Kočičí potíže

355
6.11.13 13:26

Kočičí potíže

Zdravím!
Mám 3 kočky. Nejdříve jsme si pořídili devítiměsíčního trojnohého kocourka Filipa, po měsíci asi jsme si pořídili měsíční kočku Miu a teď v září, po půl roce, jsme si vzali ještě kocourka Proxyho, aby si Mia měla s kým hrát, protože Filda pořád jen spí nebo jí.
Jenže nastal problém. Mia se s Proxym asi nesnese. Jsou spolu v bytě už měsíc a neskutečně se perou, hryžou, drápou. Věčně mají krvavé rány, všecko okolo je zničené a nenechají se. Jsou v klidu jen když jí, spí nebo jsou bezprostředně po zážitku s vysavačem.
Pokud máte někdo zkušenosti, prosím, poraďte, jak to mám řešit, nebo dát Proxyho pryč?
Děkuju moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
6.11.13 13:27

@iTýnka je ten sameček vykastrovaný? :think: možná by to pomohlo, že se sklidní.. otázka, kdo koho provokuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
6.11.13 13:32

@martina.se není, je mu teprve 5 měsíců, ještě nemůže. a právě Mia provokuje Proxyho :( jsem zoufalá a bezradná. Nenechají mě spát, zničili mi snad veškerý nábytek.. je to jako vlna tsunami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.11.13 13:33

@iTýnka :think: žárlí, no.. ale jak to řešit, to osobně netuším. Nikdy se mi nestalo, že by tahle rivalita trvala déle než týden. Separovat každého do jiné místnosti asi nejde, že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
6.11.13 13:36

Tohle už trvá přes 3 týdny, jsem z toho pomalu na prášky. Do jiné místnosti jsem také zkoušela, nicméně zničí mi drápama dveře, jak se za sebou chtějí dostat :( je to ai marné, mám takový pocit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
6.11.13 13:40

Bude to možná znít divně, ale vyzkoušela bych projevovat nadměrné množství lásky provokatérce… vypadá to, že žárlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.11.13 14:00

Zkus taky ostříhat drápky oběma, zamezíš tím krveprolití a ničení nábytku. Kleštičky koupš kdekoliv v pet centru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
6.11.13 14:02

@Bebuše to už mám taky z asebou, musím říci, že neúspěšně. Přes týden jsem ji nechala u sebe spát, tulila se s ní, dávala jí jíst z mého talíře a prostě kašlala na ty dva druhé a stejně nic. Stejně utekla a rvala se dál. Pošmajchlovala se, najedla se a alou do rynku…
@Kachna666 aspoň tohlenco. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
6.11.13 14:06

Taky jsme měli víc kocourů a kočku a bitky i mezi sebou odstranilo jenom vykastrování, a to všech. Takže teď to asi budete muset vydržet a jak to půjde, hned vykastrovat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
6.11.13 14:07

Ale právě Filip je v pohodě, je hodný, mazlivý, pořád spí… Olizuje se s Proxym navzájem. Mezi kocoury rivalita nepanuje. To Mia, ta kočka dělá pekla. @ivunak :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
6.11.13 14:09
@iTýnka píše:
Ale právě Filip je v pohodě, je hodný, mazlivý, pořád spí… Olizuje se s Proxym navzájem. Mezi kocoury rivalita nepanuje. To Mia, ta kočka dělá pekla. @ivunak :(

Tak zkuste vykastrovat tu kočku, pak jí budou kocouři ukradení a ona jim taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
6.11.13 14:10

@ivunak Tak jo, děkuju! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.11.13 14:11

No jo, ženská. :) Filip je vykastrovanej? Kočička moje šla na kastraci už v 9 měsících. Kolik jí je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
6.11.13 14:13

Není. Nikdo není kastrovaný. Filipa, protože má 3 nohy a před měsícem vypadl z okna a bojoval o život, jsme kastrovat nenechali. A Mii je +- 6 měsíců, Proxymu taky :) @Kachna666

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6971
6.11.13 14:16

Kastrovat se může kocourek od 6 měsíce.. náš šel na kastraci v půl roce a doktor se divil, že prej vypadá na starší (máme obra:D.. už od mala byl větší)..
a zvládnul kastraci v pohodě.. dokonce teď mu je 8 let a už se začal mazlit s rodinou:D doteď se mazlil jen s jedním členem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný