Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Me bolivala. Je to napinanim svalu i jemne zjizvene kuze. Promaz si to s mirne tlakovou masazi, at zustane pruzna. Boli te jen zvenku nebo to citis jakoby uvnitr? Na deloze mas taky jizvu. Muzou to byt taky ale jen vazy, co s jizvou nesouvisi. Pokud ti bude bolest pretrvavat, asi ti spis doporuci i druhy cisarsky rez.
Vazy to asi nebudou, to většinou citím jako bodání v tříslech. Tohle bolí stejně jako to bolelo po operaci.
Já nevím, jestli jen napovrchu nebo i uvnitř, to nějak nedokážu rozlišit.
Ale teď, co hodinu ležím, tak to je ok. Prostě v klidu nic, při chůzi bolest.
No, on asi bude druhý císař tak jako tak. Kvůli rozměrům pánve. Myslím, že jsme při prvním pochopili všichni, že prostě neproleze a to nebyl žádný macek.
Zdravím Joasko,
taky jsem rodila první dcerku císařákem a dlouho se mi jizva hojila, ale pak jak se zahojila bylo vše ok. Když jsem přišla podruhé do jiného stavu, bála jsem se jak to bude bolet, když poroste bříško a naštěstí jsem o ni ani nevěděla porodila jsem přirozenou cestou… Ono záleží asi jak u koho a hlavně po jaké době se přijde znovu do jiného stavu…říká se, že po CS by se mělo přijít do jináče nejdříve 2 roky po tom, což Váš případ nejspíš není jestli počítám dobře. Určitě půjdete znovu CS, jelikož je to riskantní. Já jsem přišla po druhé do jináče po třech letech, tak jsem to měla nejspíš proto ok
Hlavně vše říkejte svému doktorovi.
@joaska Ahoja mne tedy behem druheho tehotenstvi (otehotnela jsem ale hodne rychle - 4 mesice po prvni sekci) moje gyn-dr. pri kazde kontrole upozornovala, ze pokud by me zacala jizva bolet, tak mam hned prijit na konrolu
Takze ja osobne bych do pondelka necekala (vubec v 31.tt) a zasla dnes-zitra na kontrolu ![]()
Otěhotněla jsem cca rok a čtvrt po sekci. Neplánovaně, ale v mém věku a s jedním dítětem jsem už mohla o antiko něco vědět.
No nic, stalo se. Dr. s tím problém neměl a vlastně mi nikdo ani v porodce ani muj doktor o dalším těhotenství nic neříkal.
Na jizvu se cíleně při poradnách neptá a mě na poslední poradně ještě nebolela, tak jsem taky nic neříkala. Ani ji pravidelně uz nekontroluje. Takže vizuelně či vnitřním pohmatem by prdzjistil.
Dneska už tam nebude, zítra sobota. Takže jedině pohotovost.
@joaska : otěhotněla jsem 1,5 roku po akutní sekci, teď jsem v 34tt a doktor mi jizvu taky nekontroluje ani se na ni neptá. Mě bolí taky, spíš mě v ní štípe a to jenom večer když mám poslíčky asi od 28tt, ale nedokážu říct jestli to cítím zevnitř nebo zvenku
. Někdy mě jakoby nepříjemně tahá pravý bok, někdy celé. Říkala jsem to doktorovi i porodní asistentce a říkala, že to je normální. Podala to tak, že bolesti v jizvě se mohou vyskytnou, ale určitě to mám říct lékaři.
Ahoj, říkala jsem si, jak v druhém těhotenství budu už vše znát a ono prd. Holky, co jste po sekci, bolela vás během těhotenství jizva? Mám skoro 2 roky po akutním císaři. Jizva mě začala bolet včera. Celkem znatelně, ne celá, pouze levá polovina a pouze při chůzi či námaze. V klidu je to celkem ok. Jsem 31. tt. Kontrolovali mi ji naposledy ve 2Ott a vše ok. V pondělí jdu naštěstí na velký uz, tak se jistě podívají, co a jak.
Jen mě zajímá, zda mám nějak plašit nebo vydržet? Odpočívat moc nemohu. Mám 22 měsíců syna a jsem s ním sama. Hlídání taky problematické. Dík za názory a zkušenosti.