Kam jít na borůvky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kam jít na borůvky?
Ahoj holky.
Koupila jsem si teď vaničku borůvek a ty kupované nemají nic s borůvkama společného. Ani chuť a barva je uvnitř zelená
Vím, že je na sbírání borůvek ještě brzy, ale vrtá mi hlavou, kde vlastně se dají nasbírat borůvky? Jako děcka jsme chodily sbírat borůvky na táboře, pamatuji si, že na tom místě jsme rok co rok nasbírali i několik kýblů, borůvky byly krásně velké a chutné, rostly hojně. Jenže to bylo v horách. Později jsem párkrát podnikla výpravu na borůvky, ale pokud jsme v lesích něco našli, tak jen osamocené keříky, ze kterých bylo tak akorát do pusy na zob. Chtěla bych ale nasbírat aspoň pár litrů, aby se daly zamrazit. Neznáte nějaké místo na Šumpersku, Olomoucku, Kroměřížsku nebo v okolí Zlína, kde by borůvky krásně rostly?
Mezi těmito místy se pohybuji, tak by to pro mě bylo jen o tom, kde zrovna budu trávit čas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My chodíme na borůvky v červnu/červenci, to jich je nejvíc. Máme chalupu v JČ, tak chodíme tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petule030 píše:
Ahoj holky.
Koupila jsem si teď vaničku borůvek a ty kupované nemají nic s borůvkama společného. Ani chuť a barva je uvnitř zelenáVím, že je na sbírání borůvek ještě brzy, ale vrtá mi hlavou, kde vlastně se dají nasbírat borůvky? Jako děcka jsme chodily sbírat borůvky na táboře, pamatuji si, že na tom místě jsme rok co rok nasbírali i několik kýblů, borůvky byly krásně velké a chutné, rostly hojně. Jenže to bylo v horách. Později jsem párkrát podnikla výpravu na borůvky, ale pokud jsme v lesích něco našli, tak jen osamocené keříky, ze kterých bylo tak akorát do pusy na zob. Chtěla bych ale nasbírat aspoň pár litrů, aby se daly zamrazit. Neznáte nějaké místo na Šumpersku, Olomoucku, Kroměřížsku nebo v okolí Zlína, kde by borůvky krásně rostly?
Mezi těmito místy se pohybuji, tak by to pro mě bylo jen o tom, kde zrovna budu trávit čas
V této oblasti asi nikde…Taky jsem se po tom pídila, v lesích najdeš borůvčí, ale plané.
Loni jsme sbírali u Lipna, těch bylo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale nasnadě může být to, že borůvky se vyskytují poblíž borovicových lesů, odtud i název BORůvky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda píše:
Ale nasnadě může být to, že borůvky se vyskytují poblíž borovicových lesů, odtud i název BORůvky
Jéé, to by mě nenapadlo
Zkusím popřemýšlet.
@Bejbyy Právě na ten tábor jsme jezdívali do Jeseníků, ale to místečko už mám trochu z ruky. Ale kdyby jsi věděla poblíž nějaké město či vesničku, tak tu možnost taky zvážím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě by zajímalo, kde se dají najít borůvky v Praze? Nebo třeba maliny, ostružiny…? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud byly uvnitř zelené a chuťové jiné, viděla bych to na kanadské borůvky. bydlim v jč takže tu není problém
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je potřeba chodit na procházky do lesa i přez rok a hledat si místečka. Na Vysočině rostou, tam na ně u Ždírce chodíme. Jinak už jste zkoušeli borůvkovou přesnídávku? Mým dětem strašně moc chutná. ***
Příspěvek upraven administrátorem 10.7.2015 10:45 - reklamní odkaz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám problémy se zády, takže borůvky sbírat nemůžu…ale teď už mají na trzích normální lesní borůvky (ne ty kanadské co jsou uvnitř zelené). Půl litru asi za 50 Kč - tak jen takový tip pro ty, kdo se na borůvky nedostanou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.