Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@lleennttiillkkaa Vůbec ne, dneska je běžné nedávat běžná jména, lidi jsou celkem zvyklí. Ani mezi dětma není problém, prostě je to Vavřík, Vavřínek.
@fenny píše:
@lleennttiillkkaa Vůbec ne, dneska je běžné nedávat běžná jména, lidi jsou celkem zvyklí. Ani mezi dětma není problém, prostě je to Vavřík, Vavřínek.
To je hezký.
@fenny píše:
@lleennttiillkkaa Jako jo, lidi jsou někdy překvapení, ale většinou mile a říkají, že se jim to líbí. Nebo neříkají nic (a myslí si svoje), ale vyloženě s negativní reakcí jsem se ještě nesetkala. Sama jsem se toho trochu bála, jak mu budeme říkat a tak, ale samo to nějak vyplynulo a fakt bych neměnila. Možná nám vynadá, až bude větší, ale to je holt riziko u každého jména ![]()
My očekáváme Vendelínka, teta má Vítka, je to také moc pěkné a ještě znám Viléma ( Vilíka ) a je to také moc pěkné jméno
![]()
@KarlaNim píše:
Poradite jmena na pismeno V? Pro divku ale i pro chlapce me jich moc nenapada
Vácslav
Valdemar,
Valerian „zdravý“
Veles
Vili
Wilibald „smělé přání“
Vilmar „smělá vůle“
Vítězslav, Vitoslav „slavné sídlo“
Vladan
Vladimír
Vladislav
Vladivoj
Vlastimil
Vlastibor
Vlastislav
Vlastimír
Vlk
Vojslav
Walburg „mocná ochranitelka“,
Valentina, Valerie „zdravá“,
Vanda „členka kmene Vandalů“,
Vědunka,
Velena,
Věnceslava „více slavný“,
Věnka,
Venuše,
Věra,
Vesna,
Vilma „vůle“
Viola „Fialka“,
Virginie „panna“,
Vivien „živá“,
Vlaďka,
Vlasta „síla“,
Voršila „medvědice“
Ahoj,
napsala jsem krásný dlouhý příspěvek a u odeslání mi padl internet. Ale že jsem se už naladila na ta jména, tak to napíšu alespon nějak heslovitě ![]()
Co se mi líbí:
Viola, Valerie, Veronika, Vanda, Vlaďka, Viktorie, Vivien, Vilma, Vendula
Co se mi sice moc nelíbí, ale tobě může:
Vanesa, Věra, Václava, Vlasta
A kluci:
Viktor, Václav, Vít, Vilém, Valdemar, Vratislav, Vojtěch, Vendelín, možná by šla i varianta Vašek, Vlastimil, Vratislav, Vlasta (jako Burian), Vladislav
Přeji štastnou ruku při výběru. ![]()
Chlapeček - Viktor, Vašek, Vojta, Vítek
holčička - Viktorka, Vanessa, Veronika, Vilma ![]()
Máme Vojtěcha a je to fajn, říkáme mu Vojtí, Vojtíku, Vojtíšku nebo Vojťulo:-)