Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mne k tomu příjmení sedí víc Denis než Daniel. A to příjemní bylo v jednom seriálu (nějaká severská detektivka), nevím už, jestli se tak jmenovala ta postava nebo herec, ale byl to fešák ![]()
@Paní Bubáková Denis Oberrreiter je na stejné úrovni, jako jmeno Tomáš Marný, no vlastně ještě horší 😅, jmenovat se Denis s příjmením, které lze přeložit jako horní jezdec (češi by si to mohli vyložit i jako obr, takže Denis velký / obří jezdec) 😁
Tu fakt NIKDO neumí googlit?
povoleno, 122 osob v ČR
https://krestnijmeno.prijmeni.cz/search.php?…
za mne psí jméno a Denis či Daniel bude znít super
není zač
@Lucy75 píše: Více
už před šestou jsem psala, kolik jich je v republice
@vokishka píše: Více
veřejných zdrojů je dnes on-line i zdarma tolik, že fakt netřeba hledat zapeklitosti ![]()
kámoška má třeba vnuka Daniela a všichni mu říkají Denny, tím směrem by vedla moje cesta..
Take jsem si to hned nasla. Jako zdroj pouzivam nasejmena.cz.
Psala jsem, že znám malého osobně. Nemám s tím jménem absolutně problém. Pořád je to lepší, než nějaký Svatopluk, Jindřich, Květoslav, Radek nebo podobná jména ze záhrobí.
@Dendiss píše: Více
Naší sousedky taky
a pak má ještě Mikyho
@Kelsey píše: Více
Jindřich je krásné vznešené jméno. A Radek je ze záhrobí, jo? Vždyť se to běžně používá, na rozdíl od Květoslava nebo Svatopluka.
@K92 píše: Více
Já vůbec nechápu logiku vašeho příspěvku, vy opravdu přemýšlíte, co znamená jméno v překladu? Třeba že Šnajdr je vlastně krejčí, Müller vlastně mlynář atd? Jinak já bych to přeložila když už, tak jako hlavní jezdec. A i kdyby si to někdo přeložil tak jak píšete vy, tak co je úsměvného na Denis obří jezdec? Asi mám dlouhé vedení ![]()
@lucad77 Svatopluka jsem měla na úzkém seznamu, pak ještě Prokopa, Diviše, Přemysla…
@Catalina123 v pořádku, já bych tak své dítě nepojmenovala, pro každého, kdo aspoň trochu umí německy je to do očí bijící
@K92 píše: Více
Jakože v tom vidíte nějaký sexuální kontext, kdy si jméno Denis spojujete se slovem penis? V tom jediném vidím tu asociaci, která vám na tom přijde blbá s tím příjmením. Pro mě je to nějak těžko uchopitelné, protože tohle prostě neřeším a nikdy by mě nenapadlo si to takto přebrat. Já nechci rýpat nebo se hádat a tak, jen prostě nemůžu dojít na to, co to ve vás evokuje.