Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
prosím o zkušenosti.. Při prvním těhotenství jsem zkoušela test 2 dny po termínu ms.. když jsem ho zanořila.. hned když moč přejela na testovací čárku druhá už se zobrazila (a to jsem měla hcg jen 65).
Teď když testuju 4 dny po ms.. moč mi na testu doběhne až ke kontrolní čárce ta se rozbrazí hned.. chvíli je test bíly a pak se testovací čárka začne vybarvovat.. má sílu stejnou jako kontrolní.. ale to až po určité době..
Je tedy možné, že se za 3 roky testy změnily??
test jsem měla tehdy i teď dr. max
Není důležitější výsledek?
Chápu, že při očekávání dvou čárek je každá doba dlouhá, ale tohle už mi připadá úsměvné, pokud se čárka objeví v limitu…důležité snad je, že je tam?
Pokud je to opravdu tak důležité, směřovala bych dotaz na výrobce testů, zda změnil technologii ![]()
@banibag2 píše:
Není důležitější výsledek?
Chápu, že při očekávání dvou čárek je každá doba dlouhá, ale tohle už mi připadá úsměvné, pokud se čárka objeví v limitu…důležité snad je, že je tam?
Pokud je to opravdu tak důležité, směřovala bych dotaz na výrobce testů, zda změnil technologii
nee samozřejmě to důležité není..
ja jsem jenom doufala, že bych z toho mohla odvodit kolik teď mám hcg.. což asi stejně neodvodím ![]()
Mě se ukázala hned tak týden od vynecháne ms. V té době jsme měli moc starosti a já úplně zapomněla, že jsem to měla dostat.
Když jsem si dělala v prvním těhotenství těhotenský test, tak se mi druhá čárka taky zobrazila ihned, ale netuším, jak dlouho jsem měla od vynechané MS. Nesledovala jsem to a mívala jsem MS nepravidelnou. U druhého těhotenství to trvalo delší dobu, než se čárka zobrazila a to jsem si test dělala v den vynechané MS. ![]()
@neellaa Taky mi to ten dr. Max dělá. Při minulém těhu, taky před 3 rokama, mi čárka vyjela ještě dřív, než ta kontrolní, teď se objeví asi po 10 sekundách a postupně sílí…
Švagrové se objevila čárka ještě před eventuálním nástupem MS, ale čeká trojčata
Mně se ukázala týden od vynechání MS.
15den po oplodnění jsem na ni čekala asi minutku 22den se ukázala dřív než kontrolní ![]()
@neellaa je to uplne jedno a hodnotu hcg z testu stjne nepoznas. Ja si myslela nejdriv, ze je negativni a za par vterin sd tam ukazala i ta druha carka, taky dr max
A nemůže to být dobou jak dlouho jsi těhotná? V prvním případě jsi mohla otěhotnět ještě před ovulací, takže jsi mohla být těhu 3 týdny - tedy vyšší hodnoty hcg. Nyní jsi mohla otěhotnět po ovulaci a máš tedy nižší hodnoty hcg. Nevím, jen tipuji. Den ovulace je den nejsnazšího oplodnění, ale není to jediný den v měsíci, kdy se dá otěhotnět
@Ban09 Před ovulací mohla asi těžko otěhotnět, když by nebylo z čeho těhotnět.
HCG navíc nemá s ovulací co dělat, začne se vylučovat až po uhnízdění vajíčka.
@Svistice Myšleno tak, že ovulace bývá uprostřed mezi dvěma menstruacemi, což neznamená, že nemůže otěhotnět během nebo den po menstruaci.
Hcg nemá s ovulací co dělat, ale při otěhotnění hcg raketově stoupá - což logicky znamená, že těhotná 3 týdny má vyšší hodnotu hcg(rychlejší objevení čárky?) než těhotná týden. Chápeš? ![]()
@Ban09 Takhle vysvětleno chápu, tvůj první příspěvek byl krapet hůř formulovaný. ![]()