Kde vybavit levně prvňáčka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3871
14.6.12 10:52

Loni jsem nakoupovala něco v Tescu, něco v papírnictví. Nakonec jsem zjistila, že některé věci měli v papírnictví ještě levnější než v Tescu v akci.
@rokatoti jinak náš malý, když šel do první třídy, tak skoro vše dostali ve škole. Kupovala jsem jen tašku, penál, bačkory a věci na tělocvik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
14.6.12 11:04

@rokatoti - asi bych šla taky do Tesca, Makra nebo podobného obchoďáku.
Jinak u nás je taková praxe, že část věcí pro prvňáčky nakoupí škola (taky mám předškoláka a zrovna včera byla schůze ve škole :D ) - vodovky, nůžky, ořezávátko, kufřík na výtvarku, výukové knihy atd. Zbytek jsme dostali napsaný seznam, co máme koupit.
A klasika, jak píšou ostatní - nekupovat vybavený penál.

Sama půjdu kupovat věci do malého papírnictví, vlastně toho zase tolik kupovat nebudu. Dražší věci - aktovku a penál, jsem kupovala přes net, bylo to o dost levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.6.12 11:32
Já byla v listopadu svědkem přeceňování v tescu, stojím u regálu s hračkama a koukám, co by se hodilo, naběhly dvě prodavačky a během půl hodiny bylo přeceněno, ale jak, panenky z 1190,– na 1690,– apod. prostě o šílené peníze, tak jsem tam tak stála, koukala co dělají a nevěřila, pak mi prodavčka říkala, že před vánoci jim dodavatelé zdražují, kecy, zdražily všechno, co měli na obcodě, po vánocích jsem na ty skvélé slaevy schválně koukala a slevnili to, co před vánoci přihodili a lidi kupují jak blbí. Kufřík s modelínou stál v říjnu 399,– normálně v regálu, oukala jsem na něk malé k svátku, v listopadu vyjel v jejich vánočním katalogu a původní cena 899,– nová 499, dali to doprostřed do akční zóny, dali cedule se slevama a lidi nakupovali jak vzteklí. Tesco je jeden velký podvod.
@74paja píše:
Co se tyka „akci“ konkretne v Tescu, je treba sledovat, jestli je ve zlute cedulce, ktera oznacuje akci jeste i vlevo nahore cena stara presrtnuta. Pokud tam neni a cena je sice ve zlutem ramecku, tak se to jako akce jenom tvari. Je to klasicky odrb na zakaznika, ktery miluje akce a tudiz bezhlave kupuje vsechno, co je oznaceno zlutou cedulkou.

Příspěvek upraven 14.06.12 v 11:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.12 11:33

No my jsem loni kupovali ke konci července - potřebovali jsem k narozeninám, ale sehnat v tédobě např. slušné pouzdro byl nadlidský výkon. zato o 14 dní později bylo všude všho hromadu. jako zásadní radu bych dala nenechat se unést obrázky a parádičkami, my jsem miláčkovi kupovali vymazlený ořezka, tužky s obrázky, gumu… Všchny tyto věci ztratil bez přehánění 7×, takže te´d kupujeme hlavně to nejlevnější. Neštěřím na pastelkách - levné hnusné kreslí a núžkách - máme Maped za 65, s obrázkem teda, ale ty jediné neztratil a stříhají i po roce luxusně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13883
14.6.12 11:41

@terinka4444 to není jen Tesco a není to velký podvod, to jsou prostě normální obchodní tahy ;) Obchodníci nejsou blbí a zboží se nezlevňuje proto, že by byli obchodníci chtěli, aby lidé tolik neutratili, ale naopak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
14.6.12 11:49

Doporucuji nesetrit na pastelkach. Pro prvnacka jsou vhodne trihranne, ktere usnadnuji uchop a hlavne mekke. Klidne jednu vytahnout a zkusit na papir. Z tema tvrdyma se nekresli dobre, akorat rozryje papir.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.6.12 12:00
asi máš pravdu, já to zažila v Tescu, fakt jim to nebylo blbý, kdyby to alespoň dělali večer nebo v noci a ne dopoledne při narvaném krámu, přišlo mi to jak stylem, blbci stejně koupí :zed: :zed:
Já už tady v ČR kupuju málo, mám to kousek do Německa a bohužl už tam naprosto vše, kromě masa, vyjde levněji, o kvalitě nemluvím, ale tam když jsou slevy, tak jsou to prostě slevy, proč tam to jde a u nás ne? proč tam stojí vodovky běžně 1EUR u nás 60,–?
@AnastazieB píše:
@terinka4444 to není jen Tesco a není to velký podvod, to jsou prostě normální obchodní tahy ;) Obchodníci nejsou blbí a zboží se nezlevňuje proto, že by byli obchodníci chtěli, aby lidé tolik neutratili, ale naopak :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13883
14.6.12 12:08

Neřekla bych, že v Německu to bude jiné, jsou to ti samí obchodníci. Akorát ty ceny jsou tam jiné. Před Vánocema bude vždycky všechno dražší, po nich a po sezóně levnější… chce to jen sledovat ceny a nenechat se napálit cedulkama sleva nebo akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
14.6.12 12:29

Tak já jsem byla na rodičáku pro budoucí prváky zrovna včera a musím říct, že jsem byla mile překvapená, jak málo toho musíme nakoupit.
Věci na psaní, kreslení apod. všechno dostávaj.
Máme koupit jenom:
Na výtvarku - kufřík, igelit na lavici, hadřík a zástěru nebo starý triko
Na tělák - pytlík na boty, tričko, kraťasy, teplák. souprava, ponožky, cvičky, boty na hřiště, švihadlo a tenisák.

To je všechno. Ani desky na písmena kupovat nemusíme, učitelky říkaly, že už je nepoužívaj.

Ale je to asi škola od školy.

No a tašku jsem objednala přes net, dneska by měla dorazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
14.6.12 14:25

@PetraJ - já čekala taky desky s písmenkama a u nás už se taky nepoužívají. Budou mít vkládací písmenka, něco jako scrabble :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
14.6.12 15:05

Aha, vkládací písmenka,

tak to je super a pro mě novinka a určitě jsou lepší, než papírové…

Jinak u Ondry to používají doteď, naštěstí máme schované i po dceři, protože malý nepořádník něco poztrácel, tak to mám odkud doplňovat…

Jinak říkala nám i paní úč. že si je máme schovat do 2.tř., budou je tam používat též.

• Citovat
  • Upravit
14079
14.6.12 15:07

No a ještě mě včera rozesmála babička (moje mamka). Ukázala jsem jí seznam na nákup v papírnictví, byla tam taková jakoby papírová stírací tabulka A4 se dvěma fixy a hadříkem. Její o dost starší sestra se učila ještě psát na břidlicovou tabulku (přesně stejný rozměr i z jedné strany řádky, z druhé strany čisté) :lol: - tak prý by jí možná ještě někde na půdě našla.
Vida jak se to dobré a osvědčené vrací, i když v modernější podobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.12 18:16

Vkládací písmenka?? Že jsem to nevěděla dřív. To věčné skládání písmenek do složky - aby přežily cestu do školy a doma už jsou zase rozházené - to mi připravilo pěkných pár vrásek a šedivých vlasů! :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
20.6.12 09:06

Děkuju, za rady a tipy.
Omlouvám se, že píšu opožděně, nějak nám skolaboval net :twisted:

My pávě do školy toho máme nakoupit mooooc, krom sešitů, pastelek, desek, nůžek, lepidel, štětců, rychlovazače s euro kapsami, po věcy na tělák, i papíové ručníky, kapesníky, tekuté mýdlo, atd… je toho fakt moc :nevim:

Máte třeba někdo zkušenosti s nákupem pomůcek do školy přes intenet, nějaký papírnictví e-shop?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
20.6.12 09:06

Tašku a penál už máme pořešený, ale musím Vám dát za pravdu, že je lepší koupit pázdný penál a vybavit si ho. Kupovali sme do školky už vybavený penál a všechno letělo do koše :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí