Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Veterináři v neděli jsou. Řada ordinací drží pohotovost. Stačí hledat. Měsíc a půl staré morče není obrovské. A je zhovadilost nechat kočku volně s morčaty, zejména s mladými. Teď to zvíře necháváte trápit bez ošetření a čekáte, že Vám tu někdo vyvěští diagnózu z křišťálové koule. Pokud máte jen trochu svědomí, pojedete ihned na veterinu i kdyby to bylo desítky kilometrů.
Okamžitě k veterináři, který drží pohotovost a jakože v každém kraji se takových veterinářů najde x a netrapte ho!
K veterináři, nám takle přišel potkan, nevím jestli někde spadnul, ale tahal za sebou zadek a nemohl na zadní nohy, jeli sme na veterinu a hned ho uspali. Bohužel jestli se trápí, má nějaké bolesti apod těžko poznáte ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Mám otázku a prosím o rady.
Měli jsme 2 morčata, naše kočky jsou na ně zvyklé, úplně je ignorují.
Před měsíce a půl se nám narodila 3 nová, nedavnojsme jim nechali otevřeno do výběhu ať si chodí také jak chtějí už (jsou fakt obrovská, takže nás žádné riziko neneapdlo).
Každopádně donesla nám jedno kočka a zjistili jsme že necítí zadní nohy.
Chvilku leželo na boku a ani se nemohlo přetočit. Poté už běhalo za maminkou, ale nohy pořád tahalo, trochu je teď dává pod sebe, takže úplně cit neztratilo a jakoby se vzpamatovavalo.
Myslíte, že je opravdu ochrnuta? Neboli jí to?
Nebo je to šokem?
Potrebuju to vědět, abychom kdyžtak zakrocili a netrapila se.
Veterináři samozřejmě v neděli nejsou a nezvedají telefony.
Děkuju děkuju dekuju
Co myslíš tím že veterináři v neděli nejsou
? Samozřejmě že pohotovost je a ne jenom u jednoho veterináře. Nechápu spíš tvůj mozek, že ti přijde normální nechat kočky a morčata dohromady
. Kočka je od přírody lovec, takže byla otázka času kdy jim bude chtít ublížit.
Vše už tu bylo řečeno. Pohotovostní veterináři určitě jsou, jestli nejste hovada, pojedete i dál, aby se morče netrápilo, přece jen je to vaše chyba nechat je pohromadě s kočkami.
Tady vám nikdo nevyvěští, jak špatné to s morčetem je. Nevypisovat, jet.
I u nás na vesnici kde je 8000 obyvatel a počítají se do toho i spádové obce máme veterináře který drží pohotovost 24/7. Takže volat a jednat. Nechápu tu tupost pustit k mláďatům přímého dravce. Co jsi čekala? Duhové bublinky? Kočka je šelma.
Na FB jsem už zažil strašné zvěrstva co se týká zvířat, ale zde jsem vždy překvapen…negativně
Chudák morčík. Jen co se narodí, už je zmrzačeno vaší vinou. Z takových lidí je mi smutno.
Co je to za nesmysl, že veterináři o víkendu nejsou? Morče trpí a ty se jdeš ptáš na emimino, co dělat 🤦🏽♀️ místo toho, aby jsi už dávno byla na cestě na veterinu… proč si vůbec pořizuješ zvířata, když zodpovědnost nula nula prd.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Před měsíce a půl se nám narodila 3 nová, nedavnojsme jim nechali otevřeno do výběhu ať si chodí také jak chtějí už (jsou fakt obrovská, takže nás žádné riziko neneapdlo).
Chvilku leželo na boku a ani se nemohlo přetočit. Poté už běhalo za maminkou, ale nohy pořád tahalo, trochu je teď dává pod sebe, takže úplně cit neztratilo a jakoby se vzpamatovavalo.
Nebo je to šokem?
Děkuju děkuju dekuju
Když už jsi zdechla hledat a zajet k veterináři, tak buď aspoň ten kádr a zbav jej trápení a netyrej jej celou noc.
Ty vis, proc to pises pod anonymem…A ze sem vubec neco takoveho muzes napsat!!
Dobrý den,
Nebo je to šokem?
Děkuju děkuju dekuju