Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak probíhá kolaudace novostavby. Kolik to dnes stojí? Máte někdo s tím nějaké zkušenosti? Děkuji
Přišel pán, prolezl barák jestli je vše cca podle plánu, dal si kafe a šel. Neplatili jsme nic.
U nás prolezli dům při žádosti o předběžné užívání, chtěli asi 1000kc, ke kolaudaci už jsme jen doplnili fotky omítky a stalo to dalších 1000kc a hotovo..
U nas ani dům neprolezli.
Před těma nevím, 8 lety asi.. Nějak vyšlo, že nemusí chodit do baráku, tak jsme to odmitli a nepřišli ![]()
@Anonymní píše: Více
Ono to je taky, jak v kterém městě, u nás bazirovali na barevné omítce, jinde jim ke kolaudaci stačil zateplený dům v lepidle…a stejně je to i s papírováním…kolaudovali jsme letos
Vezmi si stanoviska z dotčených úřadů, podívej se, jaké podmínky vám k výstavbě dávali a ty budete muset doložit. Bez problémů počítej tak s hodinou, kdy si dotčení úředníci dům a doklady zkontrolují.
@Anonymní píše: Více
My jsme i jak blbci vedli stavební deník a ani ten uz po nás nechtěli ![]()
My jsme kdysi koupili barák, který měl nezkolaudované schodiště a jiný počet pokojů, než bylo v projektové dokumentaci. K té úpravě, při které pak vzniklo to schodiště, žádný projekt - dokumentace - nebyla. I tak ten barák měl kolaudaci. Jak to majitel dokázal neutuším, ale měl to.
Děkuji moc za vaše odpovědi. No jsem na to zvědavá, přijde mi, že chtějí čím dál více papírů a papírů. Stavební deník s manželem vedeme.