Kdy chodí dítě do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15074
8.1.13 15:24

Leda odstěhovat se někam, kde je vylidníno, tam budou školky volné:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
8.1.13 15:27

Asi je to školka od školky, kamarádky syna přijali na zápisu, ale néé od září, kdy mu tři ještě nebyli, ale až teď od března, kdy mu budou tři roky, takže u nás se nastupuje i v průběhu školního roku. Podle mě zbytečně zakládáš takovou diskusi, když stačí zvednou telefon a do dané školky zavolat a zeptat se jak to u nich chodí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
8.1.13 15:27
@Tůmička píše:
Hele holky, jak to tak čtu, tak se celkem děsím (nemám ještě ani odrodíno, ale..). Co teda děláte, když vám dítě do školky nevezmou??? To nejdete do práce? Nebo mu platíte soukromou školku? Kolik to proboha stojí? Omlouvám se zakladatelce za dotaz, ael jsem v šoku :mrgreen:

unás stojí školka 7500,– + jídlo a drera byla pořád nemocná takže jsem dala výpověď zůstala rok doma nevyplatilo se chodit do práce. Pořád jsem byla doma a v práci se jim to nelíbilo. Pak mi přišlo vyjádření, že jí berou do státní školky teď pod září a druhý den // a už čekám kdy se vykulím. Nemocná je pořád stejně. Týden ve školce, črtnáct dní doma. Po vánocích byla tři dny ve školce a v pátek večet teploty, rýma, kašel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.1.13 15:32

U nás beru děti, které v průběhu školního roku dovrší 3 roky. T. j. pokud je dítě narozeno v prosnci, může nastoupit v prosnci. Ovšem je to jako všude jinde o tom, kolik dětí přijde k zápisu, a kolik odejde prvňáků. Dostane-li šest předškoláků odklad, šest mamin tříleťáků má peška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
8.1.13 15:36

Deti se v prubehu roku opravdu do skolky berou, ale asi uz jenom nekde, protoze ted je problem dostat do skolky trilete dite jako takove…

JInak cena 5 tisic za soukromou skolku je uzasna… Musela jsem zustat doma zadarmo. Z toho financniho hlediska z toho nejsem teda vubec nadsena, protoze spolehat se na plat manzela je sice pro spoustu samozivitelek asi uzasne, me to uzasne neprijde, pac i ten manzel muze prijit o praci,,, byt nemocny a nevim co jeste… jedno pozitivum holt mi dite jeste vic dozraje a muzu se venovat vic predskolakovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
8.1.13 15:41
@papopy píše:
Pořídila jsem si druhé :lol: v červnu, jinak soukromá školka 5000 a více nebo hlídací babička, ale to jsem v našem případě nechtěla

:lol: :lol: :lol:
U nás nejlevnější soukromá školka 12tis + jídlo :nevim:
Hlídací babičku nemáme, ale taky máme druhé, i když rozhodně ne kvůli tomu, že by pro prvního nebyla školka, prostě jsme dvě chtěli… ale je fakt, že se to tím asi vyřešilo, protože první bude nastupovat do předškoláků, až druhá půjde do školky, to už tím pádem bude mít přijatého staršího sourozence a tím přednost před stejně starým dítětem bez sourozence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
8.1.13 15:44
@Tůmička píše:
Hele holky, jak to tak čtu, tak se celkem děsím (nemám ještě ani odrodíno, ale..). Co teda děláte, když vám dítě do školky nevezmou??? To nejdete do práce? Nebo mu platíte soukromou školku? Kolik to proboha stojí? Omlouvám se zakladatelce za dotaz, ael jsem v šoku :mrgreen:

Soukromé školky stojí různě, od sedmi tisíc kamkoli výše. Záleží na lokalitě a na požadovaných službách.

No, jak jsme to dělali, když dceru nevzali - chodila do soukromé. Počítali jsme s těmihle výdaji dopředu… Naše děti byly plánované, takže jsme brali od počátku v úvahu i dostupnost školky a pravděpodobnost přijetí v lokalitě (to není záležitost, která by se změnila z roku na rok, jsou-li někde čtyři roky velké problémy, s největší pravděpodobností mohou být i pátý či šestý).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
8.1.13 15:53

@BohunkaP U nás to tak strašné s těma školkama není, na to už jsem koukala. Berou dokonce i děti těhotných a to si myslím, že rozhodně mají přednost děti pracujících rodičů. Ale jen mě to prostě vyděsilo. Už jsem se o to také zajímala. Ale je to fakt šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
8.1.13 15:57

Bumbinko mam lednove dite, sourozence ve skolce a misto jsme stejne nedostali…

Bohunko ano mas pravdu jak kde… U nas doslo k problemum s umistenim ditete do skolky, protoze se zmenily kriteria… Kdyby byla kriteria dulezitost zamestnani, tak se mi dite do skolky dostalo. Nevidim jediny duvod, proc mam zrovna tady davat 12 tisic za soukromou skolku, kdyz bude to asi smesne, bohatsi lidi maji dite ve statni skolce nehlede na to, ze to co vydelam pujde do soukrome skolky… A cim st. deti tim vic stoji.. Takze budu vydeptana z prace, protoze je to tam jeden veliky stres, penez budeme mit jeste mene, nez kdyz ted budu holt doma zadarmo, protoze nemam takove vydaje, jako kdybych chodila do prace a nevidim duvod proc bych mela nasetrene penize davat do soukrome skolky… Pokud by moje zamestnani bylo opravdu tak uzasne, jakoze drive bylo, tak bych ty penize do te skolky dala, ale takto teda fakt ne… Ale kazdy to mame postavene jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
8.1.13 15:58

U nás bylo taky plno, malá je lednová. Při zápisu byla 5.pod čarou (v březnu) a v srpnu mi volala ředitelka že „vypadlo“ 6 dětí a malou berou :palec: Chodila od září na 5 dní v měsíci (to ji bylo 2 roky a 8 měsíců) a ted když už je nový zákon tak chodí naplno. Jinak kdyby ji nevzali tak jsme měli v plánu soukromou školku když bych měla práci. Pořád lepší dávat 5000,– za soukromou školku a vydělávat třeba 13000,– než sedět doma zadarmo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
8.1.13 16:00

Darblack, jenze tady u nas za kvalitni skolku das 12 tisic. Nemohla bych chodit na plny uvazek, takze bych byla rada, abych vubec vydelala na soukromou skolku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
8.1.13 16:03

Tohle je moje noční můra a není den kdy na to nemyslím :zed:. Druhé dítě neplánujem, malá se narodila 30. ledna a se školkama to je bída. Pokud mi malou nevezmou do školky, tak nevím kam s ní. Nikoho komu bych jí jen tak svěřila neznám, babičky jsou v práci, manžel je minimálně od pondělí do pátku v práci a já na směnách. Doufám, že mi třeba vyjdou alespoň se zkráceným úvazkem a nějak ten půlrok přeboucháme :(. O soukromé školce neuvažuji, stojí 7500kč, to je víc jako polovina mé výplaty.

Příspěvek upraven 08.01.13 v 16:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.1.13 16:04
@darkblack píše:
U nás bylo taky plno, malá je lednová. Při zápisu byla 5.pod čarou (v březnu) a v srpnu mi volala ředitelka že „vypadlo“ 6 dětí a malou berou :palec: Chodila od září na 5 dní v měsíci (to ji bylo 2 roky a 8 měsíců) a ted když už je nový zákon tak chodí naplno. Jinak kdyby ji nevzali tak jsme měli v plánu soukromou školku když bych měla práci. Pořád lepší dávat 5000,– za soukromou školku a vydělávat třeba 13000,– než sedět doma zadarmo :think:

Být pátá pod čarou je krásný. Tady mám pocit, že budeme nejmíň tak stopátí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.1.13 16:08

@esmeralda44 záleží, jak kde, u nás je to možno jen v září, popř v druhém pololetí (únor), ale to už nemají místo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
8.1.13 16:10

To je jak kde. Někde ti vezmou 2,5leté dítě od září, někde ti nevezmou 3leté. Samozřejmě, že ti i v průběhu roku dítě vezmou - ale musíš mít podanou přihlášku od dubna - pokud je v té školce volno, tak ti dítko vezmou.

Jinak u nás soukromé školky jsou od 12tis. výš! Levnější jsem nenašla. Navíc nejsou úplně blízko bydliště. Jo, jedna v Praze je, soukromá za 6tis., ale to je přes celé město :(

Řešila jsem to právě teď, nevzali mi od ledna 3leté dítě, ačkoliv musím nastoupit do práce, jinak o ní přijdu, a starší syn do té školky chodí. Mám od května nervy, protože jiné hlídání nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin