Kdy vzít první tabletu HA?

1239
20.7.23 10:07

Kdy vzít první tabletu HA?

Ahoj holky,

chtěla bych vás poprosit o radu či názor. Byla mi předepsaná HA kvůli nedávno zjištěné endometrióze. Doktorka doporučila vzít první pilulku 5. den cyklu, ovšem zapomněla jsem se zeptat, zda v tomto případě stihne antikoncepce hned v prvním cyklu užívání zablokovat ovulaci? Bývá přibližně 13.-14.DC (Mívám nejhorší bolesti právě pár dnů před ovu až do MS), proto už ovulaci nechci. Ptám se proto, že při začátku užívání 1. den cyklu může nastat prodloužení krvácení a delší špinění, tomuto efektu se ráda vyhnu. Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3139
20.7.23 10:31

A je tak strašný problém se pro jistotu ten první měsíc chránit jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
20.7.23 10:39
@annlady píše:
A je tak strašný problém se pro jistotu ten první měsíc chránit jinak?

Asi jsi nečetla pozorně. Antikoncepci nebudu brát jako prevenci početí, dalsi způsob ochrany (jako např. prezervativ) se tu tedy míjí účinkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.7.23 10:51
@Catalinn píše:
Ahoj holky,chtěla bych vás poprosit o radu či názor. Byla mi předepsaná HA kvůli nedávno zjištěné endometrióze. Doktorka doporučila vzít první pilulku 5. den cyklu, ovšem zapomněla jsem se zeptat, zda v tomto případě stihne antikoncepce hned v prvním cyklu užívání zablokovat ovulaci? Bývá přibližně 13.-14.DC (Mívám nejhorší bolesti právě pár dnů před ovu až do MS), proto už ovulaci nechci. Ptám se proto, že při začátku užívání 1. den cyklu může nastat prodloužení krvácení a delší špinění, tomuto efektu se ráda vyhnu. Děkuji!

Běžně prášky účinkují po týdnu nebo max 10 dnů. Ale berou se od 1.dne cyklu. Takže bych v 1. měsíci nepočítala s tím, že ji zablokuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
20.7.23 11:17

@Catalinn dokud můžeš otěhotnět, tak můžeš ovulovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
20.7.23 14:25

@annlady Asi si nerozumíme. To nevadí, děkuji za snahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
20.7.23 14:26

@Russet Děkuji za odpověď :kytka: Raději jsem si ji tedy vzala, špinění nešpinení. Ať zvýším pravděpodobnost, že už třeba ovulaci nestihnu. Přeji pěkný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí