Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pro všechny případy můžete skočit na ORL. Celý 1. rok se toleruje občasné chrčení / chrápání / bublání / chrkotání miminek, je to dáno jemností chrupavek v dýchací trubici.
S takovým maličkým se strachům nedivím 😅 moji drobek měl taky chvíli problém, co se vrátilo mlíko… občas to obnáší hodně sledování a péče. Podle popisu bych taky radši šla k doktorce, ať je člověk klidnější. Určo konzultace pomůže 🩺 ✨ Každý mrňousek je jiný 😊 Držím pěsti 🍀
Jé, já chápu, jak to může být stresující! 😅 Můj kamarád měl s malým chlapečkem něco podobnýho a taky zjistili, že to bylo refluxem. Je dobře, že si ták opatrná a chceš raději mrknout k doktorce – lepší být opatrný, než pak litovat. Ať to dobře dopadne! 🍀
Jasný no, každej strach máme 💙 Já bych řekla pro jistotu jít k doc ještě, ale je fakt, že mimi s těma trubkama tu chvíli bojujou, znám to – taky nám bráša dóst kašlaval. Jestli to napr není reflux, no doktorka určitě poradí 🙌 Jo a hlavně klídek, většina takových věcí není nic vážnýho. ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám dvouměsíční mimi už od narození, tak jako kašle a chrčí, už v porodnici mi řekli, že je to tou nevyvinutou trubicí a kašle kvůli tomu, že se mu vrací mlíko, celou dobu jsem to tedy neřešila, ale teď pár dní, nevím jestli ho jen moc nepozoruji, ale kašle víc, ale jen v noci a k ránu a většinou tedy po kojení a pak když se vzbudí a jde zase jíst, chrčí taky jen takhle v noci a pak přes den skoro vůbec, přes den zakašle tak jednou, dvakrát, ale nemá ani rýmu, poslechově je v pořádku a snažím se udržovat vlhkost v bytě, aby ho to nedráždilo v krku…mám strach aby nebyl nemocný, určitě s ním v pondělí projistotu zajdu zase k doktorce, nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?