Jméno novorozence

9.5.25 15:56

Jméno novorozence

Dobry den, chtěla jsem se zeptat s přítelem jsme měli problém s příjmením malého chtěl svoje ale ja nesouhlasila. Nakonec se rozhodl proč dědit jméno co je k smíchu a po otci co ani o nej nemá zájem na našeho malého ze tedy budem mít moje všichni mohu ještě malému když ma dva týdny jit změnit příjmení na moje? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33701
9.5.25 16:11
@Kristyna7777 píše: Více

Nějak to nechápu, ty jsi nesouhlasila aby mělo dítě příjmení po otci, a stejně ho má? A otec se rozhodl, že to jméno je k smíchu? A to mu došlo 14 dní po porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35884
9.5.25 16:22

Nechápu tomu hlavu ani patu. Změnit příjmení jde. Musí s tím ale otec souhlasit.

Příspěvek upraven 09.05.25 v 16:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8765
9.5.25 16:23

Změnit to určitě můžeš, se souhlasem otce dítěte. Dite dostane novy rodny list. Ale teda taky to nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27689
9.5.25 16:25
@arinecka píše: Více

no jednoduše mladí se urazili, že dědeček není dostatečně nadšený z mimina tak na protest změní příjmení a zdůvodní si to tak že je směšný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33701
9.5.25 16:32
@ka2ka píše: Více

Já to pochopila tak, že ten děda nemá zájem o otce mimina. Je to hodně zmateně napsané, čert aby se v tom vyznal co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
9.5.25 16:35

Přečetla jsem si to 3× a stejně jsem to nepochopila, nebylo by lepší to nakreslit?

Jinak jméno malého můžeš změnit jen se souhlasem otce který je zapsán v RL, (otcem dítěte - ne s tvým otcem nebo dědečkem)

Nějak nechápu, že jsi nechtěla a najednou 14.dnů po porodu je to jméno směšné a nechceš ho ty a ani otec dítěte? A jako jak, že budete mít všichni stejné příjmení - jako, že i otec který je zapsán v RL (nemá o něj zájem) tak by se jmenoval jako ty? :zed: Nebo máš dítě s mužem ale žiješ s jiným a tomu se to nelíbí to jméno nebo já to nechápu - může mi to někdo vysvětlit :lol: děkuji :kytka: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9026
9.5.25 16:43

To je teda hlavolam 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27689
9.5.25 16:44
@arinecka píše: Více

ty jo to mě nenapadlo, ale zase kdyby neměl zájem o otce tak to by věděli včas ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
9.5.25 16:45

Pochopila jsem to tak, že všichni tři budou mít příjmení její :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
9.5.25 16:46

Složitěji to nešlo? Zajděte s přítelem na matriku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33701
9.5.25 16:49
@ka2ka píše: Více

Třeba nám to zakladatelka vysvětlí. Doufám že už srozumitelně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33701
9.5.25 16:53
@petula.bir píše: Více

Nechtěla aby mělo dítě příjmení po otci, to stejně má. 14dní po porodu si otec vzpomněl, že dítě nebude mít směšné příjmení. Takže teď se řeší, jestli mohou změnit to směšné příjmení po otci na příjmení po matce. A otec by si ho vzal rovnou taky. Prase aby se v tom vyznalo fakt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
9.5.25 16:55

Promiň, ale když nechceš aby měl jiné příjmení, proč jsi mu ho dala?? Ty jsi asi nesvepravna, když za tebe rozhoduje chlap :roll: ani se neptam, jak to máte s rozdělením domácích prací a s financováním rodiny. Nedejbože s rodicakem a péčí o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
9.5.25 16:57

@ka2ka @arinecka děda s tím nemá vůbec nic společného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie