Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jsem 3 týdny po sekci. Už v porodnici jsem měla jizvu dle mého hnusnou, ale nikdo se tam nad tim nepozastavoval. Ony vůbec všechny zážitky od začátku v jisté porodnici jsou pro mě dodnes celkem trauma. Už týden přikládám odvar z řepiku, ale nepřijde mi, že by to bylo lepší. Uprostřed mám kůži zvedlou, cca. 4cm dlouhou a růžovou. Teče z toho nazloutla tekutina. Není jí moc, ale teče. Je možný s tím jít jinam než přímo na ambulanci porodnice? Nerada bych, aby mi to tam nějaký ten „odborník“ ještě víc vylepšil.
ttřeba mi tu někdo i poradi, že to nic není, jen musím vydržet.
Pokud jsi 3 týdny po sekci a teče ti z jizvy nažloutlá tekutina, určitě to není v pořádku, jizva tě nebolí?? Pokud nemáš důvěru v porodnici kde jsi rodila, zajeď si do jiné, nebo třeba asi spíš na chirurgii. Nebo další rada, zavolej svému gynekologovi a poraď se sním.
Odvar z řepíku nepříkládat. jen potřít a nechat zachnout a větrat. ale téct z toho nic nemá. do jiné porodnice? ke gynekologovi?
Zavolej svému gynekologovi, normální to není, jsem po sekci 15 dní, o jizve ani nevím, není skoro vidět, kdybych neměla okolí jizvy,,kožené" tak o ní nevím vůbec, jediné co tak konce mám nacervenale ale i to se krásně hojí a jediné co, tak ji každý večer sprchuju čistou vodou..
Zavolala bych své gynekoložce a zeptala se, případně nějaká estetická chirurgie. Asi se ti tam udělal absces.
Jinak se vzhledu jizvy neděs. Je to ještě strašně krátká doba!!! Bude se to měnit. Nos stahovací kalhotky, vyrábí se speciální zdravotnické po porodu. To hodně pomůže tvarování břicha a jizvy.
Jizva se dá řešit i po delší době po porodu, pokud bys nebyla spokojená - spec. náplasti, laser apod.
Já mám velkou bílu jizvu, dle kožařky je nemožné s ní něco udělat. Jde třeba laserem jizvu vybělit, ale opak už ne.
Pozor na to!! S nehojící jizvou mám bohaté zkušenosti a radím podchytit vše na začátku, dojít si na ženský v nemocnici a nechat si jizvu proplachnout, popřípadě vyčistit.
Jsem 11měsíců po porodu a příští měsíc mě čeká operace díky mokvající jizvě, měla jsem problémy jako ty! Můžeš tam mít i zlatého stafylokoka.
Po přečtení prispevků naklušu v pondeli do krce, i když nerada po zkušenostech. Ale asi lepší, než něco fakt zanedbat.
Děkuji vsem za chvíli kterou věnovaly odpovědi a přidaly názor.