Kdo může dělat garanta pro modeláž nehtů?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kdo může dělat garanta pro modeláž nehtů?
Zdravím, potřebuji poradit
Přes 2 roky mám hotový rekvalifikační kurz modeláže nehtů, dělala jsem ho v těhu, nyní jsem dostala nabídku, dát si stolek do místního nového kadeřnictví. Ke zřízení ŽL potřebuji garanta, nevíte, kdo všechno ho může dělat? Např. ona kadeřnice? Nechce se mi platit tisíce něomu, koho ani v životě neuvidím. V okolí ochotné kosmetičky natož nehtařky nemám
Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pouze ten, kdo sám může vykonávat danou činnost, kadeřnice rozhodně ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím,že jedině manikérka nebo pedikérka,některé za to nechtějí moc,zkus se poptat,někomu stačí i 3000kč za rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, může to dělat jen člověk s potřebnou praxí a odpovídajícím vzděláním - tím pádem kadeřnice ne, ještě je možnost sehnat si papír o praxi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky
Našla jsem jednu, chce 3200,–, uvidíme, jestli má ještě volno. Mrzí mě ta kadeřnice, taky ji mohli dát do stejné přihrádky, měla bych to doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupila jsem si uv lampu a gel. Doma jsem si nalakovala nehty barevným lakem a přetřela to jednofázovýmgelem, ale vůbec to nedrží mám to tak vždy jen 2 dny a sloupne se to a kamarádka mi poradila že mám zkusit primer tak jsem si ho koupila, ale pořád se to slupuje nevím co mám dělat. Moc prosím o radu děkuji.
- Citovat
- Upravit
Nezlob se, ale je to jako kdybysis pořídila auto s příručkou a stěžovala si, že pořád bouráš
Sice se lze tyhle dovednosti naučit doma, ale prostě odborník je potřeba. Nehty prvně musíš pro modeláž upravit pilníkem, přírodní stačí nějakou 120/180, poté naneseš primer, poté podkladový gel, modelovací gel, upravíš tvar, nezapomeneš na stresovou zónu a C-oblouk a naneseš top gel. Takto upravené nehty můžeš lakovat obyčejnými laky. Pokud toto nesplníš, nemůžeš očekávat sebemenší úspěch. Pokud jsi něčemu z mého popisu nerozuměla, buď rozumná a spočítej si, že kurz, byť několikadenní, se ti do budoucna vyplatí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Srovnávat auto s nehty je trochu něco jiného nemyslíte, ale děkuji za radu. Mám kamarádku ta si udělala kurz za 5800kč a bylo to nanic ![]()
- Citovat
- Upravit
Jsou i kurzy za polovinu, čistě pro domácí potřeby, tzn. že není rekvalifikační, třeba i jednodenní, naučí tě tam, co potřebuješ. Určitě najdeš na netu, na hodnocení se podívej na nezávislých serverech, jak jsou ženské spokojené. Já jsem byla v Praze v Artirisu a byly to vyhozené peníze, ale získala jsem potřebný papír k podnikání, zbytek je v mém případě o praxi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevíte někdo kde koupím dobré a mohli by být levné uv gely? Díky moc
- Citovat
- Upravit
Aleno Ze. Na laku ti gel držet nemůže, ten totiž drží jen na zdrsněném povrchu, nebo výpotku - ale to stejně netušíš o čem mluvím. Jak už tady někdo radil, opravdu se vyplatí udělat si kurz - třeba jen jednodenní - přeškolovací, máš to cca za 2000,– a uděláš komplet nehty. Jsem nehtařka a školitelka, tak mi věř, že to k něčemu je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rada
dobrý den, sem začátečník a pár nehtíku už jsem si vyzkoušela na sobě, ale prosila bych o radu.nevým jak mám správně nanest uv gel tak aby se mi neroztíkal na lůžka,i když se toho snažím zbavit vždy po vytvrdnutí v uv lampě je to roztečené a to už samozdřejmě je velká chyba muj postup:upravit původní nehty nalepit typy, skrátit, zapilovat,nanést primer a pak ten usudovej gel prosím poradte
- Citovat
- Upravit
1mačina1: zkus dělat s třífázovým systémem, vytvoříš si základ pomocí podkladového gelu, vytvrdíš v Uv lampě a potom tvoříš stavbu nehtu. Musíš si tím gelem jakoby udělat hrášek na nehtu a tím vytvoříš C oblouk - blbě se to vysvětluje. Co používáš za gely? Možná by stačili i vyměnit za hustější gel pokud ti zatéká ke kutikule.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem z toho moudrá...
Nehtová modeláž - dotaz č. 517
Dotaz: (vložen dne: 17.02.2009)
Dobrý den paní Káňová,
děkuji za Vaši odpověď, ale vzhledem k tomu, že jsem ve Vaši listárně našla odlišnou odpověď, chtěla bych se Vás zeptat na vysvětlení.
Děkuji Petrušková
Pedikúra, manikúra, nehtová modeláž - dotaz č. 376
Dotaz: (vložen dne: 07.03.2008)
Dobrý den,
pečlivě jsem si pročetla Vaše rady a vše k založení této živnosti mi je díky Vašim odpovědím jasné. Mám jen jeden dotaz a to, zda mi garanta skutečně může dělat odpovědný zástupce, který není držitelem živnostenského oprávnění ani podnikatelem, ale pouze vystudoval obor kadeřník a nyní se této činností nevěnuje.Děkuji Bláhová
Odpověď: (vložena dne: 07.03.2008)
Vážená paní Bláhová,
Podle ustanovení § 22 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, lze odbornou způsobilost pro řemeslnou živnost „Pedikúra, manikúra“ rovněž dokladovat i výučním listem v příbuzném oboru, a to v daném případě v oboru kadeřník 64 - 56 - 2 (tento obor ve druhém roce výuky obsahuje i předmět péče o ruce, vady a choroby nohou a rukou).
Z ustanovení § 21 a § 22 zákona č. 455/1991 Sb., živnostenský zákona, kterými je stanovena odborná způsobilost pro živnosti řemeslné je zřejmé, že osoba odpovědného zástupce nemusí být držitelem příslušného živnostenského oprávnění a tedy nemusela tuto činnost jako podnikatel dříve vykonávat. Pokud je vyučena v oboru kadeřník, tzn. příbuzném oboru živnosti „pedikúra, manikúra“, musí splňovat podmínku čtyřleté praxe v oboru, kterou prokáže dokladem o samostatném provozování činnosti v oboru, resp. příbuzném oboru živnosti v pracovněprávním vztahu.
Petr Jakobi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nehtová modeláž
Ahoj mám dotaz jsem samouk nehtové modeláže a dostala jsem nabídku mít místečko v salonu nevíte někdo jestli platí že by se za mne někdo zaručit a já nemusela absolvovat kurz přijdou mi to vyhozené peníze podkle toho co slýchám že se tam stejně nic člověk nenaučí moc děkuji za odpověd
- Citovat
- Upravit