Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím!
Mám 3 kočky. Nejdříve jsme si pořídili devítiměsíčního trojnohého kocourka Filipa, po měsíci asi jsme si pořídili měsíční kočku Miu a teď v září, po půl roce, jsme si vzali ještě kocourka Proxyho, aby si Mia měla s kým hrát, protože Filda pořád jen spí nebo jí.
Jenže nastal problém. Mia se s Proxym asi nesnese. Jsou spolu v bytě už měsíc a neskutečně se perou, hryžou, drápou. Věčně mají krvavé rány, všecko okolo je zničené a nenechají se. Jsou v klidu jen když jí, spí nebo jsou bezprostředně po zážitku s vysavačem.
Pokud máte někdo zkušenosti, prosím, poraďte, jak to mám řešit, nebo dát Proxyho pryč?
Děkuju moc!
@iTýnka je ten sameček vykastrovaný?
možná by to pomohlo, že se sklidní.. otázka, kdo koho provokuje ![]()
@martina.se není, je mu teprve 5 měsíců, ještě nemůže. a právě Mia provokuje Proxyho
jsem zoufalá a bezradná. Nenechají mě spát, zničili mi snad veškerý nábytek.. je to jako vlna tsunami…
@iTýnka
žárlí, no.. ale jak to řešit, to osobně netuším. Nikdy se mi nestalo, že by tahle rivalita trvala déle než týden. Separovat každého do jiné místnosti asi nejde, že..
Tohle už trvá přes 3 týdny, jsem z toho pomalu na prášky. Do jiné místnosti jsem také zkoušela, nicméně zničí mi drápama dveře, jak se za sebou chtějí dostat
je to ai marné, mám takový pocit ![]()
Bude to možná znít divně, ale vyzkoušela bych projevovat nadměrné množství lásky provokatérce… vypadá to, že žárlí…
Zkus taky ostříhat drápky oběma, zamezíš tím krveprolití a ničení nábytku. Kleštičky koupš kdekoliv v pet centru.
@Bebuše to už mám taky z asebou, musím říci, že neúspěšně. Přes týden jsem ji nechala u sebe spát, tulila se s ní, dávala jí jíst z mého talíře a prostě kašlala na ty dva druhé a stejně nic. Stejně utekla a rvala se dál. Pošmajchlovala se, najedla se a alou do rynku…
@Kachna666 aspoň tohlenco. Děkuju.
Taky jsme měli víc kocourů a kočku a bitky i mezi sebou odstranilo jenom vykastrování, a to všech. Takže teď to asi budete muset vydržet a jak to půjde, hned vykastrovat. ![]()
Ale právě Filip je v pohodě, je hodný, mazlivý, pořád spí… Olizuje se s Proxym navzájem. Mezi kocoury rivalita nepanuje. To Mia, ta kočka dělá pekla. @ivunak ![]()
@iTýnka píše:
Ale právě Filip je v pohodě, je hodný, mazlivý, pořád spí… Olizuje se s Proxym navzájem. Mezi kocoury rivalita nepanuje. To Mia, ta kočka dělá pekla. @ivunak
Tak zkuste vykastrovat tu kočku, pak jí budou kocouři ukradení a ona jim taky ![]()
No jo, ženská.
Filip je vykastrovanej? Kočička moje šla na kastraci už v 9 měsících. Kolik jí je?
Není. Nikdo není kastrovaný. Filipa, protože má 3 nohy a před měsícem vypadl z okna a bojoval o život, jsme kastrovat nenechali. A Mii je +- 6 měsíců, Proxymu taky
@Kachna666
Kastrovat se může kocourek od 6 měsíce.. náš šel na kastraci v půl roce a doktor se divil, že prej vypadá na starší (máme obra:D.. už od mala byl větší)..
a zvládnul kastraci v pohodě.. dokonce teď mu je 8 let a už se začal mazlit s rodinou:D doteď se mazlil jen s jedním členem ![]()