Kočka sežrala třásně (staniol)

5
19.12.24 17:56

kočka sežrala třásně (staniol)

Zdravím máte někdo zkušenosti, že vaše kočička sežrala třásně(staniol) z vánočního stromečku? večer zvracela, ale další den už ne a teď už to vykadila ale trčí jí dlouhý provázek ze zadku, tak nevim jestli to vyndat nebo nechat ho ať to vykadí sám :D a kdyby byl samozřejmě problém tak s nim hned ráno jedu na veterinu.. chci jen vědět jestli s tim mate někdo zkušenosti? jinak ozdoby uz jsme ze stromku dali pryč ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
19.12.24 18:06

Naše kočky sežraly kde co. Jsou to popelnice…. :roll:
Ten kus ze zadku zkus opatrně vytáhnout, jinak ji pořád sleduj a zkus občas prohmátnout břicho, jestli nereaguje bolestivě nebo břicho netvrdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21572
19.12.24 18:07

No já hlavně doufám, že už jste všechny ostatní třásně sundali. Tohle může být pro kočku fatální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.12.24 18:08

Netahat, ustřihnout u zadku a čekat dál. A příště si dávat větší pozor.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
19.12.24 18:11

Jo nám to kočka sežrala taky … pak to z ní lezlo …

• Citovat
  • Upravit
919
19.12.24 19:54

Klasika i u nás. Hlavně jeden ze tří kocourů je expert na okusování všeho možného. Čím hezčí vánoční výzdoba, tím mu to víc chutná. :palec: většinou to pak vyblije nebo vys…naštěstí se z toho nikdy nic horšího nestalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76492
19.12.24 20:01
@Snorlaxik píše: Více

ne, to není dobrá rada, okamžitě vytáhnout, @kac2201 vytáhni, to co trčí, ale pozor - bude to potřísněné hovínkama, tak si připrav nějaké ubrousky nebo hadry,

je to velice nebezpečné, jeden náš kocour to také pojídá, ovšem kočce se na to můžou namotat střeva, v podstatě se ty střeva můžou jakoby zaškrtit - což znamená okamžitou velice drahou operaci nebo smrt kočky v bolestech,
když jsem to kdysi zmínila u veterinářky při jiné příležitosti, tak jsem myslela, že mi naliská a zněla velmi rozčileně
lamely dávám až od výšky stromečku 1 metr, kdo má hbitou kočku, tak bych nedávala vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.12.24 20:11
@stinga píše: Více

Naopak, nám říkali, že hlavně netahat, protože můžeme poškodit střeva. Takže ustřihnout u zadku.

• Citovat
  • Upravit
6626
19.12.24 20:18

Ono to musíš tahat opatrně, jen pokud to neklade odpor. Né, jak když startuješ sekačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
23.12.24 23:31
@kac2201 píše: Více

Stříbrnou třáseň sežral náš kocour, když byl kotě. Taky mu ze zadku trčel kousek, tak jsme mu to opatrně vytáhli, ale měli jsme strach, ze mu porezeme konečník nebo střevo. Tuto ozdobu na stromek už nikdy! Mohl to být průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
25.12.24 09:27
@Veveří píše: Více

Jojo, to byl důvod, proč jsme zrušili stromek. Když sme s kočkou skončili na veterině. Naštěstí to nic nebylo, jenom jí ty třásně neudělaly dobře a zašprajcly se jí ve střevech, zůstala přes noc na kapačkách a na rozjezení se a stav se pak upravil, ale mohlo to dopadnout hůř. Už v předchozích letech jsme viděli v kadníku blyštivé lamely, ale bláhově jsem si myslela, že si je tam kočka jenom natahala. :roll: A když jsem přičetla všechny rozbité ozdoby a povalené stromky, tak jsme se s dětmi dohodli, že radši Vánoce bez stromku, než kočky na veterině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
28.12.24 12:10

Holky vsechno dopadlo dobre :) Třásně jsme sundaly ze spodku stromu a nechaly jen nahoře takze už na ne kocour nemohl (po stromku nelozí).. Vsechno to vykadil takze dobrý třáseň jsem mu ze zadku netahala pouze zastřihla a všechno vyšlo samo. Samozřejmě jsem ho sledovala ale byl uplne v pohodě takze všechno dopadlo dobře :D :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
28.12.24 12:18
@Veveří píše: Více

My museli zrušit i ty tenké stuhy na dárky..ty zbožňuje ještě víc než třásně na stromečku :zed:

• Citovat
  • Upravit
5625
28.12.24 17:57

Proč mají kočky tendenci žrát různé špagáty a provázky? Když jsem byla ještě holka, zkoušela jsem si na zemi udělat střih na šaty. Přimotal se mi tam kocour a najednou měl plnou tlamičku špendlíků 8o Asi tehdy žádné nesežral, protože žil ještě hodně let. Taky nepochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
28.12.24 18:32

Naše kočka měla jednou něco u zadku. Tak koukám, co to tam má a ona nit. Tak jsem jí to chtěla vytáhnout, ať to netahá za sebou a co myslíte? Vytáhla jsem to a na konci jehla. Klika jako blázen, taky mohlo být po ní. A aby toho nebylo málo, tak jsem jí nachytala, jak vytáhla z odpadků střívko od paštiky a se vším tím nalepeným smetím to začala požírat. No, popelnice. Přesto se dožila krásných sedmnácti let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný