Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky,
které z těchto tří jmen se Vám líbí? Žijeme v zahraničí a máme cizí příjmení bez -ová. Starší dcera se jmenuje Alice.
Taky jsem se Vás chtěla zeptat, jak se dá mimču říkat. Julča, Julka, Emka, Emíček, Vája, Valinka? Moc mě toho nenapadá…
Příspěvek upraven 18.05.13 v 11:00
Julinka, Emilka? Nebo Julie, Ema? Mě se líbí Ema, Julča mi připomíná - no Julču
pohlavní orgán ![]()
Ja taky chtela Julinku, ale nakonec si manzel prosadil jine jmeno
Ovsem presne jako ty, cizina, cizi prijmeni…Prijde mi proto, ze Julinka by byla idealni volba. Zaprve mezinarodni jmeno, dobre se bude rikat vsude vsem. Hlasuju pro Julinku a rikala bych Julco, Juli asi ![]()
@gabriela82 Tak to me nikdy nenapadlo, ale mas…no pravdu
Ovsem stejne jsem rozhodnute, ze kdybych mela druhou holcicku, do Julci bych sla ![]()
Znam jednu Julinku a prijde mi to fakt strasne jmeno…sorry ![]()
Emilie se mi libi a ma to hodne prijemnych variant.
Za mě asi Julinka
Emilka se mi nelíbí…
ono každé jméno má něco, já zase mám z dětství zafixované „strašidýlko Emílek“, julča se u nás neříkalo, babička ale říkala „kačenka“, takže já bych zase nemohla dát jméno Kateřina ![]()
@Kata11 ja jsem Alice a pro dceru mame pripravenou Julii. Podle me je to krasne, elegantni jmeno. Jen to nekdo nesmi mrsit Julcou
jen moc nevim, jak ji budeme rikat jako malinke ![]()
Díky za názory! U nás doma se nikdy přirození neříkalo Julča, ani jsem o tom nikdy neslyšela.
Emilkou jsem myslela Emilii.
Příspěvek upraven 18.05.13 v 11:06
Emilka jako Emílie nebo Emily
? Julie je pěkné jméno, ale také mám zafixovanou julču coby název pro dámské přirození
.
Mě by se líbila Valentýnka, ale je to docela dlouhé
Jinak další by byla asi Julinka a jako naposled Ema. To se mi moc nelíbí ![]()
@Kata11 jsem pro Julii, jmenuje se tak neter a rika se ji napr.: Juli, Julinko, Julisko, Julinecko.
Se jmenem Emilie si nejak nedokazuju spojit male mimco, ale az dospelou slecnu…
Když jsme u těch pohlavních orgánů- Julča jsem vnikdy neslyšela. Ale zato se u nás běžně říká: „Božka“. ![]()
Já bych spíš dala Emílii, protože těch tolik není. Jůlinek začíná být hodně.
Díky přispěvatelce „Emílii“ se mi víc líbí tohle jméno
Nikdy předtím mě pro mimino nenapadlo.
Máme Julii.
Julča jí neříká nikdo - naštěstí
Jako miminko byla Juloušek nebo Julouš
TeĎ bude mít tři roky. Říkáme jí Juli, Julie, kamarádi cizinci a děti ve školce Julia nebo Julinka.