Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Dominantní myslíš vůči vám? To je puberta, on si na vás trénuje lov a boj… ![]()
Parťák by pro něj byl fajn, teď mu je nejspíš hodně smutno. To he šlechtěná kočka nebo obyčejná micina?
Může mu nevyhovovat výplň záchůdku, nebo pokud jste např. měnili v poslední době.
Může mu nevyhovovat umístění. Ideální je mít záchůdky třeba dva a určitě jeden někde mimo aby měl soukromí.
To, že kočka kálí a čůrá všude možně obvykle znamená, že jí něco vadí a nevyhovuje.
Záchod musíte pravidelně vybírat, ideálně 3× denně nebo kdykoliv ho uvidíte, že tam šel. Do nevybraného záchodu některé kočky nejdou a paradoxně se raději vyčůrají nebo vykakají jinam. Takže vybírat a vybírat. Stelivo, pokud je kvalitní, tak není potřeba vyhazovat, jen vybírat. Do záchodu dát vysokou vrstvu podestýlky, sypu celý pytel najednou a dosypávat, aby se nepročůral na dno. Pokud se tak stane, tak záchod umýt teplou vodou s nějakým čističem.
Pokud se vyčůrá jinam, tak místo důkladně vyčistit. Jsou na to speciální čističe, ale poslouží i teplá voda s octem. Nějakou dobu je lepší tam kocourka nepouštět. Jak tam bude moč cítit, vyčůrá se tam znovu. Ale normální to čůrání a kakání mimo záchod v tomto věku není a pokud má čistý záchod, tak to bude způsobeno nejspíš samotou nebo nějakým zdravotním problémem.
@Janli píše: Více
To víš, každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán ![]()
@Buba mara píše: Více
To jsem nemyslela. Ale koťata, co vyrostla s matkou a koťata, co je vypiplali bez matky, tak jsou úplně jiný. Je k nim potřeba přistupovat odlišně, proto jsem to chtěla od zakladatelky upřesnit.
@Adaneli píše: Více
To není dobrá rada. Záchod rozhodně nedezinfikovat a v případě koťete tam musí nějaký trus zůstat. Koťe si to teprve fixuje a potřebuje pachový vjemy.
Ja teda niesom chovatel, ale kocura sme chvilku mali a je normane ze cura a kadi aj mimo zachod.
Znamy ktory tvrdili ze maju cistotnu macku: prespaval som u nich nejaku dobu a tiez sa obcas objavila niekde louzicka.
Ked vojdem do bytu/domu tak psa/macku je okamzite citit. Je to fakt a neda sa s tym nic robit. Dokonca nedavno som bol v byte kde uz mesiac pes nieje a stale ho tam bolo citit.
Ziadne dalsie skusenosti nemam, takze mozno ma niekto naozaj super poriadnu macku ktora chodi iba na zachod, nebeha do postele ani na kuchynsku linku, ale ja som taku este nevidel.
Taky hlasuju pro vícero záchodků, jeden klidně i do ložnice ![]()
Záchody nech otevřené a pokud máš dobré hrudující stelivo, tak jen vybírej a nemusíš čistit a už vůbec ne dezinfikovat celé.
Jak ho máš teda vlastně dlouho doma? Dělá to celou dobu, nebo s tím začal později?
Pokud je to nalezenec, může to být dost možná i ze zdravotních důvodů, u nás většinou signál zánětu močáku, nebo přítomnost kamenů.
S případným part'ákem taky souhlasím, čím dřív tím líp, o dominanci ve třech měsících nemůže být řeč, kor když nemáš možnost ho pozorovat ve smečce.
Jo a veterinářku bych vyměnila, tohle chování kotěte opravdu normální není.
@Ochluplepsi píše: Více
Je, pokud je to nalezenec, tak ano. Mám dočasku pro koťata a řeším to pravidelně. U koťete odchovanýho matkou je to něco jinýho.
O dezinfekci jsem nic nepsala. Vzhledem k tomu, že kotě záchod používá, tak i když chodí i jinam, tak moc dobře ví, kde ho má, takže zanechání nějakého trusu v záchodu je naopak na škodu. Ze záchodu pach cítí, i když je vybraný, kočka má výborný čich.
Chápu nalezence a jeho chování. Mě by naštvalo veterinářčino „na truc“. Proto jsem napsala není normální chování.
A pak tu někdo psal, že je normální to doma cítit. Další nesmysl.
Ahoj, s kočkou máme taky problém skrz chození na záchod. Chodila nám věčně na jedno určité místo pod stůl v obýváku a i když jsme tam dali, co jsme mohli, tak to pročůrala skrz. Po delší době podlaha začala krepatět a byl tam slabý zápach, tak snad to nebude tento případ.