Kakání,čůrání kočky mimo záchod

Anonymní
13.11.24 18:49

Kakání,čůrání kočky mimo záchod

Už jsem zoufalá, prosim poradte..
Mame kocoura 3mesicniho
Vetsinou cura do sveho zachodu, ale proste obcas se vycura do postele (v noci, kdyz v ni spime) nebo i na papirovou tasku na zemi, na koberec…
Ted jsme prisli domu a pokakal do konce podlahu v predsini a v obyvaku..

Uz vazne nevim co mam delat, nebavi me menit povleceni, chodit neustale do pradelny prat periny a mit doma takovy smrad, kdyz prijdu. veterinarka rekla, ze to vetsinou delaji na truc, ale tohle je vazne na me moc, protoze mit cisty byt je proste zaklad

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5683
13.11.24 19:00

Cisty byt mit se zadnym zviretem nebudes, to jsou ale predstavy 8o :roll:

Se psem anebo kockou budes mit vzdy byt zachlupeny a smradlavy, tak to je.

A uz ses zamyslela nad logistikou: tvoje dovolena a kocka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.24 19:01

@Ahep Proboha a cetla jste co jsem psala? Rozhodně hovna ani chcanky po bytě nechci a jestli vy takhle žijete, tak fuj

• Citovat
  • Upravit
22434
13.11.24 19:02

Nepoustela bych ho do loznice. Minimalne v noci ne. Papirove tasky apod. veci na zemi nenechavejte. Je ten zachod cisty? Kocky toto delaji, kdyz se jim ten zachod nezda. Nebo dejde zachody 2, at si muze vybrat. Zkusit jinou podestylku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
13.11.24 19:04

Je to kotě, zkus dát zachod ještě třeba do té předsíně. A nehody se prostě stávají.
Taky je potřeba, aby měl vždy opravdu číst, záchod. Kočky jsou hodně čistotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.24 19:05

@Oriseka právě že má zachody dva a čistím ho každý den a podestýlku měním každé 3 dny.
A podestýlku už jsem změnila a bylo to 2 týdny ok a teď se i vykakal.

• Citovat
  • Upravit
175
13.11.24 19:16

3 mesice? Odeslo k vam az po 13 tydnech veku? Pokud ne, prvni chyba, neni jeste naucene a bylo od matky odtrzeno brzy.

Zadna z kocek z vymazlenych chovu mi toto nikdy nedelala, ale zaroven kocka nema nikdy pristup do loznic a posteli a po dobu nasi nepritomnosti ani do obyvaku.

Kocka tak reaguje na nezralost, neprijemne zmeny, nemoc, nevhodne stelivo ci umisteni toalety. Je to vysoce cistotne zvire, tedy ma pro toto chovani nejaky duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
13.11.24 19:19
@Anonymní píše: Více

A nedrbeš ty záchody moc - třeba savem nebo něčím podobným aromatickým? To by mu mohlo také vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
13.11.24 19:24

Zkus přesunout záchůdek na jiné místo, třeba do koupelny, aby měl soukromí. Zkus změnit druh podestýlky. Zavři ložnici a nepouštěj ho dovnitř. Nenechávejte nic na zemi, co by se mu mohlo líbit k vykonání potřeby. Dobře vím o čem mluvím, nám čůrala kočka po bytě dlouhé roky. Spustilo to narození dítěte. A neodnaučili jsme jí to. Když už to začalo být neúnosné a vyhodila jsem už několikátou deku, a pořád jsem jen čistila a myla, normálně jsem nechala na zemi v chodbě jakoby válet tu dětskou přebalovací podložku. Ona se tam z trucu vyčůrala, což jí uspokojilo a pak už chodila po zbytek dne na misku. Spotřeba byla za ta léta velká, ale jinak to s ní nešlo. Člověk neví, co se jim v těch hlavách honí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
13.11.24 19:28

Jakou mas podestylku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
13.11.24 19:34

Koťe je vystresovaný a osamělý. Pokud ho necháváte celý dny doma samotnýho, tak je to normální reakce. V první řadě mu vyčleňte jen jednu místnost, kde ve vaší nepřítomnosti bude. Odstraňte vše, na co už se vymočil. Neměň mu podestýlku každý tři dny, to je nesmysl, on pak necítí pach záchodu a jde jinam. Podestýlka se pouze ubírá. Nedesinfikuj mu záchod, to ho odrazuje tam chodit. Nepoužívej doma savo, to kočky totiž často přitahuje a chodí tam močit. Teď holt musíš vydržet než koťe povyroste a zklidní se, ale taky se musíš smířit s tím, že některý kočky občas močí a kálí mimo záchod. Tak to prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
13.11.24 20:04
@Janli píše: Více

Pod to se podepisuji. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
13.11.24 21:03
@paja120 píše: Více

No, já bych ještě dodala, že by mu ideálně měli sehnat parťáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
13.11.24 21:18
@Anonymní píše: Více

Dva záchody a zkusit vyměnit kočkolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.24 21:21

@Janli myslite,ze by to pomohlo? Bala jsem se, jak by brsl noveho partaka.. je dost dominantni

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný