Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera 23 měsíců od neděle kašle, má tekoucí týmu a zvýšenou teplotu, hlavně k večeru to měla 38,4.Na kašel dávám stoptussin sirup a večer jsem ji dala paralen čípek na tu teplotu.Je dost rozmrzelá a s jídlem a pití to taky není, žádná sláva, ale do oití ji nutím. Jít zítra k dr. nebo ještě počkat, jestli se jí to nezlepší. Nechci tam hned strašit, aby tam nechytla něco horšího, ale aby zas neměla něco vážnějšího, tak prosím o radu
Takže má 2 roky a kašle od včera?
Ne, k doktorovi bych nešla, zaručeně tam chytne ještě něco výživnějšího. Max pokud by se mi ten kašel nějak nezdál nebo trval dýl tak at ho dr poslechne jestli to není na průduškách, ale kvůli rýmě a teplotě bych nešla určitě takhle brzo.
Za těchto podmínek bych šla po týdnu teplot…s rýmou nechodím nikdy, s kašlem, když trvá déle než 14 dní a s teplotou volám po týdnu, co s tím. Většinou si nás pozvou až když už se stav nelepší 3 týdny a vždy je to jen viroza…
Malej měl nedávno skoro totéž, a i když většinou hned chodíme k Dr.,tak tentokrát jsme to zkusili s Mucosolvanem, paralen-čípky a Nasivinem ve spreji a zdolali jsme to sami.Ale je fakt, že to trvalo asi 10 dní, než se z toho dostal..Ale kdyby mu ta teplota neklesala ani po lécích, nebo kašel zněl nějak ošklivě, šla bych.
@divomys ahoj, přesně z tohoto se mi hrabe teď malá…kvůli teplotě jsem nešla (a měla přes 39) ani rýmu jsem neřešila (nasadila jsem fenistil kapky) ale jak začala kašlat, tak jsem ji raději přivedla ať si ji poslechne - přece jen ty nepoznáš, kde všude ten kašel má rozlezený..jinak taky doporučila ten stoptusin. Stejné příznaky, chování jako popisuješ, trvalo to jen pár dní, už je z toho prakticky venku
hodně sil, malá byla na zabití. Jo má dva roky přesně, takže i stejně stará. Stěžovala si na bolesti hlavy, nohou, prstů..měla záchvaty křiku kolikrát bez důvodu, nedala se uklidnit ani na rukách (a to neměla třeba ani aktuálně teplotu), fakt se dost naplakala, taková nebývá. Ale už je to veselejší. Jakmile tvojí malé klesnou teploty pod 37,5 doporučuju ji vytáhnout na vzduch, jen krátká procházka..naší to moc prospělo ![]()
Ted to maji obe deti a u dr jsem byla po 2 dnech a byla to jen viroza. Podle doktorky resit, pokud teploty jsou dele ne 6 dni. Nase deti k tomu jeste osklive kaslou, az se davi.
Tak teplota ji klesla a byla usměvavá a veselá
. Uvidím, jak bude zítra… Kašle sem, tam, spíš je taková hodně plačtivá a unavená přes den. Zítra půjdem na krátkou procházku, od soboty nebyla venku. Kdyby se to nelepšilo, tak určitě půjdem. Já mám, právě z těch teplot už hrůzu, protože, jak se u ní objevily vysoké teploty, tak z toho vždy měla záňět močových cest, tak doufám, že je to jen nějaká lehká viróza
Příspěvek upraven 07.03.16 v 22:39
@reinkarnace na rýmu pomáhá fenistil kapky? Mám ho doma, ale nevěděla, jsem že je dobrej na rýmu. Zatím ji nedává nic, má tekoucí, tak že bych je vyzkoušela…
@divomys právě tu tekoucí mi zastavil do dvou dnů. Taky jsem na to hleděla když mi to pediatra doporučila, ale fakt to funguje suprově a jsou šetrné ![]()
@divomys vysoké teploty můžeš v klidu nechat pár dní plavat. Srážím když je to nad 38,5 (děti vydrží víc, ale srážím kvůli případným křečím). Ona teplota sama o sobě není nemoc…ale pokud by se srážet nedařilo nebo to trvalo víc dní, nechala bych udělat odběr na CRP pro jistotu. Ale věřím, že máte to co my a co tady většina holek..lítá to ve vzduchu (já jsem to měla zároveň s dcerou, lehly jsme obě). Ale fakt je to jen taková škaredá viróza ![]()
@reinkarnace a kolik kapek toho fenistilu davate? Tolik co je uvedeno na krabičce. Zítra to vyzkouším, tekutou má často, tak snad to zabere, Dík za tip
@divomys jojo je to myslím na lahvičc. já dávám malé 8 kapek (má dva roky a 12kg))