Kde koupit soupravu do porodnice

195
14.9.16 23:06

Kde koupit soupravu do porodnice

Ahoj, zkušené uživatelky,

chtěla bych vás poprosit o radu. Za cca dva týdny rodím a nějak se mi splašily hormony a NUTNĚ potřebuju hezkou sladěnou soupravičku na cestu domů z porodnice. Minimálně dupačky a kabátek. Ne, že bych toho doma neměla hodně, ale některé kousky jsou půjčené a já bych si soupravičku asi i ráda nechala na památku.

Jsem pražská, z okolních obchodů se mi nabízí: C&A, H&M, Marks&Spencer, Tesco, Pepco, Kik - prostě ty klasické řetězce. Podmínka je, aby cena nebyla extrémně likvidační a aby to opravdu byly dupačky nebo aspoň polodupačky - ne tepláčky nebo legíny. Vím, že v Marks&Spencer jsem kdysi viděla celou sadu, kde byl i bryndáček a další věci, o které mi moc nejde a je mi skoro až líto kupovat takhle velkou sadu.

Něco jsem našla i na internetových bazárcích, bohužel u těch sad, které se mi líbily, prodejkyně zatím nedopověděly, takže bych radši koupila něco přímo v obchodě, abych to stihla :)

Kde si myslíte, že bude největší šance na úspěch? Poradíte, prosím?

Předem moc moc moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30
14.9.16 23:15

Ja mela krasnou soupravu z Mothercare. Bylo v ni body s kratkym rukavem, overal s dlouhym rukavem, cepicka a bryndak. Koupeno ve sleve, ale castku uz si nepamatuji, uz jsou to 4 roky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
14.9.16 23:29

Mne se libi celkem i takove ty sady pro mimi v Tescu. Obvykle je tam body + dupacky + cepicka + bryndak. Jak kdy. Mozna i v hrackarstvi Pompo by se dalo sehnat, tim si ale jista nejsem. Vim, ze tam maji taky dupacky, kabatky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
14.9.16 23:48

Tesco už léta dělá celkem hezké novorozenecké sety. Ale bývají s overálkem. Kdysi se k tomu daly dokoupit dupačky extra. U Spencerů taky frčí spíš overalky.

H&M mívá hezké a kvalitní věci, ale tenhle rok moc nefrčí věci s tlapičkama a je to všechno dělané na fusekle. To samé Next. Ale overaly všichni dělají i s packama.

Pepco a Kik mívají problémy s velikostma.

Mívala jsem na cestu z porodnice něco z kojtextu, ale prakticky s tím díky nevhodným velikostem neodešlo ani jedno dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
14.9.16 23:54

V Tescu mají pěkné, koukala jsem na ně asi před měsícem a jestli si dobře pamatuju, tak stály kolem 350kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
15.9.16 00:05

Díky moc za dosavadní rady. Takže asi vyhrává zatím Tesco nebo Spencer. Mothercare, jediný, o kterém jsem věděla, nám tady asi před měsícem zrušili.

Já ani nevím, jak to moje prtě bude velké, jaké bude za ty dva týdny počasí, pohlaví také není na 100%… Bylo by rozumné se na to vykašlat, ale prostě mi to nedá :-)

A můžu se ještě zeptat - když bych třeba měla overálek (ten totiž nějak byl původně v plánu - koupila jsem stylově s nápisem 2016), tak přes něj dám kabátek nebo pod něj bodýčko, případně na nožičky nějaké ponožky, capačky, kdyby bylo chladněji nebo jsou lepší nějaké punčošky (i když to si nedělám naděje, že je zvládnu obléknout)? Pak počítám s tím, že budu mít ještě s sebou deku na přikrytí do sedačky, rukavičky a čepičku. Cesta autem nám nezabere ani deset minut, porodnici máme blízko, takže jde opravdu jenom o chvilku (a já to až přehnaně řeším).

Pepco a Kik - velikostně jsou větší, menší nebo pro jistotu pokaždé jinak?

Ještě jednou moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
15.9.16 00:18

Já jsem třeba u dcery kabátky v miminovském věku vůbec nepoužívala, takže mám teď nachystané body, overal, ponožky a čepičku, plus k tomu deku a obléknu a zabalím pidle aktuálního počasí. Zaparkovat se dá přímo u vchodu do porodnice, doma to máme od parkoviště k baráku 30 metrů, takže se nebojím, že by mi mimčo v tomto ofouklo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
15.9.16 00:26

@vrtulka78 My jsme na tom právě hodně podobně, autem se dá přijet skoro ke vchodu, parkování přímo před domem, takže žádné dlouhé chození nebo cestování. Děkuji za uklidnění :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
15.9.16 05:17

Super věci a originální bývají mimo řetězce - v běžných obchodech s dětským zbožím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.9.16 05:55

Zasla bych do nejakyho malyho obchodu s kojeneckym zbozim a koupila bych kvalitni soupravu od ceske firmy. My uz kupovali 3×-, aby kazde ditko melo jedno obleceni nove a jen svoje, kupovala jsem pak i vetsi veci, i z druhe ruky, nic se nesrazilo neznicilo, vse drzi, coz treba hadry z Tesca jsou uz na vyhozeni. Mam sadu oblecku, ktera nejen oblikla moje 3 deti, ale mezi tim i 3 dalsi a zasvecene rikam, ze nejhur vypadaji oblecky z Tesca, Globusu a H&M. Drzi to ceske obleceni, pak veci z Lidlu, Next, ktere vypadaji porad jako nove. Veci z CA a M&S jsou hodne oprane, neni pomalu videt vzor, ale drzi tvar a nesype se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
15.9.16 06:23

Já bych šla take do novorozenecke sady z Tesca, nebo bych objednala z řady firmy Golem, mají úžasné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
15.9.16 06:47

@Ter85 to je pravda. Ty male obchudky maji celkem vyber obleceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
15.9.16 06:47

@kotyk mas pravdu, tesco ma overalky a ne dupacky :-) ale maji ty sady pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
15.9.16 07:23

Teď jsem koukala na stránky Lindexu a mají tam sety zavinovací body s dl. rukávem a polodupačkami za pětikilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
15.9.16 07:45

@Pomka jj, ty sady jsou navíc i v 44.
@Ter85 Tesco bodíčka má naše pidi dcera už třetí rok v kuse. Ale byly série, co opravdu nevydržely než pár měsíců. Je to tam taková sázka do loterie.

Next je kupodivu celkem široký, takže se u nás objevil až s tričkama. H&M má zase opravdu úzké věci, takže na starších to vydrželo barevně i velikostí, ale nejmladší to natáhla.

Globus se mi rozpáral snad po druhém praní. S českýma výrobcema mám zkušenosti od „nosily to všechny děti“, až po „nedalo to ani jedno praní“. Opravdu bez černého svědomí můžu doporučit Farmers a to i na pozdější dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat