Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@lilith1 U nás ve školce jsou 3 Simči z asi 20ti holek
Bohužel i 3 Barušky ![]()
@Anonymní píše:
Moc se mi líbí obě jména, a nevím které vybrat
dala bych Simonu
Barbora mi zní dost těžkopádně a asociace brambory ![]()
@Klopotkova píše:
Až se MAPA narodí.
Malá.
holt chytrý telefon s prasklými displejem
Mam doma Baru. Sama si rikala Babu
, dneska ji je 20 a bramboro ji za cely zivot nerekl nikdo (ptala jsem se). Simona je taky hezke jmeno.
@Elephantka píše:
Mam doma Baru. Sama si rikala Babu, dneska ji je 20 a bramboro ji za cely zivot nerekl nikdo (ptala jsem se). Simona je taky hezke jmeno.
Mně se strašně líbí jméno BARBARA, ta výměna z O na A dělá divy.
Jinak mi Barbora bramboru neevokuje, ani jsem se s tím nesetkala, to mi spíš jméno Monika evokuje harmoniku.
@Celina píše:
Pět měsíců je na výběr jména málo a po porodu na to je času dost? A jak dlouho bude bez jména? To jí do té doby budete říkat "naše malá "
Oba moji synove dostali jmena az po porodu, jeden tyden, jeden 2-tydny…a co? Proste jsme se driv nerozhodli. Nekomu se lepe rozhoduje, kdy pojmenovava dite, ktere vidi, nez bloba z ultrazvuku.
Mimochodem, kde zijeme to vubec neni nezvykle, na pojmenovani mas 60 dni od narozeni a nikdo to neresi. V nekterych kulturach se deti ani hned nepojmenovavaji a taky zijou ![]()
A jeste k dotazu - libi se mi obe a obe mame v rodine/mezi kamaradkami…pokud by teda bylo absolutne nutne vybrat pred.porodem, tak si je napis spolu s prijmenim.pod sebe, co lepe vypada nebo co se lepe rika ![]()
@Celina píše:
@beruska9 nevidím žádný rozdíl v tom, jestli dám jméno po porodu, nebo za týden, za ten týden určitě nic převratného nevymyslimKrom trucu a gesta dávající všem na jevo "my to děláme jinak ", že.
nesouhlasím
Někdy se může rodičovská nerozhodnost prolomit, až se s dítětem seznámí „naživo“
Prostě na ni koukáš, vnímáš a najednou cítíš, že tahle holčička je Simonka (Barča)
@Celina píše:
@pe-terka a do té doby jí budeš říkat jak? Copak pět měsíců není dost času na výběr jména? Jméno přece nedávám podle vzhledu, na začátku se všechna miminka projevují stejně, to bys musela čekat tak rok, než se nějak projeví, takže klidná bude Anička a temperamentní Zuzana
můžu jí (jemu) říkat třeba miláčku, princezno, broučku ![]()
A to, že ty to máš takhle neznamená, že platí pro všechny ![]()
@iwa83 Nechtěla jsem se někoho dotknout, ale zakladatelka se ptala na názor na jména, tak jsem ho napsala. Mně se prostě jméno Barbora v základním tvaru vůbec nelíbí, přijde mi tvrdé a nehezké a každá malá Baruška jednou vyroste a bude toto jméno užívat i v základním tvaru.
@Sofie2013 Já se neurazila, neboj
Každého věc. Mě ani ten základní tvar nepřijde nějaký tvrdý nebo cokoliv. My ji doma máme a nelituji. Ale my nejsme nějak extra citliví na nějaké nuance. Jen jsme se s manželem shodli na „normálním“ a v českých zemích původních jménech.
@Sofie2013 píše:
@iwa83 Nechtěla jsem se někoho dotknout, ale zakladatelka se ptala na názor na jména, tak jsem ho napsala. Mně se prostě jméno Barbora v základním tvaru vůbec nelíbí, přijde mi tvrdé a nehezké a každá malá Baruška jednou vyroste a bude toto jméno užívat i v základním tvaru.
A bude z ni Bara.
Obě jména jsou krásná…ale Barunka se dá líp tvarovat. Máme ji doma, tak vím, o čem mluvím.