Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, váhám zda jít s malým k doktorovi s kašlem. Už cca týden měl rýmu,ale nic hrozého, jen p ránu byla žlutá. Pak se přidal občas kašel,ale jen odkašlal. No a z patku na sobotu nastal zvrat, kašlal draždivě v noci a pak i celý den v sobotu. Dnešní noc byla šílená, měl i teplotu 38,ale ráno jako když utne, teplota nikde, rýma taky ne, na kašel oproti včerejšku krásně zabrat stopptusin. Ale, když si odkašle nezni to zrovna pěkně,ale odkašlává jen pár krát, dráždivý kašel je fuč.
Nevím zda zítra jít na poslech, nebo čekat
Kdyby to měl na průduškách tak by se to horšilo, ne?
Děkuji.
Ja bych pockala,jak to bude do zitra vypadat,pokud by se to vratilo tak bych nejspis zasla.I kdyby to prudusky nebyly,tak budes vklidu,ze byl prohlidnuty.. ![]()
může mít atypický průběh,když byly natce necelý dva roky tak měla zvýšenku a tak 3-5× za den si odkašlala,bylo to fakt jen lehounký. šla jsme k dr kvuli nějakýmu papíru tak ji automaticky poslechla a ejhle-my byly zralý pomalu na špitál s oboustranym zápalem plic…ale sama znáš svoje dítě nejlíp takže dokážeš odhadnout kdy už to prostě není ono
Mně holka rýmovala a kašlala, tak jsem na poslech zašla. Za to jsem nic nedala, na průduškách to neměla, byla jen hodně zahleněná. Pokud nemáš složitou dopravu k doktorovi, tak na poslech bych asi zašla. ![]()
Já jsem plašan takže jak se přidá teplota nebo se mi na kašli něco nezdá tak otravuju doktorku,zatím jsem nikdy nešla zbatečně a i kdybi tak co lepší 10krát zbytečně než pak nechat něco rozběhnout no ne?
Asi jo, za to nic nedam kdyz tam zajdu,ale mam spis strach ze tam neco uslysi a da ATB a zbytecne,kdy se z toho trebas dostane.ATB mel pred mesicem ![]()
Já vždycky jdu pro svůj klid. Poslechne ho a řekne, že je čistej, koukne mu pro jistotu do krku. Kašel bych nezanedbala. S rýmou bych samozřejmě nešla.
@Věrka.. píše:
Asi jo, za to nic nedam kdyz tam zajdu,ale mam spis strach ze tam neco uslysi a da ATB a zbytecne,kdy se z toho trebas dostane.ATB mel pred mesicem
Pokud tam něco uslyší tak budou ATB na místě a pokud neuslyší, taky dobře. Budeš mít aspoň klid. Určitě ti ale Dr. ATB zbytečně dávat nebude.
Šla bych, může to vážně být zápal plic. Má u dětí dost často atypický a zvláštní průběh. Aspoň budeš mít klid, pokud to nic nebude. ![]()
@Věrka.. píše:
Ahoj, váhám zda jít s malým k doktorovi s kašlem. Už cca týden měl rýmu,ale nic hrozého, jen p ránu byla žlutá. Pak se přidal občas kašel,ale jen odkašlal. No a z patku na sobotu nastal zvrat, kašlal draždivě v noci a pak i celý den v sobotu. Dnešní noc byla šílená, měl i teplotu 38,ale ráno jako když utne, teplota nikde, rýma taky ne, na kašel oproti včerejšku krásně zabrat stopptusin. Ale, když si odkašle nezni to zrovna pěkně,ale odkašlává jen pár krát, dráždivý kašel je fuč.
Nevím zda zítra jít na poslech, nebo čekatKdyby to měl na průduškách tak by se to horšilo, ne?
Děkuji.
Ne, já bych v pondělí s dítětem k doktorce nešla, pokud pozoruju byť minimální známku zlepšení.
V pondělí chodí všichni, po víkendu - pravděpodobnost, že mi dítě chytí něco mnohem horšího v čekárně, je hodně vysoká.
Pokud by se stav nezlepšil, šla bych v úterý - zítra jen za předpokladu opravdu výrazného zhoršení stavu přes noc.
Šly bych!My byly minulé úterý,že má malá kašel a rýmu.Dr.ji poslechla a že je čistá,poslals nás domů.S mucosolvanem a něco na rýmu.O víkendu měla malá 39 teploty a dolů nešly ničím.Tak jsme dnes jely znovu.Poslechla,poslala na rtg,našli zánětlivé ložisko,tak že jí dá atb.Brala jí krev na crp,to neteklo,tak řev.Pak zjistila že to má hodně,tak píchat penicilin,další řev.Poté usoudila,že se ještě koukne do uší,poslala nás na orl.Tam další rána,má zánět střed.ucha tak jí ho hned píchal a já šla domů zpocená,malá uřvaná,a to zítra jedem znovu.Nevím jak jí dostanu do ordinace.
Tak jsme byli uz vcera, bo vecer kaslal osklive, jinak je ok. No a ma zanet prudusek
Tak se fakt vyplati jit hned jak se to nezda. Diky
Syn skoro 3 roky si už druhý den stěžuje na to že ho chvíli bolí hlava pak po chvíli přestane je jako jindy a pak zase ho bolí záda pak je zase ok a pak zase třeba záda nebo hlava nebo bříško střídavě mívá i teplotu vždy do 38 víc ne. Někdy se chová naprosto normálně hraje si běhá a najednou brečí že ho to bolí. Teploty trvají už 2 den ničím je ale nesrážím protože samy ustoupí a bolesti už taky druhý den. Na ty bolesti si ztěžuje vždy cca 30 minut pak to ustoupí ale dnes spíš polehával. Nemá kašel ani rýmu nezvrací nemá průjem nic. Zítra asi zajdu k dr ale pořád mi to vrtá hůavou z čeho by to mohl mít.