Kde si najít věřící přátelé?

Anonymní
6.10.25 15:06

Kde si najít věřící přátelé?

Ahoj, kde myslíte, že je šance najít si společnost křesťanů? Ráda bych si našla nové přátelé. A jaký máte názor na Svědky Jehovovi? Oni se spolu schází, studují Bibli…ale nelíbí se mi u nich zas to, že jsou proti transfuzi krve, a je škoda, že neslaví Vánoce a narozeniny.
Případně která jiná společenství křesťanů vybrat? A chodily jste někam vy a byly spokojené?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2102
6.10.25 15:16

Moje kamarádka se účastnila Vesmíru http://vesmir.signaly.cz/, ale je jen do 26 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
6.10.25 15:46

A co tak zkusit chodit do kostela? Farnosti pak zpravidla poradaji dalsi akce pro farniky ruzneho charakteru. Nebo to uz si zkousela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
6.10.25 15:48

Nabízí se, že v kostele :) Kromě bohoslužeb většinou mají i různé formy setkávání s náboženským obsahem nebo i jiné sešlosti. Nebo na netu jdou asi najít i nějaké akce pro věřící, ne? Na jehovisty bych si dala pozor, na mě to působí do určité míry jako sekta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.25 15:51

Tak trochu předpokládám, že návštěva bohoslužby a další akce farnosti by mohli stačit. Farnost u nás dělá i kroužky pro děti. Teď bude adventní čas a těch lidí v kostelích přibude.
Pak mě ještě napadá nějaká veřejná brigáda na kostele nebo faře. Kamarád takové pořádá. Není věřící ale pomáhá se starat o kostel a jeho okolí. Zná spoustu farářů. Ale teda v jejich skupině jsou spíš ateisté s láskou k historii a památkám.

• Citovat
  • Upravit
2366
6.10.25 16:21

Poute a srazy, ktere poradaji:

Krestansky spolek ultreia

Pout.eu

Kurenacestach22.wixsite.com

Cyklopoute, ruzne aktivity na fare v okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
6.10.25 16:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5017
6.10.25 16:56

Tak určitě kostel a různé křesťanské akce. Myslím si ale, že by jsi si měla nejprve udělat jasno v tom, co, koho a proč hledáš. Svědci Jehovovi jsou velmi odlišní od třeba katolíků. Čím tě zaujali jedni před druhými…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
6.10.25 17:13

Komunita Taizé. Seznamka Sponka. Vim nevim. Neni to osobni zkusennost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.25 20:23
@Anonymní píše: Více

Kdysi jsem taky hledala nějaký křesťanský sbor, a křesťany, se kterými by mě pojila nejenom víra, ale abych si našla mezi nimi i přátele. Pokud jsi věřící, tak se za to modli, a Bůh Ti sám ukáže, kam máš jít. Já jsem to nakonec našla v jednom Evangelickém zboru.Je to tam takové rodinné. Všichni se znají, a pokud je potřeba, tak si i navzájem pomáhají, nebo pořádají různé akce. Velmi bych Tě chtěla varovat před sektami. Svědky Jehovovy osobně za křesťany nepovažuji. Přeji Ti v životě hodně Božího požehnání, a Boží milost. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6656
6.10.25 20:48

No a jaké pojetí je ti blízké? Katolíci, protestanti? Každý bere bibli kapku jinak. Svědky fakt ne.

Z protestantských je například křesťanské společenství, babtiste, apoštolská církev a další. Mrkni co je u vás, najdi jejich web, určitě pořádají něco pro ty co hledají, seznámení s cirkvi, seznámení s vírou a mívají spousty vnitřních aktivit a svého programu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2336
6.10.25 21:06

Co to je za dotaz? Ještě tak úplně nevíš, čemu věříš, ale potřebuješ se někam upíchnout? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
6.10.25 21:09

Katolíci a evangelíci slaví narozeniny i Vánoce, adventisté slaví jenom narozeniny, ale Vánoce ne. Zkus nějakou beznou církev ceskobratrskou, případně husitskou. Když zajdes do nejakeho malickeho sboru na bohoslužbu, 100% si tě všimne farář a po bohoslužbě tě osloví, ale nemusíš se bat, je to jen ve stylu představení se a “co Vás k nám přivádí”. Někde se lidé po bohoslužbě i scházejí na kafíčko a popovídaní, tak pokud to dělají, rovnou tě určitě i pozvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat