Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Přečtěte si článek: Nejkrásnější jména pro chlapečka
Přečtěte si význam jména Benjamin
Klidně bych ho dala. Minimálně nějakou dobu bude stejně nejmladší a Benjamína mám doma. Tedy českého, ne anglického.
Taky bych to neřešila. Máme doma českého Benjamínka a i když je nejmladší, nejmenuje se tak kvůli tomu, ale proto, že se mi jméno moc líbilo ![]()
Za mne to nikdo takhle nehrotí.. klidně bych to jméno dala..
Mně to přijde, jako příšerné jméno. Odjakživa. Ale každý má jiný vkus. Úplně mi přijde nechutné, ale ani nevím čím. Asi kvůli tomu benjamínek a pojmenovat tak dítě.
Nemyslím si, že se najde v okolí někdo, kdo by to až tak řešil, popř na to poukazoval. Já bych mu to jméno klidně dala, navíc sama uvádíš, že i partner ho přijal ![]()
Když se vám líbí, tak ho dejte
My vybrali jméno pro holku a pro kluka. Vědělo to jen minimum lidí. Většina se jméno dozvěděla, až se dítě narodilo. Naše dítě, naše volba. Pak si každý mohl říkat co chtěl, nám to bylo jedno ![]()
Benjamin je rozhodně lepší než co vymyslel ten můj- Bartoloměj…
No samozřejmě to neprošlo, ale Benjaminek se mi líbí, neobvyklé, ale krásné ![]()
Příspěvek upraven 28.12.24 v 14:26
A radím vám jméno ani nezmiňovat až do porodu. Ono spousta lidí do toho pak ráda mluví. Mně radili dát pro dceru jméno Věra a pro syna Zdeněk. Ani jedno jim neprošlo, ale vím, že bych už nikomu neřekla, jaké jméno plánuji. Rádi to jméno rozmlouvají, vymýšlejí přezdívky a tak. Z Benjamína bylo Benjo. Ale ani to mě pak neodradilo.
Sousedka má Benjamína, je to pes.
Já bych to asi dítěti nedala, bez ohledu na pořadí.
Jsem asi divná, ale nikdy mě nenapadlo, že by to mělo spojení s nejmladším, i když samozřejmě vím, že se říká benjamínek. Jinak znám více dětí jména Ben, tu delší variantu ne.
Znám několik Benjaminů a všichni mají minimálně jednoho mladšího sourozence
Krásné jméno, klidně bych ho dala. Znám jeden pár, který tak taky pojmenoval prvorozeného syna a nikomu to divné nepřijde.
Když se ti líbí, tak ho dej. Neřeš překlad. Jako taky čtu překlady, významy jmen. Ale jen čtu. Ve finále jsou jen doplňková informace.
Ahoj, chci se zeptat na Váš názor, podobné diskuze jsem nikde nenašla.
Čekáme syna a plánujeme jméno Benjamin.
Myslíte si, že je divné pojmenovat prvorozeného syna Benjamin? V překladu to totiž znamená nejmladší syn.
Zajímají mě však názory okolí, co byste si řekli, kdyby Vám někdo představil miminko jménem Benjamin, jediné.. případně za pár let prvorozeného syna Benjamina s dalším mladším synem.
Díky za odpovědi!
Příspěvek upraven 29.12.24 v 19:51