Kocour ke kocourovi

14983
28.12.11 23:10

Kocour ke kocourovi

Ahoj milovníci koček,

mám dotaz ohledně pořízení kocourka/kočičky.

Máme doma 5letého kocoura. Je kastrovaný a je to typ samostatné kočky, není moc mazlivý a hraje si většinou sám, přesto nemá rád samotu a dožaduje se být pořád v naší přítomnosti. Žil totiž 4 roky s kočičkou bývalé přítelkyně mého přítele, ale po rozchodu se kočky rozdělily a kocoura máme my.

Uvažovali jsme o pořízení kočky z útulku, měli jsme vybranou jednu krásnou, ale už si ji někdo vzal. Teď je tam krásný kocourek, ale mám obavy, jak se snesou dva kocouři - oba kastrovaní?

Nemám moc kočičích zkušeností a přítel měl vždy jen kočky do páru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
459
28.12.11 23:17

Máme kočku a kocourka. Bála by se ale přinést druhého dospělého kocourka. Myslím, že přesto že budou oba kastráti, budou si určovat dominanci. Kdyby jste si vzali odrostlé kotě, tak by si ho stávající zpracoval k obrazu svému a bylo by zžívání jednodušší. My jsme měli několik let kočku a pak jsme si donesli devítiměsíčního kocourka a kočička ho týden docela krutě terorizovala. Pak si zvykli a dnes by bez sebe nemohli být… Dva dospělí samci by asi měli problém delší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14983
28.12.11 23:28

Ten kocour v útulku je kříženec Mainského mývalího a má 10 měsíců. Náš Jáchym je takový docela nevrlý a nemá rád změny, já si do vztahu přinesla psa a trvalo jim 3 měsíce, než si na sebe aspoň trochu zvykli. V létě očekáváme miminko, takže tu druhou kočku dost promýšlíme… Já se vyznám spíš ve psech než kočkách, tak bych chtěla co nejhladší průběh, abysme do léta byli parta :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14983
28.12.11 23:29

Koukám, že sis nadělila krásný vánoční dáreček, tak gratuluju a přeju hodně štěstí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
29.12.11 06:27

Ahojky,

my měli perského kocoura, za dva roky k němu zčista jasna přibyla kočička (ze dne na den) a v pohodě.
Před 3 lety k nim přibyl zachráněný kocour, kluci se snesli vpohodě, jen naše kočičí madam je trošku cíťa, tak trucovala. Ale nic hrozného.

Jenže zachráněný kocourek odešl do kočičího nebe a loni v září k dospělákům přibylo kotě - kocourek. Malý čert, co neposedí :-)

Oba ho vzali v pohodě, a i když jsme kastrovali až v roce a čtvrt (kvůli onemocnění plic v kotěcím věku), tak se snášeji v pohodě, nedělají si naschvály ani se neměli snahu přečůrávat.

Určtě bych je na sebe zvykala postupně, ale pokud žil 4 roky s kočičkou, tak bude určitě za společnost rád

:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
29.12.11 09:56

Máme kocoury - kastráty 3 a v pohodě. Ze začátku byl ten starší naštvaný, ale dej jim tak týden a objeví se láska :srdce: Takže bych se toho nebála :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
29.12.11 18:04

U nás to taky proběhlo v pohodě.. máme stoletýho (je mu aspoň 10 :think: ) kocoura a před pul rokem jsem si pořídila kotě.. přece jenom, s tím kočičím dědkem už žádná sranda není, tak sem chtěla ještě něco akčnějšího :lol: A snesou se uplně v pohodě.. i se psem si na sebe po chvíli zvykli, když je malej venku, tak s ním vegetí i v boudě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný