Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit, jestli nemáte některá zkušenost. Syn 5let v neděli začal lehce pokašlávat. Pondělí a úterý krásně odkášlával a zakašlal sem tam. A dnes od rána kašle a kašle. Je to takový ten,,buclák,,…ale opravdu nepřestal ani na chviličku. Nedusí se to ne, i má pořád hlad jak říká
ale ten kašel je fakt strašnej. Ani kvůli tomu ted odpoledne nezabral ani na chvilku, aby si to tělíčko aspon trošku odpočinulo. Zítra určitě sním mažu k doktorce. Štve mě to, protože před měsícem měl spálovou angínu a loni byl první rok ve školce a za tu dobu měl 3krát průdušky.
Tak jsem chtěla poradit, jestli nemáte nějaký dobrý recept na zmírnění toho kašle. Leží skoro v sedě, vyvětráno má, hodně pije, dávám kapky na kašel…ale prostě zmírnění nikde…
Děkuji Jana
Kromě klasických léků na kašel dávám na spaní fenistil kapky a přes den je prolévám na střídačku tímto http://www.mimibazar.cz/recept.php?…, klasickým cibulovým sirupem (cibule, cukr) a sirupem od weisse stopkašel ![]()
Nám na kašel celkem hezky zabírá Mišpulníkový sirup. A taky celkově podpora imunity práškem Camu camu od firmy uncaria z Jablonce nad Nisou - mají e-shop. A pak homeopatie…Taky mi malý začal kašlat, jsme na začátku běhu na dlouhý boj…ALž
Děkuji.
Tady je nejhorší, že on nepřestal kašlat za celý den ani 5 minut. Tím pádem ani nespal, neodpočinul si a je vidět jak je vyčerpaný.
Jestli je to vlhký kašel, tak netlumit, spíš pdoprovat. Dobré jsou inhalace vincentky, ale to chce inhalátor. Nebo míčkování. Chápu, že je to strašný pocit, náš syn na tohle taky trpí a je schopný prokašlat celý den, kdy pauzy mezi kašlem jsou max. 10-20 sekund. Léky na tlumení kašle nepomáhají. Držím palce, ať to brzo přejde a možná bych zvažovala návštěvu pohotovosti
To je právě to…včera a předevčírem krásně vlhký kašel a dnes se to otočilo a je z toho ošklivý suchý kašel. Nevím jak je to možné
…A opravdu ty pauzy mezi kašlem jsou minimální. No zítra jedem k doktorce.
Taky jsem to tak měla, od doby co si dávám cibulový sirup je to už lepší
do té doby jsem používala sinecod, nevím zda ho můžou děti, ale asi jo
Pomáhalo to, ale jelikož došel, tak jsem si udělala cibulový sirup a vidím zlepšení
Je fakt, že mám kašel od minulé neděle, takže déle, plus k tomu rýmu, tak nevím ![]()
Ač si sama dělám během roku sirupy z jitrocele, divizny a mladých smrkových výhonků, plus když je potřeba cibule a cukr, stane se, že nás přepadne i dráždivý kašel a prostě nasadim sinecod, ten zabírá rychle.
Nám na suchý kašel zabírá nejlépe Stoptussin, případně Robitussin Junior, hodně zvlhčovat vzduch, pokud nemáte zvlhčovač, tak třeba dát na vařič vařit heřmánkový čaj, nechat to probublávat třeba hodinu i víc. Na noc určitě Fenistil kapky, aby se alespoň trochu vyspal. Držím palce, znám to moc dobře, je to děs.
Nám doktor radil na kašel i kapky nebo spej do nosu, nejlépe mořskou vodu. Zvlhčí sliznici v krku a mohl by pomoct. Přeju ať je brzy dobře ![]()
Holky, já se nechci dát…lepší než všechny Robitussiny, Stoptussiny a podobná zvěrstva, zkuste ten Mišpulníkový sirup, inhalace heřmánku nebo soli…jsem lékařka a svým dětem tohle nedávám. Navíc vyšly jasné studie, že třeba Mucosolvany a jiná expektorancia hodně škodí tělu na buněčné úrovni…takže tomu se určitě vyhněte
Tak dnes jsme byli u doktorky a díky bohu zánět průdušek zatím nemá. Dostal Spiropent na roztažení průdušek a díky tomu by neměl už mít ty hrozné záchvaty kašle. A uvidíme jestli to zvládnem stímhle nebo jestli to bude na antibiotika. Jsem za toto ráda, protože antib. měl před měsícem na tu angínu. Loni jsme tento lék měly také, měl dvě balení a zvládly jsme to sním. Pak měl dvakrát průdušky s antibiotiky. K tomu přesden na odkašlávání Mucosolvan a na noc Ditustat naopak na stlumení kašle. Tak doufám, že ted už bude jen a jen dobře.