Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den, chtěla jsem se zeptat s přítelem jsme měli problém s příjmením malého chtěl svoje ale ja nesouhlasila. Nakonec se rozhodl proč dědit jméno co je k smíchu a po otci co ani o nej nemá zájem na našeho malého ze tedy budem mít moje všichni mohu ještě malému když ma dva týdny jit změnit příjmení na moje? ![]()
@Kristyna7777 píše: Více
Nějak to nechápu, ty jsi nesouhlasila aby mělo dítě příjmení po otci, a stejně ho má? A otec se rozhodl, že to jméno je k smíchu? A to mu došlo 14 dní po porodu?
Nechápu tomu hlavu ani patu. Změnit příjmení jde. Musí s tím ale otec souhlasit.
Příspěvek upraven 09.05.25 v 16:23
Změnit to určitě můžeš, se souhlasem otce dítěte. Dite dostane novy rodny list. Ale teda taky to nechápu…
@arinecka píše: Více
no jednoduše mladí se urazili, že dědeček není dostatečně nadšený z mimina tak na protest změní příjmení a zdůvodní si to tak že je směšný
@ka2ka píše: Více
Já to pochopila tak, že ten děda nemá zájem o otce mimina. Je to hodně zmateně napsané, čert aby se v tom vyznal co?
Přečetla jsem si to 3× a stejně jsem to nepochopila, nebylo by lepší to nakreslit?
Jinak jméno malého můžeš změnit jen se souhlasem otce který je zapsán v RL, (otcem dítěte - ne s tvým otcem nebo dědečkem)
Nějak nechápu, že jsi nechtěla a najednou 14.dnů po porodu je to jméno směšné a nechceš ho ty a ani otec dítěte? A jako jak, že budete mít všichni stejné příjmení - jako, že i otec který je zapsán v RL (nemá o něj zájem) tak by se jmenoval jako ty?
Nebo máš dítě s mužem ale žiješ s jiným a tomu se to nelíbí to jméno nebo já to nechápu - může mi to někdo vysvětlit
děkuji
![]()
@arinecka píše: Více
ty jo to mě nenapadlo, ale zase kdyby neměl zájem o otce tak to by věděli včas ne? ![]()
Pochopila jsem to tak, že všichni tři budou mít příjmení její ![]()
@ka2ka píše: Více
Třeba nám to zakladatelka vysvětlí. Doufám že už srozumitelně ![]()
@petula.bir píše: Více
Nechtěla aby mělo dítě příjmení po otci, to stejně má. 14dní po porodu si otec vzpomněl, že dítě nebude mít směšné příjmení. Takže teď se řeší, jestli mohou změnit to směšné příjmení po otci na příjmení po matce. A otec by si ho vzal rovnou taky. Prase aby se v tom vyznalo fakt ![]()
Promiň, ale když nechceš aby měl jiné příjmení, proč jsi mu ho dala?? Ty jsi asi nesvepravna, když za tebe rozhoduje chlap
ani se neptam, jak to máte s rozdělením domácích prací a s financováním rodiny. Nedejbože s rodicakem a péčí o dítě.