Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pěkný večer.. Chtěli bychom na dovolenou teď na konci měsíce a napadli mě Kanárské ostrovy (Gran Canaria), ale bojím se počasí, aby nebylo ošklivo? Odlet by měl být 30. listopadu na 8 dní. Nemáte někdo zkušenosti v tomto ročním období? A hotel by měl být Paradise Lago Taurito, jestli jste tam někdo byl budu ráda za informace
My byli posledne na Lanzarote a co jsem se tam bavila s mistnima, tak voda je cjladnejsi jen o par stupnu (ono ale ani v sezone tam neni 30) a byva vic srazek. Fouka tam silene furt… hotel neporadin. Pokud vam neva chladnejsi voda a ne tropy ve vzduchu a snesete hooodne vetru, tak lette
My tam byli letos v lete i presne v tom hotelu co pises..;-)naprosta spokojenost na recepci hrozne prijemni lide
jinak bych rekla, ze pocasi se bat nemusite, je tam celorocne porad stejne kolem 26ti stupnu…na nas bylo teplo az az…ten vitr nebyl hrozny, naopak osvezujici ![]()
Počasí na kanárských ostrovech
Sedm ostrovů tvořící krásný a jedinečný celek. Svět úrodných planin, pouští a vulkánů. Kanárské ostrovy se nachází v subtropickém pásu Atlantiku. Poloha zaručuje stabilní počasí po celý rok. Nedochází k vyššímu výkyvu teplot. Klima je ovlivněno chladnými pásovými větry a Golfským proudem. Podnebí a teplota se liší na jednotlivých ostrovech. Nejtepleji je na východě.
Lanzarote a Gran Canaria jsou považovány za nejteplejší. El Hierro je označen za nejstudenější. Fuerteventura je svou povahou velmi podobný africké krajině. Největší ostrov je Tenerife.
Denní teploty se průměrně pohybují kolem 21 °C (listopad až duben). Jinak teplota dosahuje 25 °C. V noci rtuť teploměru ukazuje v průměru 20 °C. Teplota moře se pohybuje okolo 18 °C - 23 °C (podle ročního období). Srážky přicházejí spíše v zimě a nebývají časté (10 deštivých dnů za rok). Se sněhem se můžeme setkat ve výšce 1200 metrů nad mořem. Turistická sezóna probíhá v podzimních, zimních a jarních měsících.
Pro návštěvu Kanárských ostrovů jsou vhodná všechna roční období. Všichni uspokojí své tužby. Relaxaci zpříjemňuje celoročně moře a komfortnost hotelů. Aktivnější návštěvníci mohou vyrazit na Pico de Teide.
Jéé fakt jo? No a co hotel? Já se nějak podle fotek nemůžu zorientovat..
Ještě jsem koukala na ten Paradise Valle Taurito, pokoje jsou tedy určitě mnohem modernější, ale zase o 7 tisíc na osobu dražší zájezd
Pokud by ti to nevadilo, napiš mi nějaké informace o hotelu, a co pláž a tak?
Budu moc ráda..
@Hanka79 teploty se průměrně pohybují kolem 21 °C (listopad až duben).*
Není to nějak málo?
![]()
@deeni My jsme s timhle hotelem byli spokojeny, meli jsme teda zaplaceny rodinny pokoj, ze jsme meli jakoby dve mistnosti, kuchyn s obyvakem, byla tam i televize
, zachod a vana a pak loznice, chteli jsme to oddelene kvuli malymu, aby mel klid na spani
meli jsme all inclusive a s jidlem jsme byli taky moc spokojeny i s pitim
a aguapark taky super
no jinak voda studenejsi, tak je to atlanticky ocean, s tim se musi pocitat, ze nebude voda jak na Costa Brava ve Spanelsku
a trochu vetsi vlny…vy uz jste se byli ptat i v cestovce? bych se optala primo jich, jaky je tam tedka teplo ![]()
Ano, dneska jsem to řešila s jednou paní co nám vždycky zařizuje dovču
povídala, že by se nebála, že počasí je tam víceméně furt stejné, akorát ať počítáme s tím, že oceán už bude studenější třeba okolo 21 stupňů. Tak nevím, měli bychom letět 30.11, ale mám z toho hrůzu trošku aby to nakonec nebyly vyhozené peníze. Myslíš, že bych tě mohla poprosit o pár fotek? Pokoje a tak?
A kolik jste připláceli za rodinný pokoj? Taky mě to už napadlo, protože syn je zvyklý usínat sám, tak aby měl klid.
@deeni my byli před rokem - konec listopadu-začátek prosince - na Lanzarote.
Počasí bylo fajn, žádný pařáky - tak těch 21-22st, bylo většinou pod mrakem, ideální na courání se po pláži
v oceánu jsme se nekoupali (ale byli i tací, co se koupali) jen nohy jsme si cachtali, v bazénu jo- každej den bylo aspoň chvíli sluníčko (většinou dopoledne) a to teda panečku má grády! ![]()
a vyhozený peníze..ono záleží, co čekáš
na válení se na pláži celý den - na to to počasí v tuto dobu není moc jistý, můžete být zataženo a foukat..
jestli chcete spíš někde chodit a trochu se koupat, tak zklamaní určitě nebudete ![]()
@emicka09 Mockrát děkuji za info
No my bychom letěli na Gran Canaria - tak nevím jaký je rozdíl v počasí? Upřímně bych ráda, aby prostě svítilo sluníčko
nepotřebuji pařáky, jen ať svítí
tak myslíš, že to už se nechytáme?
@deeni Ono je tezky rict jedte nebo nejezdete…chtelo by to opravdu, aby nekdo napsal, kdo tam na tech Kanarech v tuhle dobu byl…ale manzel rikal, ze je tam vicemene cely rok stejne…Ja nekdy koukam rano na Snidani s Novou a oni tam rikaji teploty na Kanarech, Tenerife apod. a je to asi 14dni co jeste ukazovali, ze je tam 26stupnu a voda ma 23. Jinak, abych pravdu rekla, sice jsme chodili na plaz, ona teda moc dlouha neni tady v tom miste, ale prcek se bal vln, takze jsme byli spis u toho aguaparku…na ten se kouka primo z balkonu hotelu ![]()
Jako nam tam to pocasi vyhovovalo, nemusime takova vedra jako jsou v Egypte apod
Manzel taky rikal, ze jsme meli letet az ted, ze by jsme vypadli z tohodle osklivyho podzimu do leta
fotky nejake poslu do SZ ju
My byli na Gran Canarii v Maspalomas v prosinci a bylo to super. Jenže, my nejsme plážoví či bazénoví povaleči, takže jsme byli nadšení z procházek a cestování po ostrově (veřejnou dopravou). V moři jsme byli jen jednou u písečných dun a bazén byl ledový, tam se nikdo nekoupal. Venku bylo příjemně, žádné vedro, sluníčko tak napůl, tuším, že jednou zapršelo.
@deeni myslím, že žádný extra rozdíl v počasí mezi Lanzarote a Gran Canaria není. my měli zataženo celkem dost, slunko vykouklo spoza mraků jak kdy - některý den třeba jen na 0,5h, jindy svítilo třeba 3h. ono to slunko tam hrozně hřeje, takže nám ani nevadilo, že je převážně zataženo. Předtím jsme byli na Tenerife (tak 6-7let zpátky), tam jsme byli nějak kolem dušiček a to byl pařák, nějakých 24-25 ve stínu, ale skoro pořád svítilo slunko - a na slunku bylo snad 40st.. takže si myslím, že spíš záleží na štěstí - počasí je nevyzpytatelné všude
ale jak nás tu hodně píše - pokud nejste plážoví povaleči a máte rádi chození, tak zklamaní nebudete - na všech Kanárských ostrovech je na co koukat ![]()
@deeni píše:
@Hanka79A kolik jste připláceli za rodinný pokoj? Taky mě to už napadlo, protože syn je zvyklý usínat sám, tak aby měl klid.
Jsem neodpovedela, pokud si to dobre pamatuju tak kolem 2tis
na pokoji byla klimatizace, mikrovlnka…akorat tam chybeli nejake sklenicky, ci hrnicky apod. asi ze jsme meli all inclusive, takze jsme si tam s manzelem dva hrnky koupili na vinko
vzhledem k tomu, ze prcek chodil v 20h spat, tak jsme nemohli vyuzivat tech zabavnych veceru u kterych je piti zdarma..takze jsme si vinko kupovali ![]()
Tak holky, mockrát děkuji. Dneska jsme si dovču objednali a 30.listopadu odlétáme
nakonec jsme si taky připlatili ten rodinný pokoj, tak jsem ráda, že malého dáme spinkat, a budeme tam mít klídek, a ne jako když jsme v jednom pokoji všichni
Doufám, že nám vyjde počasí, pařáky jako v Egyptě nečekám, to je mi jasný, ale pokud bude hezky a svítit sluníčko, tak si myslím, že budeme všichni spokojení ![]()