Karanténa chodit ven?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.11.21 10:12

Venčení psa v karanténě

Ahoj, prosím o anonymitu příspěvku.
Z důvodu pozitivního testu u jednoho z dětí jsme celá rodina od pondělka v karanténě. Máme psa, velkého, rok a čtvrt starého a malinký dvorek. Pes byl zvyklý s námi denně naběhat spousty kilometrů po okolních polích a lesích. A teď, jak musíme být doma, začal být agresivní. Poprvé vyjel na nejstaršího kluka a dneska i na mě. Roztrhal taky koberec v chodbě atd. :cert:
Můžu s ním jít já nebo manžel do lesa? Musíme bohužel asi 100 m kolem baráků, pak už jsme u lesa, většinou nikoho nepotkáme. Je to na pokutu, pokud nás někdo nahlásí? Nevím, jak to jinak řešit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.21 10:18
@Anonymní píše:
Z důvodu pozitivního testu u jednoho z dětí jsme celá rodina od pondělka v karanténě. Máme psa, velkého, rok a čtvrt starého a malinký dvorek. Pes byl zvyklý s námi denně naběhat spousty kilometrů po okolních polích a lesích. A teď, jak musíme být doma, začal být agresivní. Poprvé vyjel na nejstaršího kluka a dneska i na mě. Roztrhal taky koberec v chodbě atd. :cert:
Můžu s ním jít já nebo manžel do lesa? Musíme bohužel asi 100 m kolem baráků, pak už jsme u lesa, většinou nikoho nepotkáme. Je to na pokutu, pokud nás někdo nahlásí? Nevím, jak to jinak řešit.

Já jsem sice neměla karanténu, protože jsem v té době nepracovala, byla jsem v evidenci úřadu a schůzku jsem s nimi taky neměla. Takže mě nikdo nehlásil, že jsem v kontaktu s pozitivními.
Ale na procházku se psem jsem chodila. Bylo to kousek od domů, nikoho jsem nepotkala… jen jednou jsem se vyhnula lidem obloukem, ale oni měli taky psa, tak to asi braly že mám strach, že se pohryžou :mrgreen:
Lepší aby jste šli s nim, vyhnout se lidem než si psa předávat u dveří nějakým sousedům

• Citovat
  • Upravit
60142
24.11.21 10:19
@Anonymní píše:
Můžu s ním jít já nebo manžel do lesa? Musíme bohužel asi 100 m kolem baráků, pak už jsme u lesa, většinou nikoho nepotkáme. Je to na pokutu, pokud nás někdo nahlásí? Nevím, jak to jinak řešit.

Bezte :kytka:

Zásady venčení psa v karanténě
Majitel, který jde venčit psa a je v karanténě, by měl mít při procházce nasazenou roušku, respirátor nebo jinou ochranu dýchacích cest.

Člověk v karanténě by měl od ostatních lidí udržovat bezpečnou vzdálenost. Ta by měla být minimálně 1,5 metru, ideálně 2 metry.

Majitel nesmí vyhledávat kontakt s jinými lidmi, aby dále nerozšiřoval nákazu. Neměl by se při procházce zastavovat s jinými kolemjdoucími.

Snažte se držet dál od svých domácích mazlíčků, a to i pokud jste zrovna doma. Pokud je to nevyhnutelné, myjte si ruce před a po kontaktu s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.21 10:24
@Anonymní píše:
Já jsem sice neměla karanténu, protože jsem v té době nepracovala, byla jsem v evidenci úřadu a schůzku jsem s nimi taky neměla. Takže mě nikdo nehlásil, že jsem v kontaktu s pozitivními.
Ale na procházku se psem jsem chodila. Bylo to kousek od domů, nikoho jsem nepotkala… jen jednou jsem se vyhnula lidem obloukem, ale oni měli taky psa, tak to asi braly že mám strach, že se pohryžou :mrgreen:
Lepší aby jste šli s nim, vyhnout se lidem než si psa předávat u dveří nějakým sousedům

To my ho nikomu ani nemůžem předat, moji rodiče, tchán i sousedi z něj mají respekt a neposlouchá je. S nikým jiným bych ho nepustila, holt 45 kg drobek momentálně totálně adhd :mrgreen:

Když mě tedy někdo uvidí venku se psem, není to důvod nahlášení porušení karantény na hygienu - chápu to dobře? Ono totiž zrovna v těch domcích cestou k lesu bydlí pár lidí, kteří ví, že jsme v karanténě, protože sami jsou taky zavření…(spolužáci ze školy atd.)

• Citovat
  • Upravit
37145
24.11.21 10:25

Sla bych, akorát bych si vzala roušku, kdybych někoho cestou potkala. Přece to zvíře nebude trpět, kvůli nějakému narizeni. Kdo by tě měl hlásit? Tys každému v okolí hlásila, že máš karanténu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
24.11.21 10:26

Určitě běžte. Vem respirátor, kdybys někoho potkala tak ho obloukem obejít ale jinak ať se pesan vyběhá. Máte štěstí, že bydlíte blízko u lesa. Ségra si teď pořídila do bytu štěňátko, les přes celé město, naštěstí mají možnost autem dojet do jejich budoucího bydliště, kde je plno lesa, ale i tak. Být v karanténě tak se s tím štěnětem a dítětem zblázní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
24.11.21 10:29

Jasny, ze bezte…kdo bydli v byte, tak by to delal jak s tim psem? Samozrejme s nikym nevykecavat atd…do obchodu nakazeny ma taky pravo jit…ne kazdy muze/umi nakupovat pres rohlik a spol.. a ne kazdy ma v okoli hordu pribuznych/sousedu ochotnych chodit nakupovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
24.11.21 10:34

To jako fakt? já teda měla do obchodu zákaz, dyk jde o šíření nemoci. Se psem jsem chodila, ale s nikým se nevybavovala, což teda nedělám ani normálně,,,ale ten obchod mě teda překvapil.

@kalie píše:
Jasny, ze bezte…kdo bydli v byte, tak by to delal jak s tim psem? Samozrejme s nikym nevykecavat atd…do obchodu nakazeny ma taky pravo jit…ne kazdy muze/umi nakupovat pres rohlik a spol.. a ne kazdy ma v okoli hordu pribuznych/sousedu ochotnych chodit nakupovat…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.11.21 10:54

Běž se psem ven a případným šťouralům odpovídej, že bna očkované se karanténa nevztahuje. :mrgreen:

Já chodila po negativním testu venčit i dítě v karanténě, protože jinak by nám doma hvízdlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
24.11.21 11:03
@Anik píše:
To jako fakt? já teda měla do obchodu zákaz, dyk jde o šíření nemoci. Se psem jsem chodila, ale s nikým se nevybavovala, což teda nedělám ani normálně,,,ale ten obchod mě teda překvapil.

Je rozdíl karantena a izolace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
24.11.21 11:26
@Anonymní píše:
To my ho nikomu ani nemůžem předat, moji rodiče, tchán i sousedi z něj mají respekt a neposlouchá je. S nikým jiným bych ho nepustila, holt 45 kg drobek momentálně totálně adhd :mrgreen:Když mě tedy někdo uvidí venku se psem, není to důvod nahlášení porušení karantény na hygienu - chápu to dobře? Ono totiž zrovna v těch domcích cestou k lesu bydlí pár lidí, kteří ví, že jsme v karanténě, protože sami jsou taky zavření…(spolužáci ze školy atd.)

ale vy jste v karanténě ne v izolaci, ne? a nejste náhodou naočkovaní? Ikdyby ne, tak máte karanténu a to venčit můžete, jen se s nikým nevykecávejte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
24.11.21 11:31
@Kriss Tina píše:
Je rozdíl karantena a izolace.

Loni v SR platilo, že nakažený mohl chodit do potravin. Nevím, jak teď. No jo, není nad nápady inteligentů…

Samozřejmě, že bych na místě zakladatelky do přírody chodila co nejčastěji, vždyť nepojedeš MHD a nikoho nenakazíš, když se nebudeš s nikým po cestě zastavovat. Ani roušku bych si nebrala. Kdybych uviděla známé, pozdravila bych je z 5 metrů a to je všechno. Užívej si přírodu a kyslík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17476
24.11.21 11:47

Tak jestli to dobře chápu, tak je v karanténě dítě… vy pokud jste očkovaní se psem můžete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
24.11.21 11:54

@Anik tak maji nakazeni umrit hlady, nebo jak bys to vymyslela, kdyz je nekdo sam a neumi/ nemuze kvuli financim bakupovat pres net?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.21 12:10

@azaleila My očkování nejsme, takže pro nás karanténa platí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA