Karcher parní čistič

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.2.26 10:51

Karcher parní čistič

Ahojky, vlastníte některá parní čistič od Karcher? Rozmýšlím se mezi SC 3 a SC 4. Ale máme velký dům, chci to hlavně na koupelny. Na vytírání, okna, troubu, digestoř..
Usnadní vám to práci nebo jsou to vyhozené peníze?
SC 4 má menší nádobu na vodu.
Má to dětskou pojistku abych s ním mohla případně něco čistit a syn u toho?
Pomáhá vám reálně při práci?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
782
11.2.26 11:23
@Anonymní píše: Více

Jsou to vyhozené peníze. Doma si ho manželka koupila, ale že bych viděl nějaký rychlostní a kvalitativní rozdíl v úklidu před Karcherem a po Karcheru, to fakt nevidím. Klasický kýbl, hadr a funguje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
11.2.26 11:33

Také o něm uvažuji, zjišťovala jsem si informace a nemá cenu kupovat nic méně účinného než SC 3. U té SC 4 bude asi zásadní rozdíl v ceně. Taky pořád váhám, tak počkám na další zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.26 11:41
@Adaneli píše: Více

Ano už tak půl roku přemýšlím.. blíží se jaro a mytí oken a tak jsem si říkala, že mi to třeba ulehčí práci. Hlavně třeba to čistění trouby a digestoře. Když koukám na nějaké videa, jak to rozpouští ten tuk tak koukám..

• Citovat
  • Upravit
15413
11.2.26 11:51

Taky mě to láká, mě zase na spáry v podlaze, ty jsou po těch letech používání zašlé. Otázkou je, jestli to splní moje očekávání. Napadlo mě si ho nejdříve půjčit, vyzkoušet a vidělo by se, ale zatím jsem to neuskutečnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
11.2.26 13:47
@MartinL45 píše: Více

A uklizis ty nebo manželka nebo oba?
Zní to totiž jakoze spíš manželka, když si ho manželka koupila.
Pak bych řekla, že tvoje připomínka by byla zbytečná, když nebudeš mít zkušenost s úklidem sám tak těžko můžeš říct, jestli to manželce usnadní práci ;)

Jinak on je především o tom, že nepouzivas chemii. Ta pára zabije bakterie.

Tak nevím, cos čekal - že se bude podlaha víc trpytit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
11.2.26 13:49

Jinak kámoš si ho poridil a že z toho nadsenej, takže mě to taky láká koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.26 14:08

SC4 minimálně, klidně bych již šla do ještě té novější, protože má ještě větší tlak :nevim: ale cenová relace bude asi už mimo tvůj rozpočet.
Využíváme ho maximálně na co to jen jde. Pokud chceš větší účinnost na utěrku nakapeš sanytol nebo bílý ocet.
Máme skoro jen všude dlažbu a kámen, takže na to je parádní. Na kusové koberce taky.
Na menší tlak s tím projedu i nábytek a celou kuchyň, ale to jen tak lehce.
Projedeme s tím i mikrovlnku a troubu, mastnotu chytá pěkně. Využije ho i manžel na čištění vnitřku dodávky.
Za mě super věc. Utěrek budeš potřebovat ale teda opravdu několik kusů, originální jsou celkem drahé, proto doporučuju AliExpress za polovinu ceny. Protože jen na obývák třeba využijeme 3/4 ks na podlahu a totéž množství na menší nástavec. Jediný co, tak je potřeba podlahy důkladně vysát, jinak budeš hrnout před sebou drobky…

• Citovat
  • Upravit
782
11.2.26 14:16
@Bahha píše: Více

Uklízím já i manželka. Fakt nevidím rozdíl v úklidu čističem a kýblem. Navíc příprava čističe je složitější, pára nerozpustí všechno apod. Takže pro mě jednoznačně kýbl hadr a dobré čistící prostředky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.26 14:20

@MartinL45
Nevím, na co to teda využíváte, ale do kýble a hadru bych tedy už nešla, tohle je daleko příjemnější a hygieničtější, vše se ti chytá na utěrku, pokud je nějaký zaschlý flek, máš tam víc kartáčů, stačí síla muže a je to, lepší než lézt po čtyřech a drhnout kartáčem.

• Citovat
  • Upravit
782
11.2.26 15:16
@Anonymní píše: Více

Jenže pokud máš Karcher, tak stejně ten hadr potřebuješ, utírat vodu, co ti vzniká z páry.
Proč ho máme? Protože holky byly nadšené z diskuzí.. No, koupili jsme ho a téměř ho nepoužíváme. Fakt ti nepřinese ani úsporu času, ani lepší mytí. Něco jiného je např. vysavač na okna, kde ti krásně setře vodu bez toho, aniž by ti to někam kapalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1868
11.2.26 15:35

Kúpila som si SC4 a stojí nepoužitý v rohu :roll: nejaké silnejšie čistenie som nepostrehla a keďže upratujem na etapy a nie 3h vkuse jedenkrát do týždňa, tak zložiť to a potom zase vyprázdňovať a spratavat po čistení ma väčšinou presvedčí o tom, že zobrať to handrou je oveľa pohodlnejšie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31517
26.4.26 11:46

Asi záleží co a jak často se uklízí, já v tom rozdíl vidím teda docela zásadní ;) Samozřejmě když někdo skoro vůbec nemá žádnou špinu, domácnost prolejvá dezinfekcí horem dolem (nebo to neřeší vůbec), má měkkou vodu a pár hladkých dlaždic, je to trochu něco jiného když se tím čistí třeba strukturovaná dlažba, spáry, věci které nesmí do pračky, koupelny, dezinfekce a čištění např. potahů apod. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31517
26.4.26 11:52

Na dotření (pokud je to vůbec potřeba) bohatě stačí prostě jenom vyměnit hadr na té samé tyči, na které tím čistíš párou a to ještě jenom u něčeho ;) kýbl jsem nepoužila přes 10 let, fakt mě ani nehne :nevim:

Pokud ho nevyužíváte, pošlete ho dál, ale tvrdit, že není rozdíl mezi parním čističem a hadrem s kýblem zní spíš tak, že jsi ten stroj viděl tak maximálně na obrázku :nevim: pořizovala jsem ho kdysi do baráku na stálo poté, co jsem s půjčovaným uklízela byty po nájemcích, a doteď se mu nic nevyrovná :nevim: jezdí nám tu robo mop, ale to jednak řeší jen podlahy a jednak ani ten nevyřeší všechno (např. spáry, sokly).

P. S.: Čistič mi stojí v technické. Cvaknu do zásuvky, maximálně doleju vodu a čistím. Co přesně je na tom tak strašně složitého a zdlouhavého? :O
Ještě oproti kýblu, který musíš opravdu připravit s horkou vodou, často s čističem, aby to něco dělalo, pak to jít celé vymejt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31517
26.4.26 11:59
@Elfido píše: Více

Já ho mám třeba za dveřmi v technické, horní patro bývá méně špinavé, u spodního běžně používám stylem „teď je to špinavé, za půl hodiny přijde návštěva“ - vytáhnu, projedu a za 5 minut odkládám do technické.

Žehlení je trochu na dýl, ale to už všechn parních, ale zrovna běžný úklid podlahy, soklů, koupelen, je to docela v pohodě, ale možná máš nějaký jiný styl uklízení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí