Očkování Johnson - u praktika

184
28.6.21 08:17

Očkování Johnson - u praktika

Zdravím všechny,
Máte prosím někdo zkusenost s vakcínou Johnson a Johnson? Měla by to být jednodavkova vakcína.
Zároveň bych se chtěla zeptat, Mohu se objednat u jakéhokoliv praktika, i u kterého nejsem vedená jako pacient, ale vim, že toto ockuje?
Moc díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102860
28.6.21 08:48

@Nikocka A co zvednout telefon a toho praktika se zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.6.21 09:08

Zatím se musíš objednávat u svého praktika, očkování kohokoliv a kdekoliv bez registrace zatím nebylo schváleno.

• Citovat
  • Upravit
80526
28.6.21 09:27

@Nikocka musí ti být nad 60 a u svého praktika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25000
28.6.21 09:32
@stinga píše:
@Nikocka musí ti být nad 60 a u svého praktika

Pěkná blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80526
28.6.21 09:41
@debra.morgan píše:
Pěkná blbost.

proč? nově se Johnson nedoporučuje pro lidi do 60 let, a cizí praktik ji opravdu nevezme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
28.6.21 13:17

@stinga Můžeš mi říct proč se nedoporučuje pro lidi pod 60 a od kdy? Mě je 30 a za týden na něj jdu :nevim: Potřebuju jednorázovku kvůli změně léčby, kterou mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40815
28.6.21 13:45
@Zástavanda píše:
@stinga Můžeš mi říct proč se nedoporučuje pro lidi pod 60 a od kdy? Mě je 30 a za týden na něj jdu :nevim: Potřebuju jednorázovku kvůli změně léčby, kterou mám

https://www.idnes.cz/…_domaci_kzem

9. června 2021 20:15, aktualizováno 20:45
Ministerstvo zdravotnictví doporučilo neočkovat vakcínami Vaxzevria a Janssen lidi mladší 60 let. Vakcíny jsou také známe pod názvy AstraZeneca a Johnson & Johnson. Ve středu to uvedla Česká vakcinologická společnost a Státní ústav pro kontrolu léčiv.

Důvodem pro toto doporučení je velmi vzácný nežádoucí účinek zaznamenaný u obou vakcín, takzvaný syndrom trombózy s trombocytopenií (TTS), kdy vznikají krevní sraženiny v mozku. Podle údajů Evropské lékové agentury (EMA) se výskyt odhaduje u 0,001 procenta očkovaných, a to většinou v mladším věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80526
28.6.21 13:51
@Zástavanda píše:
@stinga Můžeš mi říct proč se nedoporučuje pro lidi pod 60 a od kdy? Mě je 30 a za týden na něj jdu :nevim: Potřebuju jednorázovku kvůli změně léčby, kterou mám

já jsem to nevymyslela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
28.6.21 14:19

@stinga To ani nikde netvrdím :D jen, že mě na to lékař neupozornil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
28.6.21 14:19

@free333 Děkuji, no klidnější spánek teda mít nebudu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
28.6.21 14:29

Neočkovat se pod 60 let Johnsonem je pouze doporučení, není to nařízení. Údajně jako prevence před krevními sraženinami je vhodné týden po očkování brát čtvrt až půl acylpyrinu denně.

• Citovat
  • Upravit
66595
28.6.21 17:34
@Janli píše:
Zatím se musíš objednávat u svého praktika, očkování kohokoliv a kdekoliv bez registrace zatím nebylo schváleno.

to je divné, protože můj obvodní má ceduli, kde píše, že očkuje Modernou každého, kdo má zájem. I lidi, co k němu nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.6.21 17:42
@vokishka píše:
to je divné, protože můj obvodní má ceduli, kde píše, že očkuje Modernou každého, kdo má zájem. I lidi, co k němu nepatří.

Takže má přebytek vakcín. No, ono se to nemá dělat, ale jak vidno, někdo si s tím umí poradit… :D

• Citovat
  • Upravit
1312
28.6.21 18:45

Před dvěma týdny jsem byla na očkování touhle vakcínou a u jiného, než mého praktika. Už to delší dobu normálně je povolené… Hodně jsem si s panem doktorem povídala na téma tahle vakcína pro lidi pod 60 let a vysvětlil mi svůj problém na věc, neměl s tím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí