Kdy se odstěhovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.6.22 22:11

Kdy se odstěhovat?

Ahoj, bude mi 17 a doma to není zrovna lehké, tak bych se s vámi chtěla poradit :) Včera jsem byla u psycholožky, se kterou jsem se bavila o tom, jaké to mám doma. Po tom, co jsem ji pověděla, jak se matka ke mně chová mi řekla jen tohle… “Sakra… tak to rychle pryč…” 8o Řekla mi, ať se v 18 odstěhuju, ale strašně se bojím toho, co na to doma řeknou. Bydlím s babičkou, dědou a matkou, otec s námi nežije. Babička si sama myslí, že je matka totální blázen a sama mi nabízela možnosti, kam bych mohla “utéct”. Jenže dneska jsme se s mamou pohadaly a ze mě prostě vylítlo, že se těším, až odsud zmizim. No tak na mě začala řvát, že jsem nevychovanej spratek a že budu muset bydlet s ní, jinak mi nic platit nebude a já skončím nevím kde… Jako malou mě bila, ale kvůli úplným hloupostem. Má věcně narážky na mě, shazuje mě a nadává mi. Takže nevím, jestli opravdu v 18 odejít, nebo zůstat, než dostudji aspoň střední školu. Vůbec si nevím rady, co mam tedy dělat, protože v tomhle žít je opravdu na nic :( takže bych se jen chtěla poradit, co byste dělali na něm místě :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9000
2.6.22 22:18

Počkej, až budeš mít hotovou střední a pak tradá pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
2.6.22 22:25
@Anonymní píše:
Ahoj, bude mi 17 a doma to není zrovna lehké, tak bych se s vámi chtěla poradit :) Včera jsem byla u psycholožky, se kterou jsem se bavila o tom, jaké to mám doma. Po tom, co jsem ji pověděla, jak se matka ke mně chová mi řekla jen tohle… “Sakra… tak to rychle pryč…” 8o Řekla mi, ať se v 18 odstěhuju, ale strašně se bojím toho, co na to doma řeknou. Bydlím s babičkou, dědou a matkou, otec s námi nežije. Babička si sama myslí, že je matka totální blázen a sama mi nabízela možnosti, kam bych mohla “utéct”. Jenže dneska jsme se s mamou pohadaly a ze mě prostě vylítlo, že se těším, až odsud zmizim. No tak na mě začala řvát, že jsem nevychovanej spratek a že budu muset bydlet s ní, jinak mi nic platit nebude a já skončím nevím kde… Jako malou mě bila, ale kvůli úplným hloupostem. Má věcně narážky na mě, shazuje mě a nadává mi. Takže nevím, jestli opravdu v 18 odejít, nebo zůstat, než dostudji aspoň střední školu. Vůbec si nevím rady, co mam tedy dělat, protože v tomhle žít je opravdu na nic :( takže bych se jen chtěla poradit, co byste dělali na něm místě :oops:

No asi takhle… ja od 16 let byla bud ve skole a nebo v praci. Nemela jsem skoro zadnej volnej cas, ale tenkrat bych najem zvladla s prehledem utahnout. Nicmene ja mela praci takovou, kde byli radi, ze jsem prisla kdykoliv me napadlo. Takovou moznost vsichni nemaj. Takze se staci uzivit a pak muzes odejit klidne uz zitra. Pokud najem nezvladnes, budes muset pockat az po skole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.6.22 22:26

Pokud jsi schopná se sama uživit a dokončit školu, tak se odstěhuj. Pokud ne, tak vydrž do maturity. I kdyby jsi na matce vysoudila alimenty, tak na samostatný život stejně stačit nebudou.

• Citovat
  • Upravit
35720
2.6.22 22:32

No a kde by jsi bydlela, kdo by to platil a kde by jsi na to vzala? Ano, v 18 se odstěhovat můžeš a můžeš taky matku žalovat o výživný pokud budeš studovat, ale za to nepřežiješ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
2.6.22 22:46

Kdo nechce, hledá důvody. Kdo chce, hledá způsoby. Vše je jen o síle osobnosti.

• Citovat
  • Upravit
5
2.6.22 23:14

@pikola Tak já už budu mít skoro 2 roky přítele, sama jeho mamka mi nabídla, že bych u nich mohla bydlet, než bychom si našli vlastní byt. Mohla bych chodit na brigády, ale nevím, jestli by to stačilo na zaplacení všeho co by bylo potřeba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
2.6.22 23:49

Dojeděte si na OSPOD, jestli by byly nějaké možnosti. Možná by šlo do maturity zůstat v nějakém zařízení. A dokud budete studovat (a to i VŠ prezenčně, máte nárok na výživné od rodičů (co otec?). S touhle žádostí byste tam nebyla první ani poslední. Hlavně to dostudujte.
Váš strach, co řekne, je pochopitelnélý, ale z velké části je to i výsledek toho, jak se k vám chovala. Tomu budete čelit ještě mockrát s takovou osobností porouchanou. To prostě je ta odvaha a síla na to najít fakt třeba, jinak na tom budete takhle i v 50.
A jestli můžete k příteli - tak prostě taky - výživné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35720
3.6.22 07:47
@Veru16 píše:
@pikola Tak já už budu mít skoro 2 roky přítele, sama jeho mamka mi nabídla, že bych u nich mohla bydlet, než bychom si našli vlastní byt. Mohla bych chodit na brigády, ale nevím, jestli by to stačilo na zaplacení všeho co by bylo potřeba :nevim:

No za dva roky mít přítele nemusíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.6.22 08:43

Pokud by ses o sebe dokázala postarat sama (nespoléhala jen na bydlení pod křídly přítele a případné výživné od rodičů), tak klidně jdi. Jinak doporučuji dodělat střední, najít práci až pak utíkat. Do té doby chodit na brigádky, šetřit na samostatný život, doma být co nejméně.
Mimochodem, ty máš taky pocit, že musíš utéct pro vlastní dobro, nebo tě jen nahlodala psycholožka a babička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
3.6.22 11:15

Kolik ti chybí do maturity? Nejrozumnější, ale hodně těžké řešení by bylo tam zůstat dokud neodmaturuješ a mít již předem nějaké úspory a vše nalajnované tak, abys po maturitě mohla hned odejít.
Mezitím se doma zdržuj co nejméně, trav čas s přítelem, nebo po brigádách, ušetři se nějaké peníze do začátku (kauci na byl, prvních pár měsíců nájemného, něco málo na vybavení) a snaž se doma „držet hubu a krok“ a snažit se nevyhledávat třecí plochy.
V babičce a dědovi nějaké zastání máš?

Dále, nejsou v okolí nějaké střední školy s internátem? Stálo by za to se zeptat na uvytování v internátu, byť by byl jiné školy. Někde to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
3.6.22 11:43

Asi bych přes léto pracovala, abych měla na intr a zaplatila bych si intr. A přes víkend bych to doma přežila nebo se nějak domluvila s intrem či kamarádkou apod…Jako studující bych dala žádost o výživné. Tak bych přežila během studia a po studiu bych si našla byt nebo bych šla na ubytovnu, než bych si našetřila na byt a pokud bych chtěla na VŠ, tak bych určitě nešla do denního studia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
14.6.22 21:04

Moznost z tech levnejsich je intr nebo spolubydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný