Kdo si rád započítá?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kdo si rád započítá?
Maminky matematičky, počítám, až se ze mně kouří.....ale nějak pořád dospívám ke stejnému, ale špatnému výsledku. Potřebuji pomoct se třema slovníma úlohama. Měly by to být rovnice o jedné neznámé…
1.První dělník by splnil sám požadovaný úkol za 18 dní, druhý dělník za 24 dní. Pracovali společně 10 dní a pak práci dokončil sám první dělník. Za kolik dní dokončil úkol první dělník? Kolik dní trvalo celkem splnění úkolu?
2. Ze železničních stanic vzdálených od sebe 15 km vyjely proti sobě v témž okamžiku rychlík o průměrné rychlosti 80 km/h a osobní vlak s průměrnou rychlostí 48 km/h. Za kolik minut se oba vlaky setkají?
3. Železná kolejnice 25 m dlouhá při zvýšení teploty o 1 stupeň C zvýší svou délku o 0,28 mm. Kolejnice byly položeny při teplotě 15 stupňů C a byla mezi nimi ponechána mezera 12 mm. Přitom teplota za parného dne může stoupnout až na 40 stupňů C. Byla ponechána mezera dostatečně velká?
Uf, fuška to jen opsat. Díky za připomínky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
joo tak tohle mi fakt nikdy nešlo a to jsem na matiku celkem dobrá. Jednou ségra počítala něco o vráně a táta celej nasr…ji řekl,že by kolem okna musela letět půl hodiny. Tak asi tak
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
![]()
Ono, to tak těžké nebude, mi právě matika nějak šla, ale už jsem léta ze školy pryč a zůstala jsem na mrtvém bodě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já ráda teda nepočítám a naštěstí matematiku ani nepotřebuju k životu…tedy takovou
Jen jsem byla zvědavá co to tady bude
Tak super to je teda věc dám to chlapovi jsem zvědavá on se furt chválí jak je dobrej a já blbá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Míša8808 píše:
tyhle úlohy jsem nenáviděla
tak nějako první mi vyšl 9,6 společná práce,ale to je blbosta ta druhá 12 minut m a třetí vůbec
Příspěvek upraven 15.03.12 v 13:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mahja píše:
Ono, to tak těžké nebude, mi právě matika nějak šla, ale už jsem léta ze školy pryč a zůstala jsem na mrtvém bodě…
Asi tak
přeci když to dělají na základce. Ale nechce se mi přemýšlet mám teplotu a je mi
. Tak snad se někdo ukáže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeeee ja doufala ze to bude neco jednoduchyho..Jako 10% z 1500 nebo 20 krat 5!!!Sem chtela ukazat jaka jsem matematicka hvezda,a ono nic..
Ale taky sem si kdysi myslela ze mi matematika docela jde…Koukam,ze ty casy jsou uz davno pryc.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tumpach píše:Míša8808 píše:tak nějako první mi vyšl 9,6 společná práce,ale to je blbosta tu druhou nevím a třetí vůbec
tyhle úlohy jsem nenáviděla
Tak společná by měla vyjít 10,5 dne a samotný pracoval jen půl dne…
Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1024 píše:Mahja píše:Asi tak
Ono, to tak těžké nebude, mi právě matika nějak šla, ale už jsem léta ze školy pryč a zůstala jsem na mrtvém bodě…přeci když to dělají na základce. Ale nechce se mi přemýšlet mám teplotu a je mi
. Tak snad se někdo ukáže.
Prvák střední škola… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta dělnická úloha mi vyšla na 10,5. Ostatní mě akorát vyděsily, protože jsem si uvědomila, že od září budu mít doma prvňáčka a asi tak od třetí třídy nebudu stíhat
.
Tu železniční úlohu tipuju, že je 7mm, ale jistá si moc nejsem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Milli píše:
Ta dělnická úloha mi vyšla na 10,5. Ostatní mě akorát vyděsily, protože jsem si uvědomila, že od září budu mít doma prvňáčka a asi tak od třetí třídy nebudu stíhat.
Tu železniční úlohu tipuju, že je 7mm, ale jistá si moc nejsem.
Milli, a jak jsi na to šla, ty s těma těhu bacilama teda válíš!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Haha, včera večer jsem luštila podobné úlohy kvůli získání souřadnic pro geocaching a doufala jsem u toho, že už to nikdy nebudu muset vidět ![]()
- Citovat
- Upravit