Kam k moři TEHOTNÁ ??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
804
10.7.06 16:00

Kam k moři TEHOTNÁ ??

Jsem ve 13.tydnu tehotenstvi a radi bychom s manzelem letos k mori.Uz od zacatku tehotenstvi jsem ale na neschopence a jedla sem Utrogestan na udrzeni.V druhem trimestru uz myslim cetsovat muzu,i doktor neni proti,nevim ale co je nejlepsi,autem?Busem?Letadlem?Kam?Co doporucujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3420
10.7.06 18:04

Ahojky,
byla jsem na tom přesně jako ty…špinila jsem první trimestr,zobala Utrogestan a omdlívala jsem všude :wink:
Na dovku jsme letěli(určo bych nedoporučila se trmácet v buse)a to do Bulharska-Primorsko,byla to paráda.Přestalo mi být blééé a moooc jsme si to užili,byla jsem na konci prního trimestru.

Užij si to a naber síly,budeš je potřebovat.

Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
10.7.06 18:27

Ahoj,

taky bych doporučovala spíš letecky. Sedneš do letadla a za chvíli si na místě, trmácet se autobusem je asi špatný..

My jsme letěli, když jsem byla 8tt do Tunisu a super!

Jen leť a hezky si odpočiň, budeš potřebovat čerstvé síly do budoucna :)

Jarka a Nikolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
10.7.06 19:10

Ahojky

Já byla na dovolence taky v druhém trimestru, bylo to super, určitě letadlem, autobusem ani autem ti to moc nedoporučuji, ty vibrace jdou určitě větší.
Určitě bych si vybírala lokalitu, kde je moře klidnější, žádné velké vlny. Mě to zezačátku dělalo dost problémy.
A nezapomeň si zkontrolovat pojištění zdravotní do kterého týdnu TT jsi pojištěna. Jo a mimo jiné jestli jsi na nemocenské, na dovolenou můžeš???

Krásnou dovolenou

Lime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L_B
106
10.7.06 20:06

ahojda - taky bych urcite letela… …ale jestli jsi na neschopence, tak by jsi spravne nemela vyjizdet z republiky - protoze kdyby se nedejboze neco stalo, tak z toho bude pekny pruuuu…svih…

…aspon tak mi to rekla moje mudra, kdyz jsem se ji ptala na to same…ale prinejhorsim jde neschopenka prerusit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
10.7.06 20:17

Já odlítala v 5 týdnu, prostě mi v pondělí potvrdili těhotenství, ult.zjistili že je to v děloze, tudíš nehrozí mimoděložní a v pátek jsme letěli. Byl to last minute, takže jsme neměli dopředu nic zaplaceno, jen naplánovaný volný týden s tím že poletíme. Byli jsme na Djerbě(Tunis), bylo vše ok, ale zpětně (je to 2 roky) vím že už bych příště nejela. Kdyby se tam něco přihodilo (krvácení nebo nevim) vůbec si to nedovedu představit. Ale to je jen můj pocit zpětně, v té době jsem prostě jet chtěla. Asi bych volila zemi s kvalitní zdrav.péčí pro klid kdyby něco a měla zjištěnou nejbližší nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
10.7.06 20:32

Ahojky,

behem prvniho trimestru jsem spinila a take brala hormony. Postupne se muj stav upravil a v 17tt jsme vyrazili k mori do Chorvatska. Jeli jsme autem. Mame nove pohodlne auticko s klimatizaci a jeli jsme pres noc, takze cesta uplne v pohode. Zastavky podle potreby.

Nemocenskou je potreba po dobu dovolene prerusit, mohla bys s tim mit problemy.

Jinak my jsme byli kousek pod Splitem, takze kdyby nahodou neco, zdravotni pece byla v dosahu. Pojisteni jsme byli u Allianz, kdyz si to zaridis po internetu maji zajimavou slevu. My jsme se navic vesli do vekove hranice 26let vcetne a ve vysledku jsme platili za me a manzela stejnou castku jako jinde za jednoho cloveka.

Preji stastnou cestu, krasne si odpocin a hlavne at uz je vse bez problemu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
11.7.06 12:54

Holky dik za typy!!!!
Ja si teda taky myslela ze spis letet,ta cesta asi nic moc autobusem nebo autem,ale zas chci byt nekde v civilizaci,v Evrope,tak asi Spanelsko.Tunis a podobne se bojim.S tou nemocenskou ste me dostali,to asi vazne nesmim vycestovat kdyz sem na neschopence co??? :roll: :roll: :lol: :lol: .Vubec me to nenapadlo.Ale Dr. se o nicem nezminoval a pritom vi ze na ni jsem.No treba si to jen neuvedomil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
11.7.06 13:06

GABULE- a Primorsko je fajn?Ja prave vim,ze jednu oblast v Bulharsku, z tech rekreacnich, kazdej zatracuje a nevim kera to je:-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
12.7.06 10:57

ryntyntyna: Já jsem se v nědeli vrátila z Lozence, Bulharsko (16 km od Primorska). Bylo to tam super. Měli jsme špatné počasí - jeden den pršelo a potom byly velké vlny, ale ubytování v penzionu bylo dobré - čisto, každý den nám uklízeli (vytírali,luxovali, vynášeli koš), a jídlo úplně úžasné. Dávali jsme si s Julinkou/Matýskem do nosu, vždycky jsme se od stolu odkulili (zeleninový salátek, rybička nebo kuřecí masíčko, případně ještě palačinka). Švára se mi smál, že jím za dva, a to ještě nikdo nevěděl (na 100% jsem to nevěděla ještě ani já), že opravdu dva už jsme.
Ale s tou dovolenou s nemocenskou taky nevím. Já jsem si myslela, že člověk na nemocenské musí být tam, kde si nechal na ten lístek napsat místo „choření“. Protože kdyby přišla kontrola a on tam nebyl, tak je děsnej průšvih a nedostane žádný peníze. Opravte mne, kdyby to bylo jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
13.7.06 10:15

LAU-no kdyz doma nejsi kdyz prijde kontrola,ale mas vychazky,tak prusvih neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
13.7.06 10:25

RYNTYNTYNKA: No, to je jasné. Ale obvyklé bývá, že vycházky jsou od - do. Nevím, jestli je možné mít vycházky „neomezeně“. Já jsem měla akorát tak týdenní angínu, takže s vycházkami osobní zkušenost nemám. A z mých známých mívali všichni vycházky od-do, které si pořádně hlídali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
501
13.7.06 10:29

Holky co já vím, tak s tou nemocenskou, když Vás nechytí doma, tak poprvé je jen nějaké napomenutí a po druhé nějaké strhnutí peněz, ale není to závratná částka. Taky se to dá vyřešit návštěvou dr, nebo že člověk spal a podobně. Rozhodně to neřeší hned napoprvé nějak radikálně. Když jsou vycházky tak bych to vůbec neřešila.
Ale na dovolenou s neschopenkou bych si teda nelajskla. Ono se taky nemá řídit auto když má člověk neschopenku, z toho by mohl být asi průšvih. I

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
30.7.06 18:32

Týno, tam je asi větší riziko toho, že se může nedej Bože něco v cizině stát a když se pak uplatňuje u tvé pojišťovny náhrada za ošetření v zahraničí, může vzniknout velkej problém. Já mám třeba taky rizikové těhu, jsem na neschopence, ale vycházky mám neomezené, takže jsem si říkala, že případná dovča by neměl být problém, ale musí být jistota, že se na té dovolené nic nestane. Risk je zisk.

Jo a ještě jsem chtěla dodat, že v pokročilém těhu (už od 2. trimestru) se nemá létat letadlem, říkal mi to můj gyn Dr., jelikož hrozí trombóza! Je to docela nebezpečný. Neříkám, že se to stane každému, ale to riziko tu je. Autobus taky není dobrý. Nejlepší je klimatizované auto, ne moc dlouhá cesta a hodně zastávek, kde se těhulka protáhne a procvičí nohy. A lepší si je vybrat lokalitu, kde je zdravotnictví na úrovni. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
2.7.13 12:22

Ozivuji diskuzi:-) leteli byste na dovcu s nizko polozenou placentou?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí