Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, mají kojenecké lahve nějakou životnost během používání? Vyvaruji je po každém použití, a některé jsou zvenku už dost otlucene, tak si rikam, jak dlouho se vlastně mohou používat, když dostávají tak zabrat? Nebo používáte stále stejné a měníte třeba jen savičky? A ty savičky vydrží asi jak dlouho? To asi taky nebude neomezené.
Měla sem skleněné, to se snad opotřebovat nedá. Plastové mám akorát na vodu nebo čaj a nevyvaruju to pokaždé. Savicky sem měnila, ty to stejně chce měnit, jak dítě roste, čím starší dítě, tím větší to chce průtok.
Mám avent, lahvičky i savičky po první dceři, používá ty samé i druhá dcera, takže jsou cca 2 roky staré. Do 6 měsíců jsem sterilizovala po každém použití, pak jen 1× denně, jinak jsem je jen myla jarovou vodou. To, že jsou lahvičky na pohled “zašlé”, je podle mě tím, že jsou špatně umyté. Když je dám do myčky, krásně se lesknou a jsou jako nové, a když je myju ručně jarovou vodou a štětičkou, zůstanou takové matné i po následné sterilizaci. Ale po mytí z myčky je vždy ještě důkladně opláchnu vodou.
Mám avent půl roku. Vyvařuju taky každý den, navíc dcera měla ve 2m žabku, takže to jsem sterilizovala po každém použití asi 2 měsíce. Po čaji dávám lahvičky jen do myčky. Jako je pravda, že trochu zmatněly, ale neřeším, myslím si, že to s něma určitě už dojedeme ![]()