Kávovar - podle čeho vybrat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kávovar - podle čeho vybrat?
Ahoj,
chtěla bych koupit manželovi kávovar, mluví o něm už dlouho. Kafe pije asi 4× do týdne. Mně je po něm špatně, takže v provozu moc nebude. Vždycky si čerstvě namele zrna a udělá pidi hrneček. Nějak se mu říká, ale jak ho nepiju, tak si nevzpomenu. Mléčné vůbec nepije. Potrpí si na kvalitní kafe, takže kapslový kávovar se vylučuje. Pákový ale zas nechci já, protože prý se při tom nadělá bordel a manžel ho občas nevidí a já za ním z hadrem lítat nebudu. 😀
Jsem na mateřský a potřebuju dokoupit hodně kytek na zahradu, tak ideálně do 6K. Bylo by i fajn, kdyby tam byl zásobník na vodu a nezabíral moc místa v kuchyni.
Podle čeho vybírat?
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud je fakt fajnsmekr, tak automat odmitne. I ten nejdrazsi dela horsi kafe nez paka za sest tisic. S timhle rozpoctem je vubec automat nerealny, ne?
To uz jsou spis pitelny ty kapsle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukni na Delonghi. manzel pije espresso.
Ten kavovar nemusi mit tolik funkci.
A mozna manzel zacne pit kavu kazdy den, kdyz bude mit ten kavovar doma. Ja si delam ted cappuccino z domova, jen jsem si dokoupila ten slehac na mliko, z toho kavovaru to neudela takovou penu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Automat DeLonghi je tak 15tis a více, máme pákový DeLonghi, který měla mamka dříve jak automat, funguje nám, ale bordel z toho je, kafe výborné…ale já piju 2 až 3 kafe denně, plus návštěvy…takže u nás je dost ve frekvenci…kapslový máme jen darovaný na cesty v karavanu…
- Citovat
- Upravit
@Hokajdo píše: Více
Záleží, co je myšleno tím, že to dělá bordel
My máme obyčejný pákový a jak jsem pila jen rozpustný kafe, manžel mě naučil na klasické a rozpustné už jen maximálně na návštěvě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj muž a dcera si pořídili teď pod stromek taky De'Longhi Eletta. Sama kávu vůbec nepiju. Ale mám strašnou radost, když vidím, že jim chutná a návštěvy si užívají kávu. I si řeknou o druhou. Pro zrnkovou kávu jim jezdím do pražírny. Baví všechny ty dvojité skleněné sklenice. Sklenice musím přikoupit dvě sady.
https://allegro.cz/…-12108324602?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše: Více
neco takoveho bych tez doporucila, ale uplne mimo pozadavky zakladatelky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A mladší děcka baví, že si našlehají v tom kávovaru mléko. Takže mají mléčnou pěnu. A to vyjídají lžičkou ze sklenice. Někdy si tam přidají Granko. Takže kávovar nějakým způsobem frčí denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše: VíceŠetřila bych dýl a pak teprve něco pořídit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše: Více
za me taky. Kdyz jsem kupovala nas kavovar v cene pracky, tukala jsem si na celo. Byla jsem hodne mimo realitu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za automatů by cenu a ty zákl. požadavky splňoval tento Krups, velikostně ale nepatří ke nejmenším.
https://www.alza.cz/…d1081534.htm
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si, že pro 4 pressa týdně se koupě automatu nevyplatí a páka je opruz. Pořiď moka konvičku, ušetříš peníze, místo i čas kolem údržby kávovaru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud má rád opravdu dobré espresso, tak jedině pákový kávovar ( bordel z něj vážně není), ale nemá smysl kupovat pákový kávovar za 6tis. Jak píšou jiní, tak s takovýmto rozpočtem bxh se přiklonila k mokka konvičce nebo French pressu. Káva z automatu stejně stojí za prd, kupujeme stejnou kávu s mámou, ona automat ( lepší kvality), my máme pakovku a nejde to vůbec srovnávat. Výsledek je vážně odlišný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, jestli manžel o kávovaru mluví už dlouho, tak má možná i představu, jaký chce. Takže bych (zvlášť když sama kafe nepiješ a nadále pít nehodláš) nepodnikala hurá akce bez jeho vědomí, ale normálně se s ním domluvila, co koupíte. Jestli to měl být dárek třeba k narozeninám nebo tak, tak mu vyrob nějaký hezký voucher/dopis a přidej do obálky peníze. Řekla bych, že to ocení víc než krám, který nebude úplně podle jeho představ a potřeb.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pakovy kavovar a kvalitní mlýnek ( ty dobre tak od 10-12 tisíc ). Důležitější bych řekla, ze je mlýnek, tak bych koupila ten. Vybirej v obchodech s kávou, ne elektronikou ( tam najdeš většinou šunt )
Automat tak dobre kafe nedělá.
Možná muže zkusit k mlynku Aeropress - ten sice espresso neudělá, ale káva je chuťové moc dobra. Aeropress si chválí i zkušení baristé.
- Citovat
- Upravit