Kam dát dítě do školy

Anonymní
8.10.26 09:57

Kam dát dítě do školy

Chci se zeptat na názor. Kam mám dát dceru do školy? Rekonstruujeme dům a výhledově se budeme stěhovat za 3-4 roky. Teď jsme v 17 km vzdáleném městečku v nájmu. Chodí tady 2. rok do školky. Když pominu spádovost - mám ji dát tady, bez dojíždění, se známýma dětma s tím, že bude za 3-4 roky školu a kolektiv měnit?
Nebo ji mám dát do školy kousek od budoucího bydliště, kde nikoho nezná, bude muset dojíždět, ale nebude muset pak měnit kolektiv?

Díky za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4065
8.10.26 10:08

Tady a pak změnit, 3-4 roky jsou hodně. Navíc rekonstrukce, to nikdy nevíš, taky to může být 6-7 let…

Školu mění kde kdo, to není nic hrozného, naopak dojíždění podle mě lidi podcenujou. Přijde jim to v pohodě a po roce jsou z toho už úplně mrtvý. Udělejte si to jednoduchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15943
8.10.26 10:09

3-4 roky je dlouhá doba, vybrala bych školu která je teď blíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35424
8.10.26 10:21
@Anonymní píše: Více

Určitě bych jí dala tam, kde jste tedˇ. Že by případně nemusela měnit kolektiv přece není záruka, že do něj zapadne. 3-4 roky je poměrně dlouhá doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7754
8.10.26 10:24

Tam kde bydlíte teď. Nevíš jak to bude.. může se to protáhnout.

Edit. nejde vzít hypo a udělat třeba rychleji část domu abyste mohli bydlet dříve? A místo nájmu splácet hypotéku za dřívější rekonstrukci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2479
8.10.26 10:32

Na druhem srupni se casto michaji spoluzaci…od seste tridy (pristupuji zaci z mensich vesnic kde maji jen prvni stupen atd…)

Reseni muze byt ze nizsi stupen prvni az pata trida v jedne skole ktera je bliz.

A druhy stupen prestup.

Na osmilety gympl nepujde? To by byla dalsi varianta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7754
8.10.26 10:40
@jejjej píše: Více

To dítě je ve školce a ptáš se zda půjde na osmiletý gympl??? Jak to jako má asi tak vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin