Kočka nechce jíst, měla teplotu, a zhubla

6.6.24 23:14

Kočka nechce jíst, měla teplotu, a zhubla

Dobrý den,
Má někdo stejnou zkušenost?
Naše kočka (11let) 5 dnů zpátky přestala jíst i pít, nechtěla ani ven.
Normálně jí dvě kapsičky denně střídavě s granulemi. V pondělí se jelo na veterinu a tam zjistili horečku 40,1, ale pořád neví co ji je.
Měli podezření na otravu, nebo že ji někdo uhodil. Nic s toho se nepotvrdilo. Výsledky krve i rentgen byly také v pořádku.
Včera dostala tekutou stravu, které se bránila.
Dostala antibiotika, něco na zavodnění žaludku.
Dnes jsme jely k jinému veterináři a ten ji dal injekci s kortikoidy. A po pěti dnech se konečně najedla, snědla maso, půlku kapsičky a pila sama od sebe vodu, chce se pořad mazlit.
Co myslíte? Máme zůstat u prvního veterináře nebo chodit k tomu druhému?
Zlepšilo se to u vaší kočičky po injekci s kortikoidy?
Děkuji předem za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.6.24 23:32
@Natalie2223 píše: Více

S kočkou nemám zkušenost v souvislosti s injekci kortikoidy. Vždy ji stačily antibiotika a zlepšila se.

Ale co se týče veterinářů.. Jeďte tam kde máte důvěru. Neznám ani jednoho vašeho veterináře, ale podle popisu bych jela k druhému.

My jsme to neudělali a málem jsme přišli o psa.
Byl víkend, proto jsme jeli k jinému než jezdíme a pak jsme k tomu ***** jeli přes týden znovu - Bohužel..
On nám tvrdil, že pes má rakovinu a máme ho utratit. Pak jsme k němu jeli znovu při zhoršení zdr. stavu psa… opět stejná písnička utratit. To jsem odmítla.
Psa jsme si vyléčili sami.

Veterinář ke kterému normálně jezdíme řekl, že pes prodělal otravu a byl hodně překvapen že ten **** nic nepoznal

• Citovat
  • Upravit
6.6.24 23:40
@Anonymní píše: Více

Tak to mne moc mrzí, hlavně že vše dopadlo v pořádku.
K tomu prvnímu nemám důvěru, jelikož ji 5 dnů co ji dával nepomohlo, a tento ji dal injekci a hned jedla.
Ale zase nejsem odborník.
Myslíte že je chyba jet ještě k někomu?
Druhý veterinář říkal ať si vybereme ke komu budeme jezdit, ale jsem pořád na vážkách.
Oba jsou z Pardubic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
6.6.24 23:49

Náš kocúrek měl příznakově totéž, též jsme vystřídali dva vety. Ten první nás dost odbyl, dal mu ATB a nic dál neřešil. Takže hned zítra k druhému, ten se tedy snažil o mnoho víc, byla jsem s jeho přístupem naprosto spokojená a k jinému už nepůjdu. Berte to podle toho, kde se vám ten přístup zdál lepší. Jinak jsem se setkala s tím, že ATB jsou u koček a mimochodem i psů u veterinářů léky první volby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14587
7.6.24 08:15

Klidně bych chodila k prvnímu, ani by mi na jeho léčbě nepřišlo nic závadného a k druhému bych nesla. Antibiotika mají nějakou dobu, než zaberou, takže cekat do druhého dne zázrak asi úplně nelze, ze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14587
7.6.24 08:19

Jinak si myslím, ze druhy doktor ji dal ty kortikoidy, aby ses uklidnila, ze už ji nic neni :mrgreen: hlavni účinný lék jsou stále ta antibiotika, kortikoidy akorát potlačit imunitní reakci organismu a kocka se tudíž zda byt náhle fit a žere. Kdybys ho navštívila jako prvního, také by ji dal antibiotika a zavodnil :lol: oni většinou ti veterináři postupují stejně plus minus :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.24 09:09

Dobře, děkuji vám.
U prvního nebyl špatný přístup, ale už jsem byla nervózní když nevěděli co ji je.
Uvidím co dnes na kontrole:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat