donuti se fakt naucit. Ja nejsem zadnej sprt a zadny predmet jsem opakovat nemusela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studovala jsem VSE, do toho pracovala. Kdybych si ale mohla vybrat znovu, tak by to tahle skola nebyla a to ne z duvodu obtiznosti.
Vsechny ty obecny veci zda se vis nebo byly napsany Dendissem..
Velka nevyhoda je ta, ze rozvrh si sice sestavis sama, ale podle prumeru ti to bud vyjde a nebo ne..takze zadny takovy, ze se s kamoskou domluvis a budete mit spolu cvika..kazdy semestr novi lidi, otukavani se, jestli si pomuzete nebo ne.. zavidela jsem ostatnim skolam, kde si mezi sebou utvorili spoluzaci nejaky pouto a zasli treba i na pivo a nebo se schazi do dnes. Mne zbyla z tehle skoly jedna kamaradka a to diky tomu ze jsme spolu bydlely.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podepisuju se pod to, co říká @Dendiss.
Studovala jsem taky VŠE a k tomu pracovala. Flexibilita super a zkoušky nebyly moc těžké.
Souhlasím I s @Majda1980, taky jsem si zde nenašla přátele, jen známé - pořád se točí lidé, no a taky jsem chodila do školy jen když to bylo nezbytně nutné
a nevadilo mi to, ale je fakt, že jsem z Prahy, takže mám kamarádky už ze střední. Kdybych se přestěhovala odjinud a nikoho tu neznala, tak bych to možná nesla těžce.. I když to zase může vykompenzovat pobyt na koleji..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit