Kam s dítětem?

22614
13.8.12 09:31

Kam s dítětem?

Ahoj holky!
Rozhodli jsme se, že s manželem a naší 21m dcerou pojedeme napár dní na dovolenou.. Zajímal by nás Český ráj nebo České švýcarsko… Ale teď nevíme, jestli to bude bavit naši dceru :nevim: Nevydrží dlouho v kočárku a pěšky jde jen pokud ji něco zajímá :roll: :lol: Nebyla jste tam některá s dětmi? Popřípadě uvítám tipy, kam se podívat v těchto dvou oblastech a blízkém okolí.. Kdybych to chtěla hledat na netu, tak tu sedím celej den :roll: :lol:
Díky za odpovědi :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25959
13.8.12 09:47

V Českém Švýcarsku je nádherně, ale na kočár nic moc… záleží, kam by jste chodili. Co sehnat krosničku nebo nějaké ergo nosítko? Jinak tipy na výlet: Pravčická brána (z Mezní louky), Hřensko a soutěsky, okolí Jetřichovic - vyhlídky Mariina skála, Rudolfův kámen, Tokáň a kousek jsou Úzké schody, Pavlino údolí, Trpaslíci ve skále, Šaunštejn… je toho moc :) Ale tohle všechno bez kočáru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.8.12 09:51

@petrul Děkuju za odpověď :kytka:… No máme Manducu, ale ona nevydrží dlouho ani v ní a to ani nesená na zádech asni nesená na břiše :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
13.8.12 09:57

@atominnka my se tam letos taky chystáme. Opravdu je tam moc hezky. A jak malá chodí? Na koukání je toho dost, samá skála, samej šutr :lol: Určitě by se jí líbilo v soutěskách na lodičkách ;) Nevim, nemám s takhle starým dítkem zkušenosti, ale asi bych volila spíš Český ráj :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.8.12 10:04

@petrul Ona chodit umí hodně dobře, ale musí ji to bavit, no :roll: a nic ji dlouho nebaví, je to teď takové blbé období. Tak nevím.. Ty lodičky nejsou špatnej nápad, to by se jí líbilo určitě..
já měla naplánované výlety na německou stranu šumavy (jsme z domažlic) - zoo, pohádkový les, pak pár procházek do 5km(právě kvůli malé), ale chlap se ksichtí, že chce do českého ráje nebo čes. švýcarska a na víc dní… Mě tyhle 2oblasti taky zajímají, ale jde o to, aby malá nepískala, že ji to nebaví :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
13.8.12 10:09

@atominnka do 5km :lol: ale tak taky by se nechalo, ale přijdete o dost hezkých míst. Počkala bych třeba na příští rok a nebo malou dát babičkám a jet s mužem sami ;) Mrkni na mapě na fotky na ty místa, který jsem ti vypsala a udělej si sama obrázek, jak moc vhodný to bude ;)
A na Šumavě je taky moc hezky :srdce: Mě se hrozně líbí ta nová lanová dráha u Lipna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.8.12 10:12

Tokáň a Příkré schody s takovým dítětem nedoporučuju - dost nebezpečné. I pětileté děti měly někdy problém se na skalních pěšinách ukáznit. Pokud se vám tam stane sebemenší úraz, tak dojezd sanitky do těch míst je velice obtížný. A ochota okolních chatařů poskytnout třeba trochu čisté vody na omytí rány - no, případ od případu jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.8.12 10:14

Dobré by byly vycházky v okolí Jetřichovic, Doubice a Kyjova (prosím nezaměnit s městem na jižní Moravě…) Ale zase s vynecháním těch vrcholových skalních partií. A asi bych nelezl ani na Šaunštejn (Loupežnický hrádek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
13.8.12 10:16

@Jura007 ona většina těch vyhlídek pro děti není… nebo aspoň já bych si takovou dovolenou neužila. Pořád ve střehu, kam může spadnout atd :roll: A ani s manducou bych tam nelezla. Sehnat hlídání, pořádný boty a vyrazit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.8.12 10:19

Přesně tak. No okolí těch třech vesnic, jak jsem psal, je jakžtakž rovina - a v pěkném prostředí. Takže vycházky s kočárem apod. by tam docela šly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.8.12 10:21

@petrul Těch 5km je myšleno jako na té šumavě, třeba kolem javorského jezera nebo tak… Já ani chlap problém s chůzí klidně 10km a víc nemáme, ale nevíme, jak malá, víš? ;) Takže jsem pro sichr plánovala něco tady „v okolí“ jako nouzové řešení :palec:
Jj, o lanové dráze vím, ale pochybuju, že to bude malou bavit, podle mého je to spíš pro větší děti.. Chtěli jsme také na stezku v korunách stromů, je to sice od nás 100km, ale dalo by se to, samotná stezkla je jen 1,3km dluhá a zakončená rozhlednou, takže to by malou snad mohla i bavit, a když ne, tak myslím, že se ani nezačně nudit a nebude protivná :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
13.8.12 10:22
@Jura007 píše:
Přesně tak. No okolí těch třech vesnic, jak jsem psal, je jakžtakž rovina - a v pěkném prostředí. Takže vycházky s kočárem apod. by tam docela šly.

ale zase jet přes půl republiky kvůli procházkám po lese.. kvůli tomu tam manžel asi jet nechce :nevim: To už spíš fakt ten Český ráj :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
13.8.12 10:24

@atominnka stezku v korunách stromů jsem myslela :pankac: já ty km myslela spíš tak, že tam to na krátké procházky moc není, ne že byste to neušli :D

chjo, já chci taky někam jet :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.8.12 10:24

@petrul No hlídání u nás nehrozí, moji rodiče jsou v chorvatsku a manželovi rodiče hlídat nechtějí.. Navíc malá nebyla na hlídání déle jak 2hodiny v kuse u našich, nemají na hlídání čas, chodí oba do práce a mají 12 a 15 let holkÿ, takže se věnují hodně jim ;) Navíc muž má dovolenou jen tenhle týden, pak až po Vánocích :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
13.8.12 10:27

@atominnka tak to je blbý… no, dej to přečíst manželovi a uvidíte, jak se rozhodnete. Každopádně přeju krásnou dovolenou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí