Kočka strašně pelichá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6476
15.8.22 14:39

Moje také, ale to mi dojde, že ji nevyčesávám pravidelně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1368
15.8.22 14:42

Maso nebo mnou něco připraveného nejí
Ji jediné kapsičky a granule nic jiného nechce. Je docela macata má 8kg. Od kastrace hodně přibrala a přitom ji méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1368
15.8.22 14:43

A jaké granule tedy doporučujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
15.8.22 14:46

Taky mam britku a ve srovnání s obyc kočkami, co jsem měla dříve, líná přímo šíleně. Jako bonus ma bílé i černé chlupy, takže je to vidět na všem :lol:

Já ji každé ráno popadnu, vynesu na zahradu a vycesu, jinak by nás chlupy zcela pohltily

Vlhké krmivo mi nezere, občas milostive kus ryby, takže je na granulich. Fontánku mame, jediný, kdo z ní pije je pes (aspoň neco, ze :mrgreen: ). Kocka pije z misky tak, ze si namoci tlapku a tu pak oblizne.

Pokud ma tvoje testy ok a je jinak aktivní (na kočku), tak ti asi nezbyde než se smířit s tím, ze mas taky doma línačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
15.8.22 15:08

@LP4 8 kilo je tedy i na Britku kočku docela dost. Náš největší kocour má 7 kg, ale je opravdu velký. Kočky tak 5 a 5,5 kg. Taky to nejsou žádné vychrtliny, ale tuto váhu mají od dospělosti stabilní.
Váhu bych asi řešila spíš než chlupy. Nadváha hodně zkracuje kočkám život. Jak velký má prostor k pohybu? Jak často si s ní hraješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21962
15.8.22 15:42

Sice nemám britku, ale ruskou modrou, ale z granulí doporučuji Purizon. Nebo cokoliv, co neobsahuje obiloviny. Naše dostává ještě konzervy nebo kapsičky Cosma, má jednu malou 85-100g na den rozdělenou do dvou dávek. Na pití má fontánku. Byla na ní naučená už od chovatelky, koupili jsme úplně stejný druh. Začala nám teda teď také trošku víc línat, ale zpřístupnili jsme jí balkón, tak to přičítám těm změnám teplot. Ale není to nic dramatického.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
15.8.22 15:58

@nozu Purizon jsem koupila jednou z nouze jednou a nikdy víc. Ta naše prasata rozházela ty drobné granule kolem misek, jen bordel z toho byl. :) tak pardon nebyly to Purizon, ale Purina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
15.8.22 17:04

Doporučím Carnilove sensitive & Long hair
tady je tabulka ohledně granulí
 https://docs.google.com/…DYNl2Mc/edit?…

To čí krmíš je vážně šrot pro slepice.

Tabulka mokrého krmiva
https://docs.google.com/…ESGR1po/edit?…

U nás frčí
Catzfinefood, Cosmu taky občas ale spíš se v tom pofrfňají.
Kapsičky nevedeme, jen kozervy.

Co se týká fontánky tak je to super věc, kočky je milují, ale často se v tom spíš cabrají než pijí.
Problém je najít nějakou opravdu dobrou fontánku. Hledejte keramickou, lépe se čistí. Tvoří se na tom sliz. Denně je dobré měnit vodu ve vedrech i několikrát denně. Počítejte že jednou týdně bude potřeba vyčistit čerpadlo. Vždy jsem jej nechal chvíli běžet v teplé vodě s octem. Samozřejmě i filtry. Drinkwell dělá slušné fontánky většinou s jedním hrubým filtrem a druhý filtr je aktivní uhlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21941
15.8.22 17:10
@LP4 píše:
@Eemii mě bylo řečeno kdysi na veterinu ze science Hills je jeden z nejlepších granulí. A jaké jsou lepší?

No jo, veterinari casto prodavaji shity a maji provize za reklamu. Hills, Royal, Eukanuba, Pro Plan nebrat. Je to srot. Za me Carnillove, N&D, Purizon, Applaws, Orijen. Za me jedny z top granuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1368
15.8.22 18:04

@Lykaon děkuju zkusím neco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1368