Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny diskutovatelky,
prosím o radu, kde levně vybavit prvňáčka. Myslím tím nějaký tip na obchod, kde levněji sehnat veškeré výtvarné potřeby (pastelky, fixy, sešity, nůžky, kufřík…atd).
Z toho velkého seznamu věcí mi jde trošku hlava kolem
![]()
Taky uvítám i jiné rady a tipy na vše, co se nástupem do první třídy týká ![]()
No ja bych pockala az na konec prazdnin. To je ve velkych obchodacich vzdycky spoustu veci do skoly v akci. Tasku koupit nejlepe pres internet. Jinak me se osvedcilo nekupovat ty veci pres skolu, protoze to se nejaka firma vzdycky nabali, veci jsou nekvalitni a je tam spousta blbosti, ktere vubec nepotrebujou.
Ve kterémkoliv hypermarketu
mi chodíme do hypernovi Kaufland nebo tesco. Ale jestli víš co nakup to tet protože ke konci prázdin je to všecko dvakrát tak drahý a i jsou pak věci co se blbě shání. Jinak v těch cenách u nás asi vede tesco. ![]()
Já tohle řešila loni a letos budu znova. Vše jsem koupila až v sprnu. Nakupovala jsem v Tescu, jelikož tam mají vždy akce.
@Petra1239 A to jsi na to kde prisla, ze je to 2× tak drahy? Ja teda nevim, ale napr. tesco ma akce cely srpen a zari a teda dvakrat tak drahy to neni…
Koukám že jsme se schodli
já mám právě tu zkušenost že jsem to nechávala na konec prázdnin a pak jsem byla nasratá protože měsíc před to bylo o dost levnější a ty jejich „akce“ nebylio vůbec akce ![]()
@74paja píše:
@Petra1239 A to jsi na to kde prisla, ze je to 2× tak drahy? Ja teda nevim, ale napr. tesco ma akce cely srpen a zari a teda dvakrat tak drahy to neni…
Mám doma školačky dvě
ale samo že nemluvim o sešitech a podobně to asi prvnáček nepotřebuje ![]()
Co se tyka „akci“ konkretne v Tescu, je treba sledovat, jestli je ve zlute cedulce, ktera oznacuje akci jeste i vlevo nahore cena stara presrtnuta. Pokud tam neni a cena je sice ve zlutem ramecku, tak se to jako akce jenom tvari. Je to klasicky odrb na zakaznika, ktery miluje akce a tudiz bezhlave kupuje vsechno, co je oznaceno zlutou cedulkou.
Příspěvek upraven 14.06.12 v 10:43
Část věcí jsme kupovali v hypermarketu, část v klasickém papírnictví. Za mě hlavně nebrat vybavené penály - ty fixy a pastelky odtud jsou dobré akorát dětem na doma ![]()
Pravidelně nakupujeme 8let v srpnu-září v Tesco dceři, poprvé loni v Globuse jsme kompletně vybavili syna-prvňáčka včetně papučí.
Jinak co není v hypermarketu, dokoupíme v maloměstských papírníctvích ![]()
@fragola píše: Část věcí jsme kupovali v hypermarketu, část v klasickém papírnictví. Za mě hlavně nebrat vybavené penály - ty fixy a pastelky odtud jsou dobré akorát dětem na doma
Jj, s tím penálem mohu souhlasit! Určitě je lepší nakoupit výbavu zvlášť. Holkám se ty pastelky a obyč. tužky pořád lámaly ![]()
Holky, nemate nektera tip, kde koupit celokozeny pouzdro? Chtela bych, aby to melo i ta poutka uvnitr kozena. Protoze moji male vydrzi penal pul roku… ![]()
@rokatoti my teď nakupovali v tescu, mají tam skoro všechno a u nás zrovna akci. Jen penál a školní tašku bereme jinde. Jinak ale též seznam jak blázen, docela jsem koukala, co všechno musí děcka mít
Jo a penál zvlášť a vybavení do něj taky zvlášť, ten vybavený je nekvalitní a věci v něm nic nevydrží. A koupit to zvlášť vyjde aji levněji..
Příspěvek upraven 14.06.12 v 10:47
@terezka24 píše:
Jj, s tím penálem mohu souhlasit! Určitě je lepší nakoupit výbavu zvlášť. Holkám se ty pastelky a obyč. tužky pořád lámaly
pod to se můžu podepsat ![]()
Jednak to chce počkat co přesně bude škola chtít, aby se zbytečně nekupovali blbosti, které nepotřebuje. Nám něco pro prvňáčky dávala škola, a v seznamu nám psali třeba modelínu či pastelky určité značky s tím, že s tou či onou mají dobrou zkušenost, když neseženem můžeme jakékoliv jiné. Nevím jestli už jste něco podobného dostali do rukou. Na psací potřeby, penály a podobně bývají akce hlavně v srpnu. Tašku jsem kupovala přes inetrnet, v krámě jsme vyzkoušeli, ale cena byla na netu lepší skoro o 500kč i s poštovným.