Kočka nechce jíst, měla teplotu, a zhubla
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kočka nechce jíst, měla teplotu, a zhubla
Dobrý den,
Má někdo stejnou zkušenost?
Naše kočka (11let) 5 dnů zpátky přestala jíst i pít, nechtěla ani ven.
Normálně jí dvě kapsičky denně střídavě s granulemi. V pondělí se jelo na veterinu a tam zjistili horečku 40,1, ale pořád neví co ji je.
Měli podezření na otravu, nebo že ji někdo uhodil. Nic s toho se nepotvrdilo. Výsledky krve i rentgen byly také v pořádku.
Včera dostala tekutou stravu, které se bránila.
Dostala antibiotika, něco na zavodnění žaludku.
Dnes jsme jely k jinému veterináři a ten ji dal injekci s kortikoidy. A po pěti dnech se konečně najedla, snědla maso, půlku kapsičky a pila sama od sebe vodu, chce se pořad mazlit.
Co myslíte? Máme zůstat u prvního veterináře nebo chodit k tomu druhému?
Zlepšilo se to u vaší kočičky po injekci s kortikoidy?
Děkuji předem za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Natalie2223 píše: Více
S kočkou nemám zkušenost v souvislosti s injekci kortikoidy. Vždy ji stačily antibiotika a zlepšila se.
Ale co se týče veterinářů.. Jeďte tam kde máte důvěru. Neznám ani jednoho vašeho veterináře, ale podle popisu bych jela k druhému.
My jsme to neudělali a málem jsme přišli o psa.
Byl víkend, proto jsme jeli k jinému než jezdíme a pak jsme k tomu ***** jeli přes týden znovu - Bohužel..
On nám tvrdil, že pes má rakovinu a máme ho utratit. Pak jsme k němu jeli znovu při zhoršení zdr. stavu psa… opět stejná písnička utratit. To jsem odmítla.
Psa jsme si vyléčili sami.
Veterinář ke kterému normálně jezdíme řekl, že pes prodělal otravu a byl hodně překvapen že ten **** nic nepoznal
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Tak to mne moc mrzí, hlavně že vše dopadlo v pořádku.
K tomu prvnímu nemám důvěru, jelikož ji 5 dnů co ji dával nepomohlo, a tento ji dal injekci a hned jedla.
Ale zase nejsem odborník.
Myslíte že je chyba jet ještě k někomu?
Druhý veterinář říkal ať si vybereme ke komu budeme jezdit, ale jsem pořád na vážkách.
Oba jsou z Pardubic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš kocúrek měl příznakově totéž, též jsme vystřídali dva vety. Ten první nás dost odbyl, dal mu ATB a nic dál neřešil. Takže hned zítra k druhému, ten se tedy snažil o mnoho víc, byla jsem s jeho přístupem naprosto spokojená a k jinému už nepůjdu. Berte to podle toho, kde se vám ten přístup zdál lepší. Jinak jsem se setkala s tím, že ATB jsou u koček a mimochodem i psů u veterinářů léky první volby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidně bych chodila k prvnímu, ani by mi na jeho léčbě nepřišlo nic závadného a k druhému bych nesla. Antibiotika mají nějakou dobu, než zaberou, takže cekat do druhého dne zázrak asi úplně nelze, ze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak si myslím, ze druhy doktor ji dal ty kortikoidy, aby ses uklidnila, ze už ji nic neni
hlavni účinný lék jsou stále ta antibiotika, kortikoidy akorát potlačit imunitní reakci organismu a kocka se tudíž zda byt náhle fit a žere. Kdybys ho navštívila jako prvního, také by ji dal antibiotika a zavodnil
oni většinou ti veterináři postupují stejně plus minus ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobře, děkuji vám.
U prvního nebyl špatný přístup, ale už jsem byla nervózní když nevěděli co ji je.
Uvidím co dnes na kontrole:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit